Н У Х Т

Досвідом інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін поділилася викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ

18 червня 2021

Досвідом інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін поділилася викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ

15 червня 2021року у Луцьку відбулася обласна віртуальна естафета «Математика в професії» – презентація досвіду інтеграції математичної освіти з викладанням спеціальних дисциплін. Учасники онлайн-семінару, педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області обговорювали роль математики у професіях і ділилися досвідом.

 У роботі конференції взяла участь викладачка відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ» Галина Сахарчук із доповіддю «Особливості взаємозв’язку навчальних тем з математики та професій в їх практичному застосуванні». Вона зазначила, що вимога сьогодення – формування професійно важливої компетенції майбутнього фахівця, який повинен бути конкурентоспроможним на ринку праці. Головне завдання викладача математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти полягає в тому, щоб дати здобувачам освіти не лише знання з програмового матеріалу, а й вміння застосувати їх у професійній діяльності. Знання, не пов’язані з практикою, забуваються. Коєфіцієнт корисної дії при вивченні математики в такому випадку низький. Натомість, знання, пов’язані з винахідливістю, життєвим досвідом, умінням застосовувати їх у нестандартних ситуаціях, більш міцні, стабільні, корисні. Прикладне спрямування включає вміння учнів засобами математики досліджувати реальні явища, складати математичні моделі задач і співставляти знайдені результати з реальними. Знання математики у вивченні спецдисциплін займають важливе місце у професійному становленні учня. Це ще раз підкреслює актуальність думки  Джорджа Сантаяни: «Подібно до того, як всі мистецтва тяжіють до музики, всі науки прагнуть до математики». 

Опублікований: 18-06-2021
Читайте також:
У фокусі уваги – ключові вектори розвитку українського бізнесу та євроінтеграція

У межах розширення професійної компетентності та ознайомлення з актуальними тенденціями економічного розвитку асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко взяла участь у черговому циклі семінарів, присвячених міжнародній співпраці, фінансовій безпеці бізнесу та ролі євроінтеграції у трансформації української ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги – ключові вектори розвитку українського бізнесу та євроінтеграція 05 грудня 2025

Про ефективну роботу викладачів на методичному семінарі кафедри експертизи харчових продуктів

Днями на кафедрі експертизи харчових продуктів пройшов методичний семінар Оксани Мельник «Правильний розподіл робочого навантаження як основа успіху і ефективної роботи викладачів у закладах вищої освіти». Були розглянуті основні принципи управління часом, усвідомлення і застосування яких дозволить підвищити ефективність і продуктивність праці нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ефективну роботу викладачів на методичному семінарі кафедри експертизи харчових продуктів 26 травня 2020

З виступу факультету біотехнології та екологічного контролю стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019»

31 жовтня у актовій залі університету було гаряче – стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019», і розпочав його своїм виступом факультет біотехнології та екологічного контролю. Дні цього факультету завжди вирізняються глибиною і водночас близькістю глядачеві тем. Цього разу факультетські митці з’ясовували «Хто зайвий? А ког...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З виступу факультету біотехнології та екологічного контролю стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019» 31 жовтня 2019

Гостьова онлайн-лекція кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка продовжує добру традицію НУХТ щодо проведення гостьових лекцій в онлайн-форматі. 13 лютого 2023 року у рамках вивчення здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 лютого 2023