6 травня у Науковому центрі «Український інститут вина» відбулося чергове засідання дегустаційної комісії, на якому оцінювалися нові зразки виноробної продукції.
До числа експертів увійшли і фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц і професорка Марина Білько.
За результатами дегустації, що відбувалася «всліпу», з 47-ми представлених зразків 45 здобули заслужену перемогу і визнання. Були затверджені нові види вина та винних слабоалкогольних напоїв від ТОВ «Котнар Хілл», ТОВ «Виноробна компанія Шато Чизай», ТОВ «46 Паралель Вайн Груп», ПрАТ «Артвайнері», ТОВ «ВКФ «Бородіно-А»,ТОВ «Дунайський», ТОВ «Стронгдрінк», ДП «Уманський лікеро-горілчаний завод» та інші.
Експерти зазначили, що вкотре переконалися, що українські вина завдяки своїй високій якості, широкій смаковій палітрі, особливій ароматній чарівності складають гідну конкуренцію імпортним, а часто й перевершують своїх іноземних «колег». Також були відзначені розширення географії вітчизняних виробників і поява нових перспективних виноробних підприємств в Україні.
Українська корпорація з виноградарства і виноробної промисловості «Укрвинпром» в особі генерального директора Володимира Кучеренка привітала підприємства, чия виноробна продукція пройшла успішне випробування. Крім того, Володимир Кучеренко висловив щиру подяку експертам, учасникам дегустаційної комісії, котрі відповідально, ґрунтовно і прискіпливо оцінювали кожний зразок. «Без сумніву, завдяки вашій праці, українське вино постійно вдосконалюється, осучаснюється, що важливо в умовах динамічного глобального розвитку галузі», – наголосив фахівець.