Н У Х Т

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

13 may 2019

Екологія харчових виробництв на прикладі ПраТ «Оболонь»

Студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор відвідали ПраТ «Оболонь». У рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв»  майбутні спеціалісти ознайомилися з технологією виробництва солоду та пива, а також екологічними проблемами даної галузі. Звичайно, всі багато чули про передовий досвід даного підприємства, історія розвитку якого починається з 1980 року, і з нетерпінням очікували на особисте знайомство.

Студенти побували в цехах підприємства, де детально дізналися про всі стадії технологічного процесу виробництва солоду, пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв й особливості роботи різних видів технологічного обладнання. Студенти-екологи проявили неабиякий інтерес, особливо цікавились, як забезпечується на підприємстві контроль якості продукції, та вирішуються екологічні проблеми. А тут спеціалістам корпорації є чим поділитися з майбутніми фахівцями.

У 2008 році «Оболонь» першою серед підприємств харчової галузі сертифікувала одночасно чотири системи управління, реалізувавши проект інтегрованої системи управління: системи управління якістю (ІSO 9001:2008), що підвищує не лише якість продукції, але й якість бізнес-процесів, оптимізуючи бізнес-процеси у напрямку керованості, передбачуваності і взаємоузгодження; системи управління безпечністю харчових продуктів (ІSO 22000:2005), що гарантує харчову безпеку споживачів продукції «Оболонь» протягом життєвого циклу напою; системи екологічного керування (ІSO 14001:2004), що забезпечує баланс між рентабельністю корпорації і зменшенням впливу на довкілля, а також забезпечує механізми ефективного еко-менеджменту;           системи управління гігієною та безпекою праці (OHSAS 18001:2007), що гарантує безпечність умов праці на підприємствах корпорації, допомагає контролювати і знижувати ризики для здоров’я персоналу, ймовірність нещасних випадків і підвищувати ефективність роботи.

Щороку «Оболонь» проходить міжнародний наглядовий аудит інтегрованої системи управління.

Корпорація «Оболонь» першою серед виробників напоїв в Україні почала використовувати ПЕТ-пляшку у 1995 році та першою започаткувала її перероблення у 2003 році. Зараз «Оболонь» єдиний вітчизняний виробник напоїв, що здійснює перероблення використаної ПЕТ-пляшки.

У 2008 році компанія запровадила проект сушіння вологої пивної дробини.  Установка з виробництва сухих гранул здатна переробляти до 700 т сирої дробини на добу без шкідливого впливу на довкілля. Для сушіння пивної дробини «Оболонь» частково використовує вторинну пару, що забезпечує економію близько 35 тис. м³ природного газу на місяць.

Завжди корисно ознайомитися на практиці з тим, що вивчав теоретично й за це студенти-екологи щиро вдячні співробітникам ПраТ «Оболонь»!

Published on: 13-05-2019
Read also:
Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу

Викладацький колектив і студентство факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка з початку повномасштабної війни долучились до благодійної та волонтерської діяльності, зборів для забезпечення потреб наших випускників, які служать у Збройних Силах України, батьків здобувачів і випускників, які героїчно захищають ...

READ YOURSELF

Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу 19 october 2023

Вчена рада університету розглянула кадрові питання

20 грудня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Уже кілька років поспіль наприкінці грудня наша вчена рада збирається двічі, і одне з цих засідань присвячується вирішенню кадрових питань – присвоєнню вчених звань та обранню на посади. Розпочав засідання ректор Олександр Шевченко, привітавши присутніх із Дне...

READ YOURSELF

Вчена рада університету розглянула кадрові питання 20 december 2022

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка

           8 березня здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Тимченко стала мамою. У Бучі, що за 30 км від Києва, під обстрілами й бомбардуваннями окупантів вона народила дівчинку, яку назвала Алісою.            Анна з багатодітної родини – їх у батьків дев’ятеро. Вона – староста групи, до декрету поєднувала...

READ YOURSELF

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка 18 march 2022