Н У Х Т

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

30 листопада 2023

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами.

У хімічній науці розвиток йде семимильними кроками кожного дня, тому кафедра харчової хімії, керуючись нагальною потребою в нових знаннях для наших здобувачів освіти та викладачів, організувала 29 листопада 2023 року гостьову лекцію.

Запрошений лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France) Ростислав Макаренко прочитав надзвичайно цікаву лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях».

Крім здобувачів різних курсів освітніх програм «Хімічна технологія» та «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» лекцію відвідало чимало викладачів різних кафедр нашого університету.

Наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних за допомогою сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Вона використовує складні алгоритми машинного навчання для створення прогнозних моделей і оптимальних рішень. Спеціалісти з наукового оброблення даних мають технічну здатність і спроможні вирішувати складні питання, тому користуються попитом на ринку праці.

Час цікавого наукового спілкування промайнув непомітно. Наприкінці лекції гість люб’язно відповів на запитання колег і молодих дослідників.

Опублікований: 30-11-2023
Читайте також:
Спільно з виробничниками виконали лабораторну роботу магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

22 листопада на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося лабораторне заняття з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» для магістрантів першого курсу освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». За ініціативи професорки Ірини Шевченко до заняття долучилися фахівц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільно з виробничниками виконали лабораторну роботу магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 23 листопада 2023

Стартував вступ-2022 до магістратури НУХТ

16 серпня розпочалося подання заяв до магістратури для вступників, що мають дипломи бакалавра, спеціаліста, магістра. Приймання заяв на бюджет і контракт триватиме: - до 23 серпня – для вступу за індивідуальною усною співбесідою;- до 15 вересня – для вступу за МТНК/МКТ (ЄВІ/ЄФВВ) або фаховим іспитом у закладі освіти. Після цього подати заяви мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував вступ-2022 до магістратури НУХТ 17 серпня 2022

Створено правові передумови для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році

16 березня 2022 року Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти, в умовах воєнного стану». Її метою є створення правових передумов для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році, зважаючи на неможливі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створено правові передумови для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році 18 березня 2022

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершились захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершились захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів, де у засіданні ДЕК брали участь співробітники кафедри, професори Віталій Прибильський і Валентина Кошова, доцент Роман Мукоїд. Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри Анатолій Куц, секретар екзаменаційної комісії – Людмила Бондаре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершились захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів 19 червня 2018