Н У Х Т

Відновлено подання заявок на конкурс проєктів «Наука для зміцнення обороноздатності України»

04 січня 2024

Відновлено подання заявок на конкурс проєктів «Наука для зміцнення обороноздатності України»

Науковою радою Національного фонду досліджень України продовжено термін подання заявок на конкурс проєктів з виконання наукових досліджень і розробок «Наука для зміцнення обороноздатності України» до 31 січня 2024 року включно.

На конкурс приймаються проєкти з виконання прикладних наукових досліджень або розробок, спрямованих на розроблення та відновлення вітчизняних критичних технологій, структур і засобів для забезпечення спроможності України реагувати на мілітарні виклики, зміцнюючи таким чином інституційну стійкість та обороноздатність країни.

Серед тематичних напрямів конкурсу, що можуть зацікавити наших науковців:

- розроблення нових технологій, матеріалів, програмних продуктів, пристроїв для застосування при виготовленні, модернізації, експлуатації, відновленні сучасної техніки;
- створення технологій та систем аналізу образів та автоматичного виявлення і розпізнавання об'єктів;
- розроблення та вдосконалення засобів кіберборотьби, а також інформаційних технологій (у т.ч. для боротьби з дезінформацією), в тому числі із застосуванням методів штучного інтелекту;
- розроблення системи засобів забезпечення інституційної стійкості державного управління в умовах воєнного стану;
- розв’язання задач інженерного забезпечення, включаючи захист і підвищення стійкості критичної та цивільної інфраструктури (зокрема, захисних споруд), розв’язання екологічних проблем, проблем водопостачання для цивільного населення в умовах ведення воєнних дій;
- розроблення дистанційно керованих механізмів для роботи з радіоактивними та радіаційнозабрудненими матеріалами;
- розроблення технологій швидкого визначення забруднювальних речовин, що потрапляють у навколишнє середовище внаслідок воєнних дій.

Планованим результатом виконання проєкту повинен бути, щонайменше, прототип приладу/пристрою або бета-версія програмного забезпечення, які б продемонстрували, що ідея, технологія або метод працюють. У випадку, коли на ринку є подібні продукти, технології, методи, заявка учасника повинна обґрунтовувати конкретні переваги над аналогами.

Виконання проєктів передбачається у 2024-2025 рр.

Детальніше про умови участі, необхідні документи й порядок їх подання за посиланням.

Опублікований: 04-01-2024
Читайте також:
Про менеджмент в умовах VUCA-світу від віце-президента з фінансів «Unilever»

Студенти англомовної групи ТУ-2-12а спеціальності «Туризм» взяли участь у семінарі «Management in VUCA days», проведеному віце-президентом з фінансів із нідерландського штабу «Unilever» Крістіаном Кауфманом. Говорили про те, як реагувати на мінливість економіки і людського життя, про менеджмент компаній в умовах карантину. 10 лайфхаків, записаних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про менеджмент в умовах VUCA-світу від віце-президента з фінансів «Unilever» 15 травня 2020

Беремо не кількістю, а якістю…

Цими простими словами можна сформулювати результат засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт за освітнім ступенем «бакалавр» на кафедрі технології оздоровчих продуктів. Отож, 8 випускників – і 8 відмінних оцінок. Вісьмох фахівців принципово нового покоління технологів із оздоровчого харчування знову підготувала кафедра, яка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Беремо не кількістю, а якістю… 19 червня 2025

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

1 листопада 2024р у межах Рамкової угоди про співпрацю університету з Всесвітньою продовольчою Програмою ООН за участі викладачів кафедри експертизи харчових продуктів відбувся Відкритий семінар для середніх та малих підприємств «Стандарти та тренди в сфері продовольчої безпеки». Експерти та фахівці-практики харчової галузі із України та з-поза її...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН 04 листопада 2024

Справжні кулінарні шедеври від викладачів і майстрів виробничого навчання Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Сьогодні в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася презентація авторських страв від викладачів і майстрів виробничого навчання кулінарного напряму. Основна мета заходу – продемонструвати прийоми та способи приготування страв, як зі звичайних інгредієнтів народжуються справжні кулінарні шедеври, гідн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Справжні кулінарні шедеври від викладачів і майстрів виробничого навчання Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 23 квітня 2019