Н У Х Т

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

10 june 2024

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». На лекції були також присутні викладачі кафедри.

Декорування тортів – складний процес, який вимагає від технолога не лише знання технологічних властивостей оздоблювальних напівфабрикатів, але й творчої уяви. Наталія Пастушенко розповіла про сучасні тенденції виготовлення тортів і тістечок, які наразі пропонують у кондитерських.

Більшу частину лекції фахівчиня присвятила саме процесу оздоблення виробів. Здобувачі дізналися про технології різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів і кондитерський інвентар, що застосовується в декоруванні тортів і тістечок.

У презентації Наталія Пастушенко навела інформацію про технології різних видів кремів для оздоблення та особливості їх застосування, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними прикрасами, квітами з мастики та живими квітами.

Кондитерка розповіла про застосування рисового паперу та ізомальту в оздобленні, про сучасні тренди мусових тортів та їх переваги, особливості декорування дзеркальною глазур’ю та нанесення велюрового покриття тощо.

Лекторка також розповіла про особливості виготовлення та декорування борошняних кондитерських виробів у деяких країнах Європи, що дуже зацікавило здобувачів освіти.

Колектив кафедри висловлює вдячність Наталії Пастушенко за цікаву змістовну лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Published on: 10-06-2024
Read also:
НУХТ на Всеукраїнському тижні харчових технологій-2023

Участь у галузевих виставкових заходах – ідеальна можливість для демонстрації навчального і наукового потенціалу колективу університету та прекрасний інструмент для започаткування й розвитку співпраці зі стейкхолдерами-виробничниками. Тим більше, коли мова йде про виставки такого рівня як «INPRODMASH», «UPAKOVKA», «SWEETS UKRAINE» та «BAKERY UKRAIN...

READ YOURSELF

НУХТ на Всеукраїнському тижні харчових технологій-2023 20 september 2023

Використання інформаційних систем у роботі обговорили з фахівцем наші майбутні фахівці сфери туризму

Війна, яка наразі триває на нашій землі і суттєво змінила наше життя, врешті-решт закінчиться, і настане той щасливий час, коли наші студенти та викладачі повернуться до університету. А поки що, на жаль, уже довгий час їх зустрічі відбуваються лише на платформі Zoom. Але з іншого боку, здобувачам освіти й викладачам кафедри туристичного та готельно...

READ YOURSELF

Використання інформаційних систем у роботі обговорили з фахівцем наші майбутні фахівці сфери туризму 07 april 2022

Internship of students in Germany

Our student Olha Stepanova, Olha Romaniuk, Kateryna Pekarchuk, Nastasiia Paraka, Tetiana Piskurska, Anastasiia Klimova, Yulia Muraviova together with students of the Berlin University of Applied Sciences are successfully completing a rich internship program at the Paper Center in Gernsbach. This internship was made possible thanks to the fruitful ...

READ YOURSELF

Internship of students in Germany 24 february 2023

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи!

Практична підготовка є невід’ємною частиною теоретичного навчання, адже дозволяє закріпити здобуті знання та опанувати реальні виробничі процеси. Тож з 14 по 27 квітня 2025 року бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» успішно завершили переддипломну практику на провідних підприємствах галузі. Зокрема, студенти, що спеціалізую...

READ YOURSELF

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи! 30 april 2025