Н У Х Т

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

30 листопада 2023

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами.

У хімічній науці розвиток йде семимильними кроками кожного дня, тому кафедра харчової хімії, керуючись нагальною потребою в нових знаннях для наших здобувачів освіти та викладачів, організувала 29 листопада 2023 року гостьову лекцію.

Запрошений лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France) Ростислав Макаренко прочитав надзвичайно цікаву лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях».

Крім здобувачів різних курсів освітніх програм «Хімічна технологія» та «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» лекцію відвідало чимало викладачів різних кафедр нашого університету.

Наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних за допомогою сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Вона використовує складні алгоритми машинного навчання для створення прогнозних моделей і оптимальних рішень. Спеціалісти з наукового оброблення даних мають технічну здатність і спроможні вирішувати складні питання, тому користуються попитом на ринку праці.

Час цікавого наукового спілкування промайнув непомітно. Наприкінці лекції гість люб’язно відповів на запитання колег і молодих дослідників.

Опублікований: 30-11-2023
Читайте також:
Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

14 травня відбулося чергове планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з допомогою платформи zoom. Під керівництвом завідувача кафедри Василя Пасічного обговорювалися і вирішувалися нагальні питання підготовки до успішного завершення навчального року. Зокрема, колектив обговорив: поточний контроль дистанційної форми навчання з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 15 травня 2020

Вступники з Бердичіва завітали в університет разом із батьками-випускниками НУХТ

Цьогорічні випускники Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права, продовжують знайомство з університетом. Кілька разів упродовж минулого навчального року у коледж приїздили профорієнтаційні делегації кафедр НУХТ. І ось випускники завітали до нас, щоб на власні очі побачити все, про що стільки чули. Гостинно зустрів своїх майбутніх сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники з Бердичіва завітали в університет разом із батьками-випускниками НУХТ 18 серпня 2020

Цінності екотуризму і тренд збереження туристичної унікальності України обговорювали наші викладачі і здобувачі освіти

9 грудня 2020 р. екологічно свідомі здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до обговорення цінностей екотуризму і тренду збереження туристичної унікальності нашої країни на форумі «Екотуризм в Україні та ЄС – тренд наступного десятиліття». Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу у м. Хмельни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінності екотуризму і тренд збереження туристичної унікальності України обговорювали наші викладачі і здобувачі освіти 10 грудня 2020

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно працює над реалізацією українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» (керівники проєкту – професори Тамара Носенко та Роланд Людвіг). Учасником проєкту з австрійської сторон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету 09 грудня 2021