1 лютого 2016 року Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ за ініціативи досвідченого викладача товарознавства Олесі Стахів відбулася навчальна лекція з питань стандартизації та оцінки харчової продукції для студентів І-ІІ курсів комерційно-економічного напряму, яку прочитала начальник випробувального центру ДП Івано-Франківськстандартметрологія Тетяна Стасів.
Завдання заняття - ознайомити майбутніх фахівців комерційної сфери діяльності із новою нормативно-правовою документацією з питань стандартизації харчової продукції, визначити технологічні процеси щодо проведення оцінки якості та сертифікації продуктів харчування.
Заняття проводилось у цікавій інтерактивній формі з використанням технологій ситуативного моделювання.
На завершальному етапі лекції були підбиті підсумки та вияснені незрозумілі питання.