Н У Х Т

Досвідом інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін поділилася викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ

18 червня 2021

Досвідом інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін поділилася викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ

15 червня 2021року у Луцьку відбулася обласна віртуальна естафета «Математика в професії» – презентація досвіду інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін. Учасники онлайн-семінару, педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області обговорювали роль математики у професіях і ділилися досвідом.

 У роботі конференції взяла участь викладачка відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ» Галина Сахарчук із доповіддю «Особливості взаємозв’язку навчальних тем з математики та професій в їх практичному застосуванні». Вона зазначила, що вимога сьогодення – формування професійно важливої компетенції майбутнього фахівця, який повинен бути конкурентоспроможним на ринку праці. Головне завдання викладача математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти полягає в тому, щоб дати здобувачам освіти не лише знання з програмового матеріалу, а й вміння застосувати їх у професійній діяльності. Знання, не пов’язані з практикою, забуваються. Коєфіцієнт корисної дії при вивченні математики в такому випадку низький. Натомість, знання, пов’язані з винахідливістю, життєвим досвідом, умінням застосовувати їх у нестандартних ситуаціях, більш міцні, стабільні, корисні. Прикладне спрямування включає вміння учнів засобами математики досліджувати реальні явища, складати математичні моделі задач і співставляти знайдені результати з реальними. Знання математики у вивченні спецдисциплін займають важливе місце у професійному становленні учня. Це ще раз підкреслює актуальність думки  Джорджа Сантаяни: «Подібно до того, як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики». 

Опублікований: 18-06-2021
Читайте також:
Студентський науковий гурток «Якість і безпечність» підвів підсумки року

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції протягом 2023 року працював студентський науковий гурток «Якість і безпечність» (наукові керівники – професор Олег Кузьмін і доцентка Наталія Стукальська), за результатами роботи якого опубліковані чотири розділи у закордонних колективних монографіях, присвячених питанням якості та безпечнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентський науковий гурток «Якість і безпечність» підвів підсумки року 20 грудня 2023

Стандарти обслуговування у «Хаятт Рідженсі Київ» та корпоративні правила поведінки його працівників вивчали студенти

11 листопада 2019 року студенти 2 курсу спеціальності «Туризм» разом із асистентом кафедри туристичного та готельного бізнесу Ольгою Дмитрієвською відвідали 5-зірковий готель «Хаятт Рідженсі», розташований у самому центрі Києва. Студенти ознайомились із номерним фондом готелю, який налічує 234 комфортабельних номери, включаючи 25 номерів люкс, які...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стандарти обслуговування у «Хаятт Рідженсі Київ» та корпоративні правила поведінки його працівників вивчали студенти 12 листопада 2019

Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення

Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів зі здобувачами першого та третього курсів взяли участь у Третьому круглому столі «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів». Захід проводився компаніями «Люстдорф», «Молочний альянс», «Клуб сиру», «Молокія», агропромхолдингом «Астарта-Київ» у співпраці з Українським ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення 02 жовтня 2023

Історія порятунку: наша здобувачка з Киргизстану розповіла про пережитий жах бомбардувань та обстрілів у Києві

У ці дні увага всього світу прикута до трагічних подій в Україні. Свій внесок в інформування світової спільноти про правдиву картину російської агресії у нашій столиці зробила й здобувачка освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету з Киргизстану Гульдана Тологонова. Вона разом із рештою киргизстанців у Києві стала ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія порятунку: наша здобувачка з Киргизстану розповіла про пережитий жах бомбардувань та обстрілів у Києві 22 березня 2022