Н У Х Т

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

13 may 2019

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід даного підприємства, історія розвитку якого починається з 1980 року, і з нетерпінням очікували на особисте знайомство.

Студенти побували в цехах підприємства, де детально дізналися про всі стадії технологічного процесу виробництва солоду, пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв й особливості роботи різних видів технологічного обладнання. Студенти-екологи проявили неабиякий інтерес, особливо цікавились, як забезпечується на підприємстві контроль якості продукції, та вирішуються екологічні проблеми. А тут спеціалістам корпорації є чим поділитися з майбутніми фахівцями.

У 2008 році «Оболонь» першою серед підприємств харчової галузі сертифікувала одночасно чотири системи управління, реалізувавши проект інтегрованої системи управління: системи управління якістю (ІSO 9001:2008), що підвищує не лише якість продукції, але й якість бізнес-процесів, оптимізуючи бізнес-процеси у напрямку керованості, передбачуваності і взаємоузгодження; системи управління безпечністю харчових продуктів (ІSO 22000:2005), що гарантує харчову безпеку споживачів продукції «Оболонь» протягом життєвого циклу напою; системи екологічного керування (ІSO 14001:2004), що забезпечує баланс між рентабельністю корпорації і зменшенням впливу на довкілля, а також забезпечує механізми ефективного еко-менеджменту;           системи управління гігієною та безпекою праці (OHSAS 18001:2007), що гарантує безпечність умов праці на підприємствах корпорації, допомагає контролювати і знижувати ризики для здоров’я персоналу, ймовірність нещасних випадків і підвищувати ефективність роботи.

Щороку «Оболонь» проходить міжнародний наглядовий аудит інтегрованої системи управління.

Корпорація «Оболонь» першою серед виробників напоїв в Україні почала використовувати ПЕТ-пляшку у 1995 році та першою започаткувала її перероблення у 2003 році. Зараз «Оболонь» єдиний вітчизняний виробник напоїв, що здійснює перероблення використаної ПЕТ-пляшки.

У 2008 році компанія запровадила проект сушіння вологої пивної дробини.  Установка з виробництва сухих гранул здатна переробляти до 700 т сирої дробини на добу без шкідливого впливу на довкілля. Для сушіння пивної дробини «Оболонь» частково використовує вторинну пару, що забезпечує економію близько 35 тис. м³ природного газу на місяць.

Завжди корисно ознайомитися на практиці з тим, що вивчав теоретично й за це студенти-екологи щиро вдячні співробітникам ПраТ «Оболонь»!

Published on: 13-05-2019
Read also:
Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»!

26 грудня 2023 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому було прийнято рішення про акредитацію ще однієї освітньо-професійної програми нашого університету – «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові т...

READ YOURSELF

Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»! 28 december 2023

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

READ YOURSELF

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 february 2019

Звітує ректор: відбулася Конференція трудового колективу університету

Добігає кінця календарний рік, а отже настав час ректорові Олександру Шевченку звітувати перед колективом університету щодо виконання умов контракту №1-47 від 23 грудня 2020 року з Міністерством освіти і науки України та основних показників діяльності НУХТ за 2023 рік. Тож, 21 грудня у актовій залі відбулася Конференція трудового колективу універси...

READ YOURSELF

Звітує ректор: відбулася Конференція трудового колективу університету 21 december 2023

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжує плідну співпрацю з Національною академією аграрних наук України відповідно до Меморандуму про співробітництво №43/22 у галузі науки і освіти. Днями науковці кафедри отримали від партнерів – академіка Володимира Хареби і професорки Олени Хареби дослідні зразки гарбуза сортів ...

READ YOURSELF

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН 21 november 2022