Н У Х Т

English Speaking Club EcoEurope NUFT: культура та традиції Данії

06 травня 2024

English Speaking Club EcoEurope NUFT: культура та традиції Данії

Продовжує свою роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту та кафедри біотехнології та мікробіології на чолі з професором Ігорем Якименком, який координує і роботу клубу.

Нещодавня зустріч учасників English Speaking Club стала екскурсією в культуру Данії. Модератором зустрічі виступала здобувачка освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олена Доценко. Вона підготувала інформацію про країну, її історію, культуру, традиції та все, що стосується життя в Данії. І коли настав день засідання клубу, Олена поділилася цією цікавою інформацією з усіма присутніми.

Спілкування розпочалося з обговорення монархічної влади у Данії. Учасники клубу активно обмінювалися думками та враженнями про вплив королівської родини на країну. Потім занурилися у світ Ганса Крістіана Андерсена, згадуючи улюблені з дитинства казки. Обговорення цього талановитого письменника принесло багато позитивних емоцій. Також поговорили данську кухню – про традиційні данські страви, розглядали фото і ділилися думками, хто б хотів спробувати щось нове. Всі зацікавилися незвичною стравою під назвою «солодкий оселедець». А наприкінці обговорювали «hygge», що дало можливість учасникам поділитися своїми секретами створення атмосфери затишку, особливо у такі важкі часи.

Зустрічі у English Speaking Club – це не лише нагода покращити мовні навички, але і чудова можливість пізнати один одного краще, вільно та без стресу. Тут всі рівні, і це дуже цінно.

Учасники з нетерпінням чекають на наступну зустріч та запрошують до клубу усіх бажаючих  група у Facebook, Телеграм-канал

Опублікований: 06-05-2024
Читайте також:
«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club

Movie Club кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжує свою активну діяльність. 5 квітня 2024 року здобувачі групи ТІ-1-1 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі старшою викладачкою Людмилою Юрчук подивилися сучасний американський фільм «Madame Web» – Мадам Павутина (2024 р.). Цей фільм належить до жанру екшн, фенте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club 08 квітня 2024

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ

Щороку 26 вересня святкується Європейський день мов. Студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із членами циклової комісії іноземних мов не оминули увагою це свято. У приміщенні читального залу коледжу відбувся захід, на якому студенти поділилися інформацією про значення іноземних мов у житті людини. Можливо, заходи в межах «Європейського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ 28 вересня 2018

Знайомимося з підручниками авторства наших викладачів

У вільному доступі з’явився підручник «Логістика» авторів Валентини Марченко і професора кафедри технології консервування Віталія Шутюка. У підручнику викладені методологічні основи логістики та розкрита сутність основних її функціональних процесів. Розглянуті базові поняття логістики та охарактеризовані компоненти логістичної системи підприємства...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомимося з підручниками авторства наших викладачів 19 серпня 2020

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний захід «Хліб у часи війни», присвячений 75-й річниці перемоги у Другій світовій війні. Наставники академічних груп Лариса Михонік (група ТІ-1-6), Юлія Бондаренко (група ТІ-2-3), Анна Грищенко (група ТХ-3-5) та Олена Кохан (група ТХ-3-12ск) підготували для здобувачів т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 травня 2020