Н У Х Т

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

30 листопада 2023

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами.

У хімічній науці розвиток йде семимильними кроками кожного дня, тому кафедра харчової хімії, керуючись нагальною потребою в нових знаннях для наших здобувачів освіти та викладачів, організувала 29 листопада 2023 року гостьову лекцію.

Запрошений лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France) Ростислав Макаренко прочитав надзвичайно цікаву лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях».

Крім здобувачів різних курсів освітніх програм «Хімічна технологія» та «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» лекцію відвідало чимало викладачів різних кафедр нашого університету.

Наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних за допомогою сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Вона використовує складні алгоритми машинного навчання для створення прогнозних моделей і оптимальних рішень. Спеціалісти з наукового оброблення даних мають технічну здатність і спроможні вирішувати складні питання, тому користуються попитом на ринку праці.

Час цікавого наукового спілкування промайнув непомітно. Наприкінці лекції гість люб’язно відповів на запитання колег і молодих дослідників.

Опублікований: 30-11-2023
Читайте також:
Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Початок повномасштабних воєнних дії проти України вплинув на всі аспекти нашого життя. Зокрема, у професійній сфері – на можливість проведення різноманітних зустрічей і конференцій. Одна з яких, «Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях», мала розпочатися саме 24 лютого. Тоді провести її зі зрозумілих причин не вдалося, але потреба у зустрічі й в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 серпня 2022

Збереження традицій у серці сучасного університету: майстер-клас із розпису писанок

Напередодні світлого свята Великодня члени профспілки мали нагоду долучитися до майстер-класу з розпису писанок, який відбувся у творчому просторі «Цінності». Захід об'єднав представників різних структурних підрозділів університету. Це був не просто захід, а акт дотику до глибоких сенсів української культури. Учасники дізналися про символіку кольо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збереження традицій у серці сучасного університету: майстер-клас із розпису писанок 17 квітня 2025

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Скви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів 08 лютого 2017

НУХТ – у ТОПі!

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» презентував дев’ятнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна-2025», в якому наш університет посів 30 позицію. Укладачі враховували сучасні тенденції трансформації вищої освіти, яка перебуває у стані глибоких змін, зумовлених як структурними реформами, так і масштабними втрата...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОПі! 04 липня 2025