Н У Х Т

Фахівці університету оцінили нові зразки виноробної продукції

07 травня 2021

Фахівці університету оцінили нові зразки виноробної продукції

6 травня у Науковому центрі «Український інститут вина» відбулося чергове засідання дегустаційної комісії, на якому оцінювалися нові зразки виноробної продукції.

До числа експертів увійшли і фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц і професорка Марина Білько.

За результатами дегустації, що відбувалася «всліпу», з 47-ми представлених зразків 45 здобули заслужену перемогу і визнання. Були затверджені нові види вина та винних слабоалкогольних напоїв від ТОВ «Котнар Хілл», ТОВ «Виноробна компанія Шато Чизай», ТОВ «46 Паралель Вайн Груп», ПрАТ «Артвайнері», ТОВ «ВКФ «Бородіно-А»,ТОВ «Дунайський», ТОВ «Стронгдрінк», ДП «Уманський лікеро-горілчаний завод» та інші.

Експерти зазначили, що вкотре переконалися, що українські вина завдяки своїй високій якості, широкій смаковій палітрі, особливій ароматній чарівності складають гідну конкуренцію імпортним, а часто й перевершують своїх іноземних «колег». Також були відзначені розширення географії вітчизняних виробників і поява нових перспективних виноробних підприємств в Україні.

Українська корпорація з виноградарства і виноробної промисловості «Укрвинпром» в особі генерального директора Володимира Кучеренка привітала підприємства, чия виноробна продукція пройшла успішне випробування. Крім того, Володимир Кучеренко висловив щиру подяку експертам, учасникам дегустаційної комісії, котрі відповідально, ґрунтовно і прискіпливо оцінювали кожний зразок. «Без сумніву, завдяки вашій праці, українське вино постійно вдосконалюється, осучаснюється, що важливо в умовах динамічного глобального розвитку галузі», – наголосив фахівець.

Опублікований: 07-05-2021
Читайте також:
Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 листопада 2023

Перше знайомство студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з індустрією гостинності

Студенти 1 і 2 курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри готельно-ресторанної справи Ларисою Шаран, Тетяною Голіковою і Оксаною Кирпіченковою відвідали один із провідних мережевих готелів м Києва «Holiday Inn». Тренінг-менеджер готелю надала студентам можливість детально ознайомитись з усіма структурними підрозд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з індустрією гостинності 17 квітня 2018

З інноваційними рішеннями у зерновому господарстві знайомилися третьокурсники

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Євген Харченко організував для студентів третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідування Десятої міжнародної виставки інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології». Ця виставка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними рішеннями у зерновому господарстві знайомилися третьокурсники 26 лютого 2020