Н У Х Т

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 лютого 2021

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Інноваційні технології органічних харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Лекція «Органічне виробництво в Україні» була прочитана начальницею відділу державної політики у сфері органічного виробництва Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Валентиною Заєць.

Фахівчиня детально розповіла здобувачам і присутнім викладачам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів про основні нормативно-правові акти органічного виробництва в Україні. У лекції також було висвітлено питання щодо  маркування органічних продуктів, правил сертифікації виробників органічної продукції, наведені дані про кількість операторів органічного виробництва за кордоном та в Україні.  Статистичні дані свідчать, що за останні десятиріччя в усьому світі спостерігається зростання популярності органічного виробництва. Причиною цьому є багато екологічних, економічних і соціальних переваг, що притаманні цій сфері діяльності, які забезпечують покращення якості та безпечності харчування населення та більш ощадливого використання природних ресурсів. Для здобувачів була цікавою та корисною інформація про основні сектори органічного виробництва, що популярні та найбільш потужні в Україні, проблеми, які постають перед виробниками органічної продукції, перспективи збільшення експорту органічної продукції.

На кафедрі вже не перший рік ведеться підготовка фахівців за освітньо-професійною  програмою «Технології органічних харчових продуктів», тому проведення цього заходу сприятиме поглибленню знань здобувачів та викладачів у цій сфері, налагодженню співпраці зі стейкхолдерами. Колектив кафедри щиро вдячний Валентині Заєць за участь у лекції та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 12-02-2021
Читайте також:
Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 червня аспірантом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимиром Польовиком був проведений науковий семінар «Удосконалення технології збивних холодних десертів підвищеної харчової цінності». Семінар відбувся у рамках звітування про роботу над кандидатською дисертацією. Протягом семінару науковець представив на розсуд кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 червня 2019

Тривають зустрічі гарантів освітніх програм зі здобувачами освіти

19 березня на кафедрах технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування та машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відбулася онлайн-зустріч зі здобувачами освіти першого та другого курсів щодо представлення та обговорення проєкту освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» у редакції 2021р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають зустрічі гарантів освітніх програм зі здобувачами освіти 20 березня 2021

Продовжено терміни реєстрації е-кабінету та подання документів для вступників на бакалавра за заочною формою на контракт

Для вступників на освітній ступінь «бакалавр» («магістр» медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) на заочну форму навчання на контракт реєстрація електронних кабінетів буде відкрита до 18-ї години 31 серпня. Йдеться про тих, хто вступає на перший курс після школи, тобто на базі повної загальної середньої освіти. Лист із відповідним р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжено терміни реєстрації е-кабінету та подання документів для вступників на бакалавра за заочною формою на контракт 31 липня 2018

Професорсько-викладацький склад кафедри технології молока і молочних продуктів збагатився двома дипломованими викладачами

4 грудня 2019 року відразу два асистенти кафедри технології молока і молочних продуктів – випускники аспірантури НУХТ успішно захистили дисертаційні роботи у  спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03. Дисертаційні роботи асистентів Оксани Басс («Удосконалення технології морозива із цукрозамінниками», науковий керівник – д.т.н., проф. Галина Поліщук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорсько-викладацький склад кафедри технології молока і молочних продуктів збагатився двома дипломованими викладачами 10 грудня 2019