Н У Х Т

Спеціальності НУХТ, яким надається особлива підтримка

09 серпня 2022

Спеціальності НУХТ, яким надається особлива підтримка

Триває вступна кампанія-2022. Наразі заяви і документи подають вступники для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти та здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр», освітнього ступеня «Молодший бакалавр».

Нагадуємо, що низка спеціальностей НУХТ входить до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології».

Правила зарахування на ці спеціальності мають певні відмінності та особливості. Зокрема, вступникам до конкурсного балу може додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів університету. Також застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного балу 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2.

Крім того, для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Якщо кваліфікаційного мінімуму державного замовлення для відкритої конкурсної пропозиції не встановлено, він вважається рівним одному місцю. А ще для зазначених спеціальностей застосовуються окремі умови при переведенні на вакантні місця державного замовлення.

Держава надає особливу підтримку цим спеціальностям, тому що вони вкрай необхідні й такі фахівці користуються великим попитом на ринку праці. Тож рекомендуємо нашим вступникам уважніше придивитися до них, вказати НУХТ 1-м пріоритетом при поданні документів і, можливо, одна з них стане першою сходинкою до майбутнього кар’єрного й життєвого успіху!

Опублікований: 09-08-2022
Читайте також:
Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 жовтня 2019

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулася гостьова лекція експертки з питань оброблення м’яса, виробництва м’ясних продуктів і картопляних виробів Світлани Наливайко. Пані Світлана, досвідчена підприємиця з міжнародним досвідом і директорка підприємства, поділилася зі здобувачами груп ХЧ-4-2, ХЧ-4-3ск, ХЧ-4-4 , ХМ-1-7 М, ТЖ-1-3М д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки 05 листопада 2024

Nanomaterials for Energy Storage

Нещодавно професор Університету Дрекселя (США) Юрій Гогоці прочитав цикл онлайн-лекцій, що стосувалися наноматеріалів і нанотехнологій. Лекції могли відвідувати усі бажаючі, чим і скористались наші магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі наукового ступеня «доктор філософії» разом із л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Nanomaterials for Energy Storage 26 березня 2024

Онлайн-лекція від стейкхолдерів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

За вже сталою традицією залучення стейкхолдерів до проведення лабораторних, практичних і лекційних занять на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 26 лютого відбулася онлайн-лекція на тему «Харчові волокна. Функціональність без Е-індексу» в колаборації з компанією ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР» (ексклюзивний представник компанії JELU-WERKJ. EhrlerGmbH&...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція від стейкхолдерів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 27 лютого 2025