Н У Х Т

English Speaking Club EcoEurope NUFT: культура та традиції Данії

06 травня 2024

English Speaking Club EcoEurope NUFT: культура та традиції Данії

Продовжує свою роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту та кафедри біотехнології та мікробіології на чолі з професором Ігорем Якименком, який координує і роботу клубу.

Нещодавня зустріч учасників English Speaking Club стала екскурсією в культуру Данії. Модератором зустрічі виступала здобувачка освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олена Доценко. Вона підготувала інформацію про країну, її історію, культуру, традиції та все, що стосується життя в Данії. І коли настав день засідання клубу, Олена поділилася цією цікавою інформацією з усіма присутніми.

Спілкування розпочалося з обговорення монархічної влади у Данії. Учасники клубу активно обмінювалися думками та враженнями про вплив королівської родини на країну. Потім занурилися у світ Ганса Крістіана Андерсена, згадуючи улюблені з дитинства казки. Обговорення цього талановитого письменника принесло багато позитивних емоцій. Також поговорили данську кухню – про традиційні данські страви, розглядали фото і ділилися думками, хто б хотів спробувати щось нове. Всі зацікавилися незвичною стравою під назвою «солодкий оселедець». А наприкінці обговорювали «hygge», що дало можливість учасникам поділитися своїми секретами створення атмосфери затишку, особливо у такі важкі часи.

Зустрічі у English Speaking Club – це не лише нагода покращити мовні навички, але і чудова можливість пізнати один одного краще, вільно та без стресу. Тут всі рівні, і це дуже цінно.

Учасники з нетерпінням чекають на наступну зустріч та запрошують до клубу усіх бажаючих  група у Facebook, Телеграм-канал

Опублікований: 06-05-2024
Читайте також:
У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко.  Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків 16 листопада 2023

Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався з вивчення трендів ринку

Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався активно і насичено – викладачі взяли участь у конференції «Кондитерська галузь. Тренди ринку 2021», що відбулася 9 вересня 2021 року за сприяння компанії «МаркоПАК», асоціації «Укркондпром» та компанії «ІТАК». У рамках роботи конференції були розглянуті тенден...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочався з вивчення трендів ринку 10 вересня 2021

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

З 24 лютого 2022 року життя українців різко змінилось. Війна принесла багато горя і багато змін: тисячі біженців як зовнішніх, так і внутрішніх; переміщення виробничих потужностей (коли це можливо) із зон бойових дій, втрата робочих місць та підготовлених кадрів і багато-багато іншого. 8 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права здобувачі трет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників 09 лютого 2023

Зросла кількість місць державного замовлення на спеціальності факультету біотехнології та екологічного контролю

У 2019 році кількість місць державного замовлення для вступу на бакалавра на базі 11 класів найбільше зросла для педагогічних, природничих та інженерних спеціальностей. Тож у випускників 11-х класів, які подаватимуть заяви на відповідні конкурсні пропозиції, є більше шансів отримати бюджетне місце. Таку інформацію подає Міністерство освіти і науки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зросла кількість місць державного замовлення на спеціальності факультету біотехнології та екологічного контролю 19 липня 2019