Н У Х Т

Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму

27 липня 2018

Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ є кваліфікаційні пробні роботи.

Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це підтвердили студенти груп 21-ТХ і 22-ТХ спеціальності «Харчові технології» (Виробництво харчової продукції) під час кваліфікаційного іспиту.

Зранку в лабораторії технології виробництва кулінарної продукції кипіла робота – було спекотно від плит і бурхливих емоцій. Студенти демонстрували розуміння технології приготування страв, норм закладання продуктів, перетворювали звичайні продукти у смачні та корисні страви.

Пробні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність студентів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити вміння працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій.

Завдання для пробних робіт розробляються на основі кваліфікаційних характеристик кухаря 3 розряду.

Виконання пробної кваліфікаційної роботи здійснювалося студентами у присутності комісії. До її складу входили: шеф-кухар кафе-бару «Мохіто» Михайло Божко, завідувач навчально-виробничої практики коледжу Тетяна Марченко, голова циклової комісії Надія Надточій, майстер виробничого навчання Оксана Палаш.

Оцінювалися роботи за такими критеріями: зовнішній вигляд, організація робочого місця, первинне оброблення сировини, правильність виконання технологічних прийомів і операцій під час приготування страви, органолептичне оцінювання та правила відпуску страви.

Бути кухарем – це покликання, і саме це змогли довести студенти-технологи своїми стравами. Вони отримали досвід на таких базах практики: ресторан «Лілея», ресторан «Раффінато», ресторан «Аристократ», ресторан «Козачка», ресторан «Вееr House», авто-гриль «Мисливець», кафе-бар «Мохіто», ресторан «Конкрит бар» та в інших закладах ресторанного господарства.

Всі студенти справилися із завданнями та продемонстрували готовність до самостійної роботи. Вітаємо їх із успішною здачею кваліфікаційного іспиту!

Опублікований: 27-07-2018
Читайте також:
Творча перемога наших здобувачів освіти

Творчість непідвладна часу, й ніякі обставини не змусять наш талановитий народ відмовитися від мистецького самовираження. Особливо радісно за нашу талановиту молодь і діток, які продовжують вражати своїми різнобічними талантами. 25 листопада в нашому університеті панувала атмосфера творчості й змагання, адже Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творча перемога наших здобувачів освіти 28 листопада 2023

Передача знань від професіонала

У рамках дисципліни «Комп’ютерні мережі та розподілені системи» архітектор програмних систем і розробник (software engineering architect & developer) ТОВ «ІТР Україна» (Forthreal.com) Лев Ванян прочитав для наших здобувачів освіти і викладачів лекцію «XML та JSON». Фахівець розповів про структуру документів XML, схеми валідації XML-документів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передача знань від професіонала 27 грудня 2022

Нормативно-законодавчі зміни щодо якості та безпечності харчових продуктів за 2023 рік

На кафедрі експертизи харчових продуктів вже традицією стає починати рік із ознайомлення зі змінами у харчовому законодавстві за попередній рік. За зазначений напрямок на кафедрі відповідає професорка, академік УАН Оксана Шульга, яка 24 січня провела для колег методичний семінар, на якому зробила дуже ґрунтовний огляд змін у нормативно-законодавчих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нормативно-законодавчі зміни щодо якості та безпечності харчових продуктів за 2023 рік 24 січня 2024

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету

27 червня відбулося останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення нагрудного знаку «За академічні заслуги» професорові кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій сист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету 27 червня 2019