Н У Х Т

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

01 листопада 2023

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

30 жовтня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція у рамках вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння» і «Технологія пива». На запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда лекцію «Сучасний стан і перспективи виробництва пива в Україні та світі» прочитав керівник проєктів «Власні броварні Сільпо» Віктор Ващук.

Розкриття теми, спираючись на власний досвід і напрацювання доповідача, дозволило на конкретних прикладах проаналізувати стан ринку країни, динаміку його розвитку, зокрема, перспективи співпраці з провідними країнами ремісничого виробництва пінного напою. Важливість співпраці пивних спільнот, спрямованої на популяризацію і відзначення українських броварень і продукту, є невід’ємною частиною шляху до світового визнання українського пива.

Крім того, фахівець зупинився на культурі споживання пива, що є ще однією проблемою в Україні, в той час як у Чехії, Бельгії, Німеччині та інших країнах виробництво пива є шанованим бізнесом, що підтримується місцевими органами влади. Лектор наголосив на тому, що необхідно підтримувати культуру споживання пива.

За останні роки значно змінилася культура споживання пива і буде змінюватися й надалі, а отже виробники мають скористатися цим шансом аби створити власні конкурентні сорти крафтового пива. На сьогоднішній день крафт в Україні займає 4%.

Наприкінці лекції Віктор Ващук презентував пляшку пінного напою «Cantillon» Rose de Gambrinus найактивнішому здобувачу освіти.

Опублікований: 01-11-2023
Читайте також:
Триває другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ

1 серпня 2022 року розпочався другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ, що буде здійснюватися через інформаційну сторінку. Цей етап також повинні пройти учасники основної сесії, які не з’явилися для складання тестування. До 10 серпня на інформаційній сторінці учасника потрібно вибрати із запропонованого переліку назву населеного пу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ 02 серпня 2022

Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

На прохання голови циклової комісії монтажних дисциплін Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури Олександри Ганжи доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Пилипенко провів для здобувачів коледжу третього та четвертогого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Енергоефективні та екологічні технології на авторському курсі доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 13 жовтня 2025

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Практика – невід’ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців. Для здобувачів це – чудова нагода поглибити знання, здобуті під час навчання та поспілкуватися з фахівцями галузі. Згідно з графіком навчального процесу здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 вересня 2021

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021