Н У Х Т

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

13 лютого 2024

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

Лютий – місяць знаменних подій в нашому університеті. В цей час відбуваються захисти кваліфікаційних робіт. На кафедрі біотехнології і мікробіології їх традиційно розпочали бакалаври заочної форми навчання – протягом трьох днів 27 здобувачів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» представляли свої випускові роботи.

Цього року до складу екзаменаційної комісії були залучені к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, к.т.н., доцент Олександр Воронцов та доктор філософії з біотехнологій, старший викладач Віктор Удимович. Очолювала комісію гарантка освітньої програми, к.б.н. Світлана Старовойтова, а функції секретарки комісії виконувала асистентка кафедри Тетяна Сулейко.

Перед початком захистів деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак побажала удачі та впевненості здобувачам, легких і цікавих запитань від членів екзаменаційної комісії, а вже в якості дипломованих фахівців – успіхів на професійні ниві, щасливої долі та миру. Далі естафету перейняла головчиня екзаменаційної комісії Світлана Старовойтова, яка нагадала про дотримання всіх протокольних вимог і побажала всім дипломантам не хвилюватися, аби достойно представити свої напрацювання відповідно до тематики кваліфікаційної роботи. Також слово взяв завідувач кафедри, д.т.н., професор Віктор Стабніков, який по-батьківськи підбадьорив здобувачів, запевнивши, що краще них ніхто не володіє тематикою їхньої кваліфікаційної роботи. А також висловив впевненість, що серед цьогорічних випускників обов’язково знайдуться ті, хто побажає і далі удосконалювати свої знання з біотехнологій, а отже, за півроку прийде до нас за наступним освітнім рівнем – «Магістр» з біотехнологій та біоінженерії.

Старт захистам дала староста групи ЗБТ-5-1 Анастасія Герасимчук, кваліфікаційна робота якої згодом була оцінена екзаменаційною комісією на «відмінно». І вже з її легкої руки до захистів долучилися й інші 26 бакалаврів-заочників.

Тематика цьогорічних кваліфікаційних робіт була досить різнобічною та повною мірою охоплювала сфери біотехнологій, відображені в освітньо-професійній програмі. Одні роботи були присвячені біосинтезу ферментів, антибіотиків, вітамінів та їх попередників, амінокислот, органічних кислот і спиртів, інші здобувачі намагалися вирішити проблеми захисту рослин шляхом отримання бактерійного препарату або різноманітних добрив, наприклад, поліміксину та фосфорних добрив; треті розробляли технологію культивування мікроорганізмів із метою використання їх у складі заквашувальних композицій. Також були роботи природоохоронного напрямку, зокрема, біологічного очищення стічних вод від фенольних забруднень та утилізації вторинного продукту молочного виробництва – сироватки й отримання з неї етанолу.

Три дні промайнули дуже швидко. Викладачі разом із гостями відеоконференцій жваво обговорювали кожну кваліфікаційну роботу. Зрештою рішенням екзаменаційної комісії здобувачам були присвоєні кваліфікації «бакалавр з біотехнологій та біоінженерії» за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна». Усі захисти були оцінено позитивно, доповідачі отримали купу вражень і безумовний життєвий досвід.

Колектив випускової кафедри щиро вітає своїх нових колег-біотехнологів, бажає наснаги й успішної професійної діяльності та чекає на зустріч у магістратурі!

Опублікований: 13-02-2024
Читайте також:
Бізнес-івент від четвертокурсниці для молодших колег

Здобувачка освіти четвертого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління Анна Бойко, що навчається на скороченій формі за освітньою програмою «Менеджмент», побувала у своїй першій альма матер – Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ, де провела бізнес-івент для студентів випускових груп, що опановують фах менеджерів і марк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бізнес-івент від четвертокурсниці для молодших колег 27 квітня 2023

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

Викладачі та співробітники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провели виїзний науковий семінар «Нова фітосировина малопоширених пряноароматичних і харчових рослин для використання в інноваційних напоях і стравах» на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України. Заступник директор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка 10 червня 2024

Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття

23-24 жовтня 2025 року в нашому університеті уже вп’яте відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи». Жодні виклики сьогодення не стають на заваді науковцям-харчовикам, медикам, виробникам харчової продукції, громадським діячам, іноземним колегам і парт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший пріоритет – здорове харчування від дитинства до довголіття 27 жовтня 2025

Звітно-виборча конференція профспілкового бюро відбулася на факультеті автоматизації і комп'ютерних систем

Триває підготовка до звітно-виборчої конференції профкому співробітників університету. Наразі звітно-виборча конференція профспілкового бюро відбулася на факультеті автоматизації і комп'ютерних систем. На конференції була присутня представниця профкому Лариса Карташова. Під час конференції було заслухано та затверджено звіт про роботу профбюро фак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітно-виборча конференція профспілкового бюро відбулася на факультеті автоматизації і комп'ютерних систем 22 жовтня 2024