Н У Х Т

Дуальній освіті у НУХТ – бути: оприлюднений звіт за перший рік пілотного проєкту

09 вересня 2020

Дуальній освіті у НУХТ – бути: оприлюднений звіт за перший рік пілотного проєкту

Дуальна освіта стає все більш популярною у світі. Набирає обертів така організація навчального процесу і в Україні. Наш університет не стоїть осторонь освітніх інновацій, і також став учасником пілотного проєкту Міністерства освіти і науки України з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти. А доцент кафедри вищої математики ім. Можара В.І. Вікторія Романенко активно працює у складі робочої групи від МОН над впровадженням дуальної освіти в Україні.

Науково-методичний центр ВФПО та Представництво Фонду ім. Фрідріха Берта в Україні представили аналітичний звіт за результатами першого року проведення експерименту із запровадження пілотного проєкту у закладах фахової передвищої та вищої освіти з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти відповідно до наказу МОН від 15.10.2019 №1296 «Щодо запровадження пілотного проєкту у закладах фахової передвищої та вищої освіти з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти».

У звіті поданий аналіз результатів першого року пілотного проєкту, описані підходи до організації співпраці з роботодавцями з метою підготовки здобувачів освіти за дуальною формою, вивчена думка сторін щодо переваг і недоліків такої форми, визначені завдання для створення сприятливих умов поширення нових практик, зібрані дані для доопрацювання нормативної бази.

Приємно, що наш університет має найкращий результат по вищій освіті у співвідношенні скільки навчалося і скільки лишилося працювати на підприємстві-партнері.

Ознайомитися зі звітом можна тут.

Опублікований: 09-09-2020
Читайте також:
Профспілка – на сторожі трудових інтересів співробітників!

На останньому засіданні профкому співробітників на основі службових записок голів профбюро Навчально-наукового інституту харчових технологій, факультетів біотехнології та екологічного контролю і готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого щодо ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профспілка – на сторожі трудових інтересів співробітників! 27 листопада 2024

У центрі уваги – органічна харчова промисловість

15 жовтня 2024 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція у сфері органічних харчових технологій «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг», організована Федерацією органічного руху України спільно з нашим університетом за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – органічна харчова промисловість 18 жовтня 2024

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньо-профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 листопада 2022

Аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертаційні роботи

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Олександра Рожно та Миколи Петренка. Дисертаційна робота Олександра Рожно «Розроблення технології безглютенових макаронних виробів» була виконана під керівництвом професора кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертаційні роботи 17 травня 2018