Н У Х Т

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 лютого 2021

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Інноваційні технології органічних харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Лекція «Органічне виробництво в Україні» була прочитана начальницею відділу державної політики у сфері органічного виробництва Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Валентиною Заєць.

Фахівчиня детально розповіла здобувачам і присутнім викладачам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів про основні нормативно-правові акти органічного виробництва в Україні. У лекції також було висвітлено питання щодо  маркування органічних продуктів, правил сертифікації виробників органічної продукції, наведені дані про кількість операторів органічного виробництва за кордоном та в Україні.  Статистичні дані свідчать, що за останні десятиріччя в усьому світі спостерігається зростання популярності органічного виробництва. Причиною цьому є багато екологічних, економічних і соціальних переваг, що притаманні цій сфері діяльності, які забезпечують покращення якості та безпечності харчування населення та більш ощадливого використання природних ресурсів. Для здобувачів була цікавою та корисною інформація про основні сектори органічного виробництва, що популярні та найбільш потужні в Україні, проблеми, які постають перед виробниками органічної продукції, перспективи збільшення експорту органічної продукції.

На кафедрі вже не перший рік ведеться підготовка фахівців за освітньо-професійною  програмою «Технології органічних харчових продуктів», тому проведення цього заходу сприятиме поглибленню знань здобувачів та викладачів у цій сфері, налагодженню співпраці зі стейкхолдерами. Колектив кафедри щиро вдячний Валентині Заєць за участь у лекції та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 12-02-2021
Читайте також:
Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах

Академічна доброчесність є основою високоякісної освіти та науки, що забезпечує розвиток діалогу, інновацій і довіри в освітньо-науковому середовищі. Розуміння цінностей академічної доброчесності в контексті європейського освітнього простору стає дедалі важливішим у сучасному світі, де швидкі технологічні зміни та соціальні трансформації вимагають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах 25 грудня 2023

День захисників і захисниць України на кафедрі гуманітарних дисциплін

Кафедра гуманітарних дисциплін провела низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Так, здобувачі під керівництвом професорки Надії Левицької підготували яскраві роботи про історію вшанування цього свята та його ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисників і захисниць України на кафедрі гуманітарних дисциплін 13 жовтня 2021

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 листопада 2019

Наша випускниця-хімтехнолог представляла Україну на професійній виставці у Туреччині

13-15 жовтня у Туреччині відбулася виставка Beautylstanbul-2022. Цього року у ній взяли участь 650 експонентів зі 160 країн світу, у тому числі й Україна. Попри вороже вторгнення й воєнні дії у нашій країні, ми не здаємося й продовжуємо представляти українську продукцію світові. Організатором національного стенду виступила асоціація «Парфумерія та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша випускниця-хімтехнолог представляла Україну на професійній виставці у Туреччині 20 жовтня 2022