Н У Х Т

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

10 червня 2024

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». На лекції були також присутні викладачі кафедри.

Декорування тортів – складний процес, який вимагає від технолога не лише знання технологічних властивостей оздоблювальних напівфабрикатів, але й творчої уяви. Наталія Пастушенко розповіла про сучасні тенденції виготовлення тортів і тістечок, які наразі пропонують у кондитерських.

Більшу частину лекції фахівчиня присвятила саме процесу оздоблення виробів. Здобувачі дізналися про технології різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів і кондитерський інвентар, що застосовується в декоруванні тортів і тістечок.

У презентації Наталія Пастушенко навела інформацію про технології різних видів кремів для оздоблення та особливості їх застосування, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними прикрасами, квітами з мастики та живими квітами.

Кондитерка розповіла про застосування рисового паперу та ізомальту в оздобленні, про сучасні тренди мусових тортів та їх переваги, особливості декорування дзеркальною глазур’ю та нанесення велюрового покриття тощо.

Лекторка також розповіла про особливості виготовлення та декорування борошняних кондитерських виробів у деяких країнах Європи, що дуже зацікавило здобувачів освіти.

Колектив кафедри висловлює вдячність Наталії Пастушенко за цікаву змістовну лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 10-06-2024
Читайте також:
Випускники Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу вступатимуть до НУХТ

28 листопада 2018 року у рамках профорієнтаційної роботи представники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів відвідали Державний навчальний заклад «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу», на базі якого здійснюється підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст». Доцент Оксан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу вступатимуть до НУХТ 29 листопада 2018

Старт зимових захистів здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності «Галузеве машинобудування»

9 лютого 2023 року стартували онлайн-захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». Здобувачі, які захищалися в цей день, проходили навчання на випускових кафедрах технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування та машин і апаратів харчових та фармацевтични...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт зимових захистів здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності «Галузеве машинобудування» 13 лютого 2023

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій 22 вересня 2023

Вітання ректора з Днем Соборності...

Шановні викладачі, співробітники, студенти!  Від щирого серця вітаю вас із Днем Соборності України! День 22 січня 1919 року, коли був проголошений Акт возз'єднання, навічно закарбувався в українській національній історії як величне і значуще свято. Ці славні історичні події заклали першооснову єдиної та неподільної незалежної і соборної сучасної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання ректора з Днем Соборності... 22 січня 2018