Н У Х Т

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

10 червня 2024

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». На лекції були також присутні викладачі кафедри.

Декорування тортів – складний процес, який вимагає від технолога не лише знання технологічних властивостей оздоблювальних напівфабрикатів, але й творчої уяви. Наталія Пастушенко розповіла про сучасні тенденції виготовлення тортів і тістечок, які наразі пропонують у кондитерських.

Більшу частину лекції фахівчиня присвятила саме процесу оздоблення виробів. Здобувачі дізналися про технології різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів і кондитерський інвентар, що застосовується в декоруванні тортів і тістечок.

У презентації Наталія Пастушенко навела інформацію про технології різних видів кремів для оздоблення та особливості їх застосування, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними прикрасами, квітами з мастики та живими квітами.

Кондитерка розповіла про застосування рисового паперу та ізомальту в оздобленні, про сучасні тренди мусових тортів та їх переваги, особливості декорування дзеркальною глазур’ю та нанесення велюрового покриття тощо.

Лекторка також розповіла про особливості виготовлення та декорування борошняних кондитерських виробів у деяких країнах Європи, що дуже зацікавило здобувачів освіти.

Колектив кафедри висловлює вдячність Наталії Пастушенко за цікаву змістовну лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 10-06-2024
Читайте також:
Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв

Цього разу група МО-4-2 відвідала пивоварний завод компанії Carlsberg Ukraine. Студенти були ознайомлені з його історією, структурними підрозділами та основними цехами виробництва. Неймовірні враження на бакалаврів справили передові світові інновації, як у технологічних аспектах, так і у оснащенні заводу – новітнє обладнання виробництва Бельгії, Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв 30 березня 2019

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права

Однією з родзинок навчального процесу на кафедрі економіки і права є часті зустрічі здобувачів освіти і викладачів з провідними фахівцями вітчизняних і міжнародних компаній. Гостьові лекції від практиків користуються незмінною популярністю серед студентів усіх курсів. Днями відбулися одразу два таких івенти. Провідна експертка в галузі економіки,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права 08 жовтня 2024

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю вчилися вести переговори... рятуючи світ

Коли більшість студентів факультету біотехнології та екологічного контролю сиділи на парах, деякі майже цілий день намагалися врятувати світ від сил темряви. Так, студенти-біотехнологи та екологи долали різноманітні труднощі, виконували цікаві завдання аби добро перемогло зло. Звучить, як сюжет кіно? А це відбувався тренінг від компанії «Артеріум» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю вчилися вести переговори... рятуючи світ 15 березня 2019

Про святкування зимових свят у Великобританії, США та Україні на заході кафедри іноземних мов професійного спрямування

Напередодні різдвяних і новорічних свят викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук, Лариса Яненко, Анна Харченко провели виховний захід із дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» зі студентами груп ГС-1-4, ГС-1-5, ГС -1-6 за темою «Святкування зимових свят у Великобританії, США та Україні». Були зроблен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про святкування зимових свят у Великобританії, США та Україні на заході кафедри іноземних мов професійного спрямування 18 грудня 2019