Н У Х Т

Другокурсники підсумовують навчання в онлайн-форматі

28 грудня 2020

Другокурсники підсумовують навчання в онлайн-форматі

Нова реальність змусила всіх перейти на навчання онлайн. Дистанційна освіта є найбільш гнучкою та доступною для багатьох бажаючих отримати знання. 

Але, на жаль, таке навчання підходить не для всіх спеціальностей. Ви не станете висококваліфікованим біотехнологом, лікарем чи хіміком, навчаючись онлайн. Для 100% засвоєння таких надскладних і престижних спеціальностей просто необхідно відвідувати лабораторні заняття, отримувати та напрацьовувати практичні навички для повного засвоєння матеріалу.

Оскільки семестр навчання підходить до завершення, другокурсники кафедри біотехнології і мікробіології вирішили підсумувати свою роботу впродовж нього.

«Мікроорганізми як біологічні агенти» – важлива дисципліна, метою якої є засвоєння здобувачами освіти знань про будову, організацію та життєдіяльність мікроорганізмів. Її вивчення дозволить застосувати одержані знання та навички у майбутній професійній діяльності. Програмою дисципліни передбачене проведення цікавих лабораторних занять, де студенти ближче познайомляться із загальними властивостями мікроорганізмів, особливостями їх морфології, хімічного складу та розмноження.

Звісно, карантинні обмеження вплинули на проведення лабораторних занять, але лекторка дисципліни, доцентка Оксана Скроцька знайшла вихід! Лекції проходили з використанням сервісу Zoom, під час пояснення матеріалу демонструвалися якісні презентації, що наочно давали змогу зрозуміти матеріал, а після лекцій весь матеріал завантажувався на сайт дистанційного навчання; крім того, впродовж усього навчального процесу, підтримувався двосторонній зв’язок за допомогою Viber, де викладачка завжди давала відповіді на питання та вирішувала організаційні моменти щодо проведення занять.

Лабораторні заняття проходили в цікавому форматі: викладачі проводили показові досліди з лабораторії кафедри, за якими з здобувачі спостерігали у реальному часі за допомогою сервісу відеоконференцій Zoom, а потім опрацьовували отримані результати та робили висновки. Набуті знання перевірялися тестуванням на сайті дистанційної освіти, де вони одразу ж мали змогу побачити власний результат і закцентувати свою увагу на можливих помилках. Також були й усні опитування в форматі відеоконференцій, які одночасно ставали консультаціями з питань, що цікавлять студентів.

Другокурсники шкодують, що не змогли самі попрацювати в лабораторії, але вони впевнені, що їх гарна теоретична база швидко допоможе опанувати необхідні тонкощі роботи. Адже ні викладачі, ні студенти не втратили нагоди використовувати новітні технології з користю. Здобувачі вважають – чудовим є те, що попри певні незручності та вимоги людина, яка хоче чомусь навчитися, обов’язково навчиться, без відриву від роботи та не виходячи з дому. Самі вони це вже перевірили!

Опублікований: 28-12-2020
Читайте також:
Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості»

Традиційно під головуванням завідувача кафедри міжнародної економіки, професора Світлани Гуткевич відбулося сімнадцяте засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості». У жвавій атмосфері та дискусіях учасники обговорили питання розвитку сучасної освіти як в Україні, так і в світі. Про свою участь у тезовій формі за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості» 25 квітня 2019

Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати…

Альтернативні способи приготування кави освоїли здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє». Воркшоп з кавової альтернативи провів бариста топової кав’ярні Yellow Place Coffee В′ячеслав Плюта. Yellow Place – імпортер кави від фермерів, що має ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати… 24 жовтня 2023

Майстер-класи для сумських школярів

У Відокремленому структурному підрозділ «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» для учнів шкіл м. Суми та області відбулися майстер-класи, під час яких запрошені ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу та основними напрямками підготовки спеціалістів. Викладачі технічних спеціальностей розповіли про сучас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи для сумських школярів 23 лютого 2021

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі студентами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій проводять тематичні заходи. Цього року темою зустрічі став «Його Величність Етикет». Студенти підготували захоплюючі доповіді про формування правил поведінки та звичаї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 березня 2018