Н У Х Т

Спеціальності НУХТ, яким надається особлива підтримка

09 серпня 2022

Спеціальності НУХТ, яким надається особлива підтримка

Триває вступна кампанія-2022. Наразі заяви і документи подають вступники для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти та здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр», освітнього ступеня «Молодший бакалавр».

Нагадуємо, що низка спеціальностей НУХТ входить до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології».

Правила зарахування на ці спеціальності мають певні відмінності та особливості. Зокрема, вступникам до конкурсного балу може додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів університету. Також застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного балу 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2.

Крім того, для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Якщо кваліфікаційного мінімуму державного замовлення для відкритої конкурсної пропозиції не встановлено, він вважається рівним одному місцю. А ще для зазначених спеціальностей застосовуються окремі умови при переведенні на вакантні місця державного замовлення.

Держава надає особливу підтримку цим спеціальностям, тому що вони вкрай необхідні й такі фахівці користуються великим попитом на ринку праці. Тож рекомендуємо нашим вступникам уважніше придивитися до них, вказати НУХТ 1-м пріоритетом при поданні документів і, можливо, одна з них стане першою сходинкою до майбутнього кар’єрного й життєвого успіху!

Опублікований: 09-08-2022
Читайте також:
Командна робота – чудовий результат!

Студенти четвертого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій у першому семестрі цього навчального року вивчали дисципліну «Технології хлібобулочних виробів». Її програмою передбачено вивчення методик визначення показників якості пшеничного та житнього борошна, його хлібопекарських властивостей. Проте, найцікавіше – лабораторні роботи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Командна робота – чудовий результат! 27 грудня 2023

«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато

Тетяна Савенко – засновниця сімейної майстерні крафтового італійського джелато та сорбетів Family Gelato, розташованої в місті Обухів. Її подорож у світ джелато розпочалася у 2018 році в італійському місті Генуя, де вона вивчала секрети приготування цього десерту в школі крафтового морозива. Офіційне відкриття Family Gelato відбулося в 2022 році, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато 31 березня 2025

У дружній профорієнтаційній співпраці

Осінь – пора року, що є вирішальною для багатьох майбутніх вступників, адже саме зараз більшість учнів випускних класів середніх навчальних закладів остаточно обирають вектор підготовки до складання ЗНО та майбутню спеціальність для здобуття вищої освіти. Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) цієї осені ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дружній профорієнтаційній співпраці 26 листопада 2021

English Speaking Club EcoEurope NUFT: відкриваємо Америку з Джеффом Бйорком

Зустрічі в English Speaking Club EcoEurope NUFT завжди супроводжуються новими знайомствами. І нещодавнє засідання не стало виключенням. Центральною фігурою зустрічі став американець Джефф Бйорк – професор із Каліфорнії, доктор фізіологічних наук, професійний психолог, талановитий музикант (можна послухати у Spotify), композитор яскравої сольної фор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club EcoEurope NUFT: відкриваємо Америку з Джеффом Бйорком 05 квітня 2024