Н У Х Т

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

13 травня 2019

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід даного підприємства, історія розвитку якого починається з 1980 року, і з нетерпінням очікували на особисте знайомство.

Студенти побували в цехах підприємства, де детально дізналися про всі стадії технологічного процесу виробництва солоду, пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв й особливості роботи різних видів технологічного обладнання. Студенти-екологи проявили неабиякий інтерес, особливо цікавились, як забезпечується на підприємстві контроль якості продукції, та вирішуються екологічні проблеми. А тут спеціалістам корпорації є чим поділитися з майбутніми фахівцями.

У 2008 році «Оболонь» першою серед підприємств харчової галузі сертифікувала одночасно чотири системи управління, реалізувавши проект інтегрованої системи управління: системи управління якістю (ІSO 9001:2008), що підвищує не лише якість продукції, але й якість бізнес-процесів, оптимізуючи бізнес-процеси у напрямку керованості, передбачуваності і взаємоузгодження; системи управління безпечністю харчових продуктів (ІSO 22000:2005), що гарантує харчову безпеку споживачів продукції «Оболонь» протягом життєвого циклу напою; системи екологічного керування (ІSO 14001:2004), що забезпечує баланс між рентабельністю корпорації і зменшенням впливу на довкілля, а також забезпечує механізми ефективного еко-менеджменту;           системи управління гігієною та безпекою праці (OHSAS 18001:2007), що гарантує безпечність умов праці на підприємствах корпорації, допомагає контролювати і знижувати ризики для здоров’я персоналу, ймовірність нещасних випадків і підвищувати ефективність роботи.

Щороку «Оболонь» проходить міжнародний наглядовий аудит інтегрованої системи управління.

Корпорація «Оболонь» першою серед виробників напоїв в Україні почала використовувати ПЕТ-пляшку у 1995 році та першою започаткувала її перероблення у 2003 році. Зараз «Оболонь» єдиний вітчизняний виробник напоїв, що здійснює перероблення використаної ПЕТ-пляшки.

У 2008 році компанія запровадила проект сушіння вологої пивної дробини.  Установка з виробництва сухих гранул здатна переробляти до 700 т сирої дробини на добу без шкідливого впливу на довкілля. Для сушіння пивної дробини «Оболонь» частково використовує вторинну пару, що забезпечує економію близько 35 тис. м³ природного газу на місяць.

Завжди корисно ознайомитися на практиці з тим, що вивчав теоретично й за це студенти-екологи щиро вдячні співробітникам ПраТ «Оболонь»!

Опублікований: 13-05-2019
Читайте також:
Перший досвід закордонної практики

Представники компанії «Stafforent» ltd (Республіка Болгарія) Максим Комаров  та Анастасія Мельник зустрілися з директором Свалявського технічного коледжу НУХТ Василем Йовбаком з питання проходження студентами коледжу технологічної практики  згідно з угодою про співпрацю та партнерство і угодою про забезпечення та реалізацію професійного навчання та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід закордонної практики 05 листопада 2019

Soft skills з фандрайзингу від директора з питань інвестування та менторства

Наші здобувачі освіти та викладачі продовжують здобувати soft skills у різних напрямках саморозвитку. Нещодавно бакалаври і магістранти освітньо-професійних програм «Технології харчування» і «Технології в ресторанному господарстві» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з’ясовували  принципи, стратегії і методи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft skills з фандрайзингу від директора з питань інвестування та менторства 05 грудня 2023

Переможці конкурсу «Харчові технології-2019» – на ISM 2019!

Наші студенти-переможці конкурсу «Харчові технології-2019» вирушили до Кельну (Німеччина) на Міжнародну виставку кондитерських виробів ISM 2019, де перебуватимуть чотири дні. Програмою поїздки передбачене знайомство з містом, візит до всесвітньо відомого Музею шоколаду і, звичайно ж, відвідування форуму ISM 2019. Першого ж дня студенти відвідали К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці конкурсу «Харчові технології-2019» – на ISM 2019! 29 січня 2019

Магістранти опановують інновації молокопереробної галузі разом із фахівцями-виробничниками

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася гостьова лекція, яку для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» прочитав головний технолог із очищення води ТОВ «Вінкар Сістемс», доктор технічних наук Юрій Змієвський. Лекція «Застосування мембранних процесів розділення у моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують інновації молокопереробної галузі разом із фахівцями-виробничниками 18 жовтня 2022