Н У Х Т

ЕТНОDAY НУХТ

11 квітня 2025

ЕТНОDAY НУХТ

Смачними стравами, чудовими мелодіями та неймовірними емоціями насолодилися відвідувачі ЕТНОDAY НУХТ, що 10 квітня занурив гостей в атмосферу нашої неймовірної української культури й наповнив справжнім українським духом!

У програмі заходу були Ярмарок української кухні та Фестиваль української народної пісні, що звучала в сучасному виконанні. Учасники Ярмарку виставили на продаж не лише смаколики, приготовані власноруч, але й поробки ручної роботи. Адже його мета – збір коштів «Незламність» на FPV-дрони для підтримки наших захисників, ініційований студентською радою НУХТ.

Долучитися до збору студентської ради могли і глядачі фестивального концерту, дійство якого розгорнулося на сцені актової зали університету. Присутні здійснили захоплюючу подорож у світ української пісні – дізналися цікаві факти й віддали шану народній пісні, що прозвучала в нових, неочікуваних інтерпретаціях.

Народна пісня – це не лише музика і слова, це – частина історії України, в якій закарбовані події, проблеми, почуття нашого народу. Пам’ять усіх поколінь захисників вшанували піснею «Плине кача», яку а капела виконав здобувач освіти факультету біотехнології та екологічного контролю Богдан Сергієнко.

Нікого не залишили байдужими атмосферні номери «Ой, летіли дикі гуси», «Через сад-виноград», «На вигоні», «Розпрягайте, хлопці, коней», «Зозуля», «Ой, у гаю при Дунаю», «Ой, чий то кінь стоїть», «Ти ж мене підманула», «Сиджу я край віконечка», «Жаль мені на…», «При долині кущ калини», «Грушечка», «Калина-калина», «Біла хмара – чорна хмара», «Зеленеє жито зелене-зелене». Виконавці співали соло, об’єднувалися у дуети і тріо. Свій чудовий вокал подарували здобувачі освіти Надія Магден, Соломонія Радисюк, Ольга та Вікторія Орендарчук, Діана Чернявська, Софія Ганцева, Андрій Аріскін, Дарина Лебедюк, Вікторія Доктор, Роман Сильчук, Дарина Комаровських, викладачі Артем Ущаповський і Оксана Мулява, співробітники університету Володимир Дикий і Андрій Бут, а також ректор університету Олександр Шевченко, який разом із Ольгою та Вікторією Орендарчук виконав «При долині кущ калини». Гармонійно вписався у канву фестивалю танець «Іванко» у виконанні танцювальної групи НУХТ.

Завершуючи ЕТНОDAY НУХТ, ректор Олександр Шевченко зазначив, що українська пісня надихає на життя, боротьбу і перемогу. Так було, так є і так буде!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Кафедра технології молока і молочних продуктів наочно знайомить другокурсників із родзинками майбутнього фаху

17 січня 2019 р. у рамках ознайомлювально-виробничої практики, студенти 2-го курсу навчання, академічних груп 6 та 7 у супроводі доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Алли Тимчук і асистента Тетяни Пшеничної відвідали кафе-виробництво молочних продуктів «Milk Point» (м. Київ). Студенти ознайомилися з принципом роботи міні-цеху каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології молока і молочних продуктів наочно знайомить другокурсників із родзинками майбутнього фаху 18 січня 2019

Як використовувати час карантину з користю дізналися наші магістри

Йде третій тиждень карантину. Викладачі завантажують завдання на платформу дистанційної освіти, здобувачі їх виконують. Ніхто не виходить на вулицю. Спілкування – лише дистанційно. І ось радісна звістка від стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» LLC TRIGLAV INTERNATIONAL – для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю у пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як використовувати час карантину з користю дізналися наші магістри 30 березня 2020

Практикантів-біотехнологів зустрічає ФФ «Дарниця»…

Фармацевтична фірма «Дарниця» відкрила свої двері для проходження практики студентами IV-го курсу кафедри біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю. Вони отримали нагоду потрапити у справжнісіньке царство виробництва ліків. Зустріла студентів працівник фірми Ольга Лаврик. Вона розповіла історію фірми «Дарниця»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практикантів-біотехнологів зустрічає ФФ «Дарниця»… 26 січня 2018

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Слід зазначити, що Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 05 жовтня 2018