Н У Х Т

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін

19 грудня 2023

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін

Сучасний технічний прогрес став не тільки каталізатором змін у різних галузях промисловості, але й викликом для технічних спеціалістів, які мають адаптуватися до постійних інновацій. І лише добре підготовлений фахівець, що гармонійно поєднуватиме глибоку технічну освіту й майстерне володіння інструментами креативності, буде здатний суттєво підвищити інноваційність сучасного технологічного сектору.

Розуміючи це, у програмах підготовки здобувачів різних освітніх ступенів НУХТ передбачено вивчення питань розвитку креативного мислення й технічної творчості. Для ознайомлення з новаціями у цій сфері професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій Валерій Махинько пройшов додаткове підвищення кваліфікації за темою «Креативні підходи та методи активізації навчальної діяльності здобувачів вищої освіти». Адже саме йому було довірено викладання нової вибіркової дисципліни «Розвиток креативності і технічна творчість» для здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» усіх технологічних спеціалізацій.

Свідченням успішного завершення навчання став отриманий сертифікат, а підготовлені за матеріалами підвищення кваліфікації тези були опубліковані у спеціалізованому збірнику. Отримана інформація буде використана у викладанні як фахових, так і спеціалізованих дисциплін, що забезпечить кращу підготовленість майбутніх фахівців до їх професійної діяльності.

Опублікований: 19-12-2023
Читайте також:
Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків

Науковий 2023 рік в університеті завершився захистом дисертації «Застосування каталітичної паливної добавки для підвищення енергоефективності котлів» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика» аспірантом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Віталієм Мокрецьким, що ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків 28 грудня 2023

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції

24-25 жовтня 2024 року на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва». Наш університет – співорганізатор цієї конференції, а модератором такої наукової колаборації виступив завідувач кафедри біотехн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції 28 жовтня 2024

Презентація компанії «Дельта Вільмар» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освіти та викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зустрілись із представниками компанії «Дельта Вільмар». Прес-секретарка компанії Ірина Семенова презентувала історію створення компанії, її виробничу політику та кращі практики, програми стажування та соціальну політику.  Вона розпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація компанії «Дельта Вільмар» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 квітня 2023

Перший крок на шляху до омріяного диплому: захист курсової роботи

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти курсових робіт магістрантами першого року навчання. Цього року здобувачам було нелегко їх виконати, адже усі консультації проводилися дистанційно. Було вирішено створити три комісії, які рецензували роботи перед захистом, а потім оцінювали доповіді та відповіді на питання. Магістранти, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок на шляху до омріяного диплому: захист курсової роботи 03 червня 2020