Н У Х Т

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

30 січня 2025

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

28 січня 2025 р. професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, присвяченій актуальним питанням дуальної освіти. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей співпраці, що сприяють якісній підготовці студентів та їхньому успішному кар’єрному старту ще під час навчання. 

Основну увагу зосередили на ключових питаннях: як інтегрувати дуальну освіту в освітній процес і забезпечити її ефективне функціонування; які реальні кейси впровадження дуальної освіти існують в українських університетах; як бізнес може сприяти підготовці фахівців, які відповідають сучасним вимогам ринку; які перспективи й виклики чекають на дуальну освіту в найближчі роки.

Запрошені експерти поділилися власним досвідом упровадження дуальної освіти та представили практичні кейси: к.ф.-м.н., директор Центру Розвитку Талантів SoftServe Андрій Переймибіда  розповів про роль бізнесу у формуванні освітніх програм та ефективні стратегії співпраці з університетами; д.т.н., професор, керівник освітніх програм ІТ СТЕП Університету Тарас Рак  поділився досвідом успішної реалізації дуальної освіти у сфері ІТ та її впливом на професійну підготовку студентів; к.т.н., завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Національного університету «Львівська Політехніка» Андрій Лагун акцентував на сучасних підходах до упровадження дуальних програм та їхній ефективності у підготовці фахівців.

Такі ініціативи сприяють формуванню якісного освітнього середовища, що відповідає сучасним викликам і тенденціям ринку праці. Кафедра підтримує активну участь у подібних заходах, оскільки впровадження інноваційних підходів у навчанні є ключовим фактором підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Наші учасники висловлюють вдячність лекторам за корисний матеріал і організаторам за модерацію заходу.

Опублікований: 30-01-2025
Читайте також:
Профорієнтаційний листопад на кафедрі технології цукру і підготовки води

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води невпинно працюють над залученням до вступу на навчання кращих випускників шкіл. Тож із метою розповісти про майбутні перспективи навчання в Національному університеті харчових технологій вони вирушили на профорієнтаційні зустрічі до двох загальноосвітніх навчальних закладів: Гоголівської середньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад на кафедрі технології цукру і підготовки води 21 листопада 2018

Нard skills щодо гігієни та санітарії закладів громадського харчування та підприємств харчової промисловості

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» та освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опанували hard skills на курсі «Гігієна і санітарія для працівників сфери громадського харчування і підприємств харчової промисловості», що вела директор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нard skills щодо гігієни та санітарії закладів громадського харчування та підприємств харчової промисловості 21 грудня 2023

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів

На кафедрі технології консервування відбулося перше засідання екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт здобувачів освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» і «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Роботу екзаменаційної коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів 13 грудня 2024

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід 27 червня 2023