Н У Х Т

Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні

08 березня 2023

Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» на обговоренні концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу в Україні

3 березня 2023 р. платформа Сareer Hub Центру «Розвиток КСВ» та Міністерство освіти і науки України спільно з організацією IREX у рамках програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провели захід-обговорення серед освітян щодо створення системи кар'єрного консультування в Україні: школа-ЗПТО-ЗВО. У обговоренні розбудови спроможності навчальних закладів України стати кар’єрно-орієнтованими взяла активну участь гарантка магістерської освітньої програми «Менеджмент персоналу», доцентка Ліана Мазник.

Були презентовані сучасні інструменти, які можуть увійти до системи «Кар'єрно-орієнтований навчальний заклад в Україні», замінивши застарілі методички та ярмарки професій, які точно варто залишити в минулому. Учасники та учасниці долучилися до обговорення в робочих групах, зробили висновки та сформували пропозиції про компоненти і модель розбудови спроможності навчальних закладів стати кар’єрно-орієнтованими.

Захід супроводжувався компонентом інтерактивної виставки, де на тематичних стендах йшлося про майбутнє роботи 2030 в Україні (Future ofwork). Результати дослідження про майбутнє роботи 2030 в Україні – до та після війни і дані національного опитування молоді про вибір професії презентував спільноті освітян керівник платформи Сareer Hub Центру «Розвиток КСВ» Андрій Атрощенко.

Учасникам і учасницям обговорення вдалося втілити ключову місію зустрічі та спільно напрацювати пропозиції для створення концепції кар’єрно-орієнтованого навчального закладу, для подальшого її пілотування в закладах освіти.

До заходу долучилися більше шістдесяти п’яти освітян, педагогів, фахівців і фахівчинь, що працюють з молоддю. Зустріч відбулася на базі КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» (для довідки: навчальний корпус цього закладу сильно постраждав внаслідок ракетних ударів по місту). Всі учасники офлайн-події були приємно вражені сучасним освітнім простором ліцею, професіоналізмом і гостинністю персоналу.

Опублікований: 08-03-2023
Читайте також:
Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань

Продовжується плідна співпраця науковців нашого університету з провідними фахівцями-дієтологами. Бакалаври старших курсів освітньої програми «Технології харчування» та магістранти першого і другого курсів освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове збалансоване харчування – профілактика захворювань 20 березня 2024

Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук

Протягом двох днів на засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Дарії Матяс і Любові Мазур. Дисертаційна робота Дарії Матяс «Удосконалення технології мармеладу желейно-фруктового з пониженим цукровмістом» виконана під керівництвом ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук 19 квітня 2019

Підвищення кваліфікації працівників галузі триває!

У навчально-науковому комплексі Національного університету харчових технологій створений повний цикл навчання впродовж усього життя. У структурі успішно функціонують фахові коледжі, що забезпечують передвищу підготовку, навчально-наукові інститути і факультети, де здобувається повна вища освіта, а також інститути післядипломного навчання, де проход...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації працівників галузі триває! 11 вересня 2020

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи доцента Олександра Люльки продовжив керівник відділу POS-систем Олег Гальченко. Спеціаліст компанії «Expert Solution» розповів про нові можливості комплексної автоматизації готельних підприємств. Автомат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває 24 жовтня 2018