Н У Х Т

Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій

11 серпня 2020

Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій

Гаранти цілої низки освітніх програм усіх рівнів вищої освіти разом із випусковими кафедрами готуються до акредитації у 2020-2021 навчальному році.

У цьому суттєву допомогу їм надають фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Зокрема, директор Центру Ігор Житнецький презентував новий підхід до реалізації студентоцентрованого підходу в організації освітнього процесу – індивідуалізацію освіти.

Він зазначив, що акценти зроблені на умовах та можливостях університету щодо впровадження різних форм вищої освіти та їх поєднання. Нагадаємо, що очна з елементами дистанційної і заочна з елементами дистанційної уже успішно впроваджені в нашому виші.

Також був представлений аналіз сильних і слабких сторін освітніх програм університету, що проходили процедуру акредитації Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, та послідовні кроки, рекомендації і завдання для покращення якості освітніх програм університету та освітньої діяльності в цілому.

Своїм досвідом проведення акредитації і у якості гаранта освітньої програми «Хімічна технологія», і у якості експерта від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, що проводила акредитацію освітньої програми в іншому виші, поділилася начальник відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету, доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олена Подобій. Вона надала практичні рекомендації щодо ключових моментів, на які звертають увагу експерти у першу чергу.

Наприкінці проговорили методологію розроблення нової редакції освітніх програм усіх рівнів вищої освіти з урахуванням спеціалізацій, відображення елективів дискретних і сертифікатних програм.

Опублікований: 11-08-2020
Читайте також:
Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України наш університет був визначений базовим для проведення у 2019-2020 навчальному році ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології». Прийом наукових робіт тривав до 15 лютого. До участі у конкурсі були подані 64 студентські наукові роботи, кожна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 20 березня 2020

У пошуку вмотивованих вступників

Доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун відвідала Спеціалізовану школу з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг'єрі Голосіївського району міста Києва. На зустрічі зі старшокласниками викладачка розповіла про переваги навчання в НУХТ, повний цикл ступеневої освіти, можливість отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку вмотивованих вступників 20 травня 2024

Фахові перспективи магістрантів-холодильщиків

25 лютого 2025 року до здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» завітали представники фірми «MODERN EXPO». Фахівчиня департаменту по роботі з персоналом, пані Іванна Остапчук надала здобувачам академічної групи ХМ-1-7М вичерпну та ґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахові перспективи магістрантів-холодильщиків 26 лютого 2025

Виїзний тренінг «Як вступити до НУХТ» для старшокласників гімназії «Потенціал»

Найефективніший спосіб залучення школярів до навчання у НУХТ – проведення роз’яснювальної роботи з детальним поясненням умов підготовки до ЗНО, вступу, навчання та подальшого вибору напряму навчання. Така робота була проведена для школярів 10-11 класів гімназії «Потенціал» м. Києва за ініціативи й активної участі фахівців підготовчого відділення Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзний тренінг «Як вступити до НУХТ» для старшокласників гімназії «Потенціал» 24 січня 2019