Н У Х Т

Досвід публічних виступів набули магістранти-хімтехнологи, захищаючи звіти з переддипломної практики

05 листопада 2019

Досвід публічних виступів набули магістранти-хімтехнологи, захищаючи звіти з переддипломної практики

Магістранти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», завершили проходження переддипломної практики, якою опікується доцент Наталія Сабадаш. За її сприяння студентам поталанило потрапити на різнопланові провідні підприємства України: харчові (які використовують харчові добавки), парфумерно-косметичні, фармацевтичні, хімічні, а також в науково-дослідні установи.

Бази практики визначалися відповідно до професійного спрямування, напряму наукової діяльності здобувача та можливості підприємства прийняти певну кількість осіб.

Цього року 17 хіміків-технологів проходили практику на 11 підприємствах: ПАТ «Фармак», ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», ТОВ «Астрафарм», ТОВ «Астра-косметик», ТОВ «ЛУКІ ЛУК», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ПП «Аметист плюс», ТОВ «Пирятинський сир завод», ТОВ «Молочна компанія «Мілк Лайн», ВАТ «Київський маргариновий завод», Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В.Думанського НАН України. Дев'ятеро практикантів працювали на робочих місцях з оплатою праці та згодом отримали пропозиції щодо працевлаштування на постійній основі.

До складу Екзаменаційної комісії із захисту переддипломної практики увійшли доценти Наталія Сабадаш, Тетяна Бойчук і керівники практики. На захисти студенти представили звіт з практики та два креслення, саме, базуючись на цих матеріалах, й були побудовані доповіді. Відповідаючи на запитання комісії, студенти продемонстрували високий рівень знань, ерудицію, оперували широким колом питань щодо обраної теми та набували досвіду публічних виступів. Представлені матеріали стануть у нагоді під час виконання магістерської роботи.

Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів вдячний керівникам підприємств за сприяння та підтримку в організації практики й працевлаштуванні хіміків-технологів та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 05-11-2019
Читайте також:
Перший день роботи екзаменаційної комісії кафедри економіки і права завершився успішними захистами здобувачів освіти

На кафедрі економіки і права стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства». Перший день роботи екзаменаційної комісії завершився успішними захистами робіт здобувачами. На захисті також були присутні фахівчині компаній KPMG – с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший день роботи екзаменаційної комісії кафедри економіки і права завершився успішними захистами здобувачів освіти 14 червня 2023

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширює спектр співпраці з Інститутом продовольчих ресурсів НААНУ

21 березня 2019 р. відбулася робоча зустріч професора кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віталія Прибильського з працівниками Державного дослідного підприємства Інституту продовольчих ресурсів НААН України, заступником директора Григорієм Мисаном, заступником директора з виробництва та якості продукції Вікторією Ушаковою, началь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширює спектр співпраці з Інститутом продовольчих ресурсів НААНУ 21 березня 2019

У поміч виробничникам: курси для хіміків консервних підприємств

У Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 88 навчальних годин навчалися хіміки консервних підприємств. На заняттях розглянули основні положення нормативно-правової бази функціонування харчових підприємств і, у т.ч., виробничих випробувальних лабораторій. Зокрема, обговорювали поточний стан нормат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У поміч виробничникам: курси для хіміків консервних підприємств 05 серпня 2019

Реальні проблеми бізнес-середовища України у кваліфікаційних роботах здобувачів-підприємців

17 та 19 червня 2025 року відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» (спеціальність 076 «Підприємництво та торгівля»). Цей етап став кульмінацією чотирьох років навчання, саморозвитку та академічного зростання. Студенти презентували інноваційні бізнес-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні проблеми бізнес-середовища України у кваліфікаційних роботах здобувачів-підприємців 23 червня 2025