Н У Х Т

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

13 лютого 2024

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

Лютий – місяць знаменних подій в нашому університеті. В цей час відбуваються захисти кваліфікаційних робіт. На кафедрі біотехнології і мікробіології їх традиційно розпочали бакалаври заочної форми навчання – протягом трьох днів 27 здобувачів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» представляли свої випускові роботи.

Цього року до складу екзаменаційної комісії були залучені к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, к.т.н., доцент Олександр Воронцов та доктор філософії з біотехнологій, старший викладач Віктор Удимович. Очолювала комісію гарантка освітньої програми, к.б.н. Світлана Старовойтова, а функції секретарки комісії виконувала асистентка кафедри Тетяна Сулейко.

Перед початком захистів деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак побажала удачі та впевненості здобувачам, легких і цікавих запитань від членів екзаменаційної комісії, а вже в якості дипломованих фахівців – успіхів на професійні ниві, щасливої долі та миру. Далі естафету перейняла головчиня екзаменаційної комісії Світлана Старовойтова, яка нагадала про дотримання всіх протокольних вимог і побажала всім дипломантам не хвилюватися, аби достойно представити свої напрацювання відповідно до тематики кваліфікаційної роботи. Також слово взяв завідувач кафедри, д.т.н., професор Віктор Стабніков, який по-батьківськи підбадьорив здобувачів, запевнивши, що краще них ніхто не володіє тематикою їхньої кваліфікаційної роботи. А також висловив впевненість, що серед цьогорічних випускників обов’язково знайдуться ті, хто побажає і далі удосконалювати свої знання з біотехнологій, а отже, за півроку прийде до нас за наступним освітнім рівнем – «Магістр» з біотехнологій та біоінженерії.

Старт захистам дала староста групи ЗБТ-5-1 Анастасія Герасимчук, кваліфікаційна робота якої згодом була оцінена екзаменаційною комісією на «відмінно». І вже з її легкої руки до захистів долучилися й інші 26 бакалаврів-заочників.

Тематика цьогорічних кваліфікаційних робіт була досить різнобічною та повною мірою охоплювала сфери біотехнологій, відображені в освітньо-професійній програмі. Одні роботи були присвячені біосинтезу ферментів, антибіотиків, вітамінів та їх попередників, амінокислот, органічних кислот і спиртів, інші здобувачі намагалися вирішити проблеми захисту рослин шляхом отримання бактерійного препарату або різноманітних добрив, наприклад, поліміксину та фосфорних добрив; треті розробляли технологію культивування мікроорганізмів із метою використання їх у складі заквашувальних композицій. Також були роботи природоохоронного напрямку, зокрема, біологічного очищення стічних вод від фенольних забруднень та утилізації вторинного продукту молочного виробництва – сироватки й отримання з неї етанолу.

Три дні промайнули дуже швидко. Викладачі разом із гостями відеоконференцій жваво обговорювали кожну кваліфікаційну роботу. Зрештою рішенням екзаменаційної комісії здобувачам були присвоєні кваліфікації «бакалавр з біотехнологій та біоінженерії» за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна». Усі захисти були оцінено позитивно, доповідачі отримали купу вражень і безумовний життєвий досвід.

Колектив випускової кафедри щиро вітає своїх нових колег-біотехнологів, бажає наснаги й успішної професійної діяльності та чекає на зустріч у магістратурі!

Опублікований: 13-02-2024
Читайте також:
Флешмоб «вдячності» кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування підтримали флешмоб «вдячності» міністерки освіти і науки Ганни Новосад #ДякуюВчителю. Усі вони вдячні своїм вихователям, вчителям, викладачам і вірять, що ті, кого навчають, продовжать цей флешмоб. Колектив кафедри вітає всіх зі святом – Днем працівників освіти!

ЧИТАТИ ДАЛІ

Флешмоб «вдячності» кафедри іноземних мов професійного спрямування 04 жовтня 2019

Склали присягу наші здобувачі освіти, що проходили військову підготовку у Національному університеті оборони України імені Івана Черняхівського

24 липня у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулося урочисте складання Військової присяги на вірність українському народові випускниками кафедри військової підготовки, на якій здобували військову освіту також і здобувачі різних навчальних підрозділів нашого університету. Привітати випускників завітали заступн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Склали присягу наші здобувачі освіти, що проходили військову підготовку у Національному університеті оборони України імені Івана Черняхівського 27 липня 2021

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію

Щорічно Міністерство освіти і науки України у період вступної кампанії організовує роботу гарячої лінії, де фахівці відповідають на питання, що виникають у вступників та їх батьків, консультують з питань вступу та допомагають вирішити проблемні моменти. Цей надзвичайно складний рік не став виключенням, гаряча лінія вже працює. Корисні контакти ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію 25 липня 2022

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова

У Фастівському НВК «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2» відбулася зустріч доцента кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління нашого університету Ярослава Смітюха з учнями старших класів, їх батьками та педагогічним колективом. Зустріч відбулася за підтримки директора школи Ірини Муравської. Предметом зустрічі було ознайомлення ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова 29 жовтня 2018