На сьогоднішній день знання і розуміння своєї ролі в освітньому процесі є одним із чинників успішної та якісної освіти. І участь здобувачів, як повноправних учасників освітнього процесу, в перегляді освітніх програм, що реалізуються в Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІХТ) НУХТ, є суттєвим фактором для удосконалення освітньої траєкторії.
4 лютого 2021 року гарантки освітніх програм «Харчові технології та інженерія» і «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «Бакалавр», директорка ННІХТ Оксана Кочубей-Литвиненко і доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк провели робочу зустріч зі студентським активом 1-3 курсів із питань перегляду та удосконалення освітніх програм.
У зустрічі також взяли участь члени робочої групи з розроблення освітніх програм, заступниця директорки Наталія Пушанко, доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик і здобувач вищої освіти Олександр Висоцький.
Гаранти ознайомили здобувачів із основними положеннями редакції освітніх програм на 2021-2022 навчальний рік, обов’язковими і вибірковими компонентами, зупинилися на запланованих змінах, обговорили зауваження і пропозиції здобувачів щодо удосконалення якості викладання та реалізації освітніх програм.
Олександр Висоцький, який до того ж, входить до складу Галузевої ради експертів Національного агентства із забезпечення якості освіти з галузі знань 18 «Виробництво і технології», закликав студентів бути активними, долучатися до формування культури та забезпечення якості вищої освіти.
Зустріч відбулася конструктивно та була корисною, як розробникам освітніх програм, так і здобувачам.