Н У Х Т

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

13 лютого 2024

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

Лютий – місяць знаменних подій в нашому університеті. В цей час відбуваються захисти кваліфікаційних робіт. На кафедрі біотехнології і мікробіології їх традиційно розпочали бакалаври заочної форми навчання – протягом трьох днів 27 здобувачів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» представляли свої випускові роботи.

Цього року до складу екзаменаційної комісії були залучені к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, к.т.н., доцент Олександр Воронцов та доктор філософії з біотехнологій, старший викладач Віктор Удимович. Очолювала комісію гарантка освітньої програми, к.б.н. Світлана Старовойтова, а функції секретарки комісії виконувала асистентка кафедри Тетяна Сулейко.

Перед початком захистів деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак побажала удачі та впевненості здобувачам, легких і цікавих запитань від членів екзаменаційної комісії, а вже в якості дипломованих фахівців – успіхів на професійні ниві, щасливої долі та миру. Далі естафету перейняла головчиня екзаменаційної комісії Світлана Старовойтова, яка нагадала про дотримання всіх протокольних вимог і побажала всім дипломантам не хвилюватися, аби достойно представити свої напрацювання відповідно до тематики кваліфікаційної роботи. Також слово взяв завідувач кафедри, д.т.н., професор Віктор Стабніков, який по-батьківськи підбадьорив здобувачів, запевнивши, що краще них ніхто не володіє тематикою їхньої кваліфікаційної роботи. А також висловив впевненість, що серед цьогорічних випускників обов’язково знайдуться ті, хто побажає і далі удосконалювати свої знання з біотехнологій, а отже, за півроку прийде до нас за наступним освітнім рівнем – «Магістр» з біотехнологій та біоінженерії.

Старт захистам дала староста групи ЗБТ-5-1 Анастасія Герасимчук, кваліфікаційна робота якої згодом була оцінена екзаменаційною комісією на «відмінно». І вже з її легкої руки до захистів долучилися й інші 26 бакалаврів-заочників.

Тематика цьогорічних кваліфікаційних робіт була досить різнобічною та повною мірою охоплювала сфери біотехнологій, відображені в освітньо-професійній програмі. Одні роботи були присвячені біосинтезу ферментів, антибіотиків, вітамінів та їх попередників, амінокислот, органічних кислот і спиртів, інші здобувачі намагалися вирішити проблеми захисту рослин шляхом отримання бактерійного препарату або різноманітних добрив, наприклад, поліміксину та фосфорних добрив; треті розробляли технологію культивування мікроорганізмів із метою використання їх у складі заквашувальних композицій. Також були роботи природоохоронного напрямку, зокрема, біологічного очищення стічних вод від фенольних забруднень та утилізації вторинного продукту молочного виробництва – сироватки й отримання з неї етанолу.

Три дні промайнули дуже швидко. Викладачі разом із гостями відеоконференцій жваво обговорювали кожну кваліфікаційну роботу. Зрештою рішенням екзаменаційної комісії здобувачам були присвоєні кваліфікації «бакалавр з біотехнологій та біоінженерії» за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна». Усі захисти були оцінено позитивно, доповідачі отримали купу вражень і безумовний життєвий досвід.

Колектив випускової кафедри щиро вітає своїх нових колег-біотехнологів, бажає наснаги й успішної професійної діяльності та чекає на зустріч у магістратурі!

Опублікований: 13-02-2024
Читайте також:
Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO». Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 23 лютого 2021

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 листопада до тризіркового готелю «Титанік», що відзначав свій день народження, запросив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ). Тільки «всі свої» вщент заповнили актову залу університету – викладачі та студенти факультету й численні гості – проректори університету, директори навчально-наукових інститутів і декани факульте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 листопада 2019

Зміни – закон життя

Зараз Україні як ніколи потрібні справжні професіонали своєї справи, тому навчальний процес в нашому університеті не тільки продовжується, а й вдосконалюється. Наразі на кафедрі біотехнології і мікробіології закінчилося громадське обговорення оновленого варіанту освітньо-професійної програми (ОПП) «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни – закон життя 10 травня 2022

Випускники спеціальності «Виробництво харчової продукції» Сумського коледжу НУХТ отримали дипломи

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». З вітальним словом до молодих спеціалістів звернувся директор коледжу Юрій Барилюк. У своїй промові він висловив сподівання, що випускники гідно продовжать справу своїх наставників на харчових підприємств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники спеціальності «Виробництво харчової продукції» Сумського коледжу НУХТ отримали дипломи 31 січня 2019