Н У Х Т

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

10 june 2024

Родзинками створення вишуканих кондитерських виробів з третьокурсниками поділилася гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів». На лекції були також присутні викладачі кафедри.

Декорування тортів – складний процес, який вимагає від технолога не лише знання технологічних властивостей оздоблювальних напівфабрикатів, але й творчої уяви. Наталія Пастушенко розповіла про сучасні тенденції виготовлення тортів і тістечок, які наразі пропонують у кондитерських.

Більшу частину лекції фахівчиня присвятила саме процесу оздоблення виробів. Здобувачі дізналися про технології різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів і кондитерський інвентар, що застосовується в декоруванні тортів і тістечок.

У презентації Наталія Пастушенко навела інформацію про технології різних видів кремів для оздоблення та особливості їх застосування, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними прикрасами, квітами з мастики та живими квітами.

Кондитерка розповіла про застосування рисового паперу та ізомальту в оздобленні, про сучасні тренди мусових тортів та їх переваги, особливості декорування дзеркальною глазур’ю та нанесення велюрового покриття тощо.

Лекторка також розповіла про особливості виготовлення та декорування борошняних кондитерських виробів у деяких країнах Європи, що дуже зацікавило здобувачів освіти.

Колектив кафедри висловлює вдячність Наталії Пастушенко за цікаву змістовну лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Published on: 10-06-2024
Read also:
Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

18 жовтня 2019 року директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцент тієї ж кафедри Тетяна Осьмак відвідали нове сучасне фермерське господарство (буйволину ферму) ТОВ «Тасбіо», розташоване у с. Рудня Козелецького району Чернігівсько...

READ YOURSELF

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі 22 october 2019

Перші важливі наукові здобутки третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

Студентка 3 курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпечність харчової продукції» Анастасія Роботько взяла участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Високий рівень представленого дослідження (науковий керівник – асистент кафедри експертизи харчових про...

READ YOURSELF

Перші важливі наукові здобутки третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів 10 june 2019

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів

23 квітня 2019 року під керівництвом викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяни Примак та Світлани Батиченко відбулося виїзне заняття студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» у нововідкритому готелі «Aloft», що належить до найбільшої всесвітньої готельної мережі «Mariott». Студенти ознайомилися з новою концепцією готельного обслу...

READ YOURSELF

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів 25 april 2019

Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати

26 грудня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулося вручення сертифікатів про закінчення онлайн-курсу «Внутрішній аудитор системи ХАССП/HACCP», навчання на якому пройшли викладачі кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції. Протягом двотижневого інтенсиву...

READ YOURSELF

Учасники онлайн-інтенсиву з аудиту системи HACCP отримали сертифікати 28 december 2022