Н У Х Т

Гостинність без бар’єрів – викладачі вивчають нюанси

22 вересня 2023

Гостинність без бар’єрів – викладачі вивчають нюанси

22 вересня Державне агентство розвитку туризму провело вебінар «Гостинність без бар’єрів» для  фахівців сфери гостинності і туризму. Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції  також взяли участь у цьому заході, де були розглянуті питання нормативної бази при плануванні і проєктуванні об’єктів готельно-ресторанного комплексу, типові помилки при будівництві та сучасний стан вітчизняних готелів. Також був презентований Довідник зі створення безбар’єрного середовища у закладах HoReCa.

На думку спікера, експерта з архітектурної доступності та інклюзивних соціальних практик Володимира Висоцького безбар’єрність є основою правової держави, верховенства права та сталого розвитку міст і селищ. Стратегія безбар’єрності має всі шанси стати маяком для цих процесів. І важливо, що до цього процесу залучені професіонали, експерти з різних середовищ, як із середовища державного управління, так і з середовища громадських організацій та експертних груп.

Нагадаємо, ініціаторкою розроблення Національної стратегії безбар’єрності виступила перша леді України Олена Зеленська. До Плану заходів увійшли понад 250 проєктів. Йдеться про такі напрями, як фізична доступність громадських будівель, доступність шкільної освіти, створення стандартів інфраструктурної безбар’єрності, доступ до інтернету та інформації, участь у громадському житті, економічна безбар’єрність тощо.

Інформація, отримана на вебінарі, стане нашим викладачам у пригоді при викладанні профільних дисциплін здобувачам освіти.

Опублікований: 22-09-2023
Читайте також:
Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики

У рамках Дня відкритих дверей університету на кафедрі фізики відбувся майстер-клас «Чи можливе створення вічного двигуна?». Допомогу в організації цього заходу надали студенти групи АК-1-1, які запросили своїх молодших знайомих і друзів, що ще визначаються із вибором майбутньої спеціальності. На початку заходу завідувачка кафедри Світлана Літвинч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики 12 грудня 2023

Неймовірні освітні пропозиції для вступників до магістратури від факультету біотехнології та екологічного контролю

Гей, вступники до магістратури! А ви не забули ознайомитися з мегаактуальними освітніми програмами нашого факультету біотехнології та екологічного контролю? Адже нині у всьому світі у тренді біотехнології та екологія! Досягнення біотехнології широко використовуються у багатьох сферах людської діяльності, включаючи медицину, ветеринарію, фармацевт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірні освітні пропозиції для вступників до магістратури від факультету біотехнології та екологічного контролю 14 серпня 2024

Обмін професійним досвідом – важлива складова формування конкурентоспроможності освітніх програм

Днями відбувся науковий семінар «Перспективні напрями магістерських досліджень випускових кафедр експертизи харчових продуктів НУХТ та харчової хімії, експертизи та біотехнології ОНТУ: обмін практичним досвідом, регіональний та глобальний контекст». Семінар був організований за спільною ініціативою випускових кафедр Національного університету харч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін професійним досвідом – важлива складова формування конкурентоспроможності освітніх програм 14 грудня 2023

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій

11-13 вересня 2018 у Києві проходить Всеукраїнський тиждень харчових технологій, який включає в себе провідні виставки харчової промисловості України SWEETS Ukraine, BAKERY Ukraine, INPRODMASH, UPAKOVKA. Наш університет – традиційний учасник цієї ключової події галузі, що збирає фахівців всіх областей харчової і переробної промисловості для обміну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій 12 вересня 2018