Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ є кваліфікаційні пробні роботи.
Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це підтвердили студенти груп 21-ТХ і 22-ТХ спеціальності «Харчові технології» (Виробництво харчової продукції) під час кваліфікаційного іспиту.
Зранку в лабораторії технології виробництва кулінарної продукції кипіла робота – було спекотно від плит і бурхливих емоцій. Студенти демонстрували розуміння технології приготування страв, норм закладання продуктів, перетворювали звичайні продукти у смачні та корисні страви.
Пробні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність студентів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити вміння працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій.
Завдання для пробних робіт розробляються на основі кваліфікаційних характеристик кухаря 3 розряду.
Виконання пробної кваліфікаційної роботи здійснювалося студентами у присутності комісії. До її складу входили: шеф-кухар кафе-бару «Мохіто» Михайло Божко, завідувач навчально-виробничої практики коледжу Тетяна Марченко, голова циклової комісії Надія Надточій, майстер виробничого навчання Оксана Палаш.
Оцінювалися роботи за такими критеріями: зовнішній вигляд, організація робочого місця, первинне оброблення сировини, правильність виконання технологічних прийомів і операцій під час приготування страви, органолептичне оцінювання та правила відпуску страви.
Бути кухарем – це покликання, і саме це змогли довести студенти-технологи своїми стравами. Вони отримали досвід на таких базах практики: ресторан «Лілея», ресторан «Раффінато», ресторан «Аристократ», ресторан «Козачка», ресторан «Вееr House», авто-гриль «Мисливець», кафе-бар «Мохіто», ресторан «Конкрит бар» та в інших закладах ресторанного господарства.
Всі студенти справилися із завданнями та продемонстрували готовність до самостійної роботи. Вітаємо їх із успішною здачею кваліфікаційного іспиту!