Н У Х Т

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

26 березня 2018

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачами кафедри технології консервування відвідали сучасне українське виробництво з перероблення плодово-ягідної продукції – «Аграна Фрут» у м. Вінниці.

«Аграна Фрут» – світовий лідер із оборотом € 1,14 мільярдів, що спеціалізується на переробленні фруктів, ягід, і включає в себе повний цикл робіт: від вирощування і збирання сировини до перероблення і випуску готової продукції. Використана сировина проходить детальний відбір і очистку по всіх показниках.

Для збереження високої якості продукції використовується процес заморожування. Він дозволяє зберегти ягоди смородини, полуниці, малини, журавлини, вишні, чорноплідної горобини тривалий час. Сировина проходить через тунель глибокого заморожування, завдяки чому зберігається не тільки зовнішній вид продукції, але і смак, аромат, корисні властивості, максимально близькі до свіжих ягід.

Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою цієї поїздки було ознайомлення з обладнанням консервних виробництв, особливостями технології перероблення плодів та овочів. Особливе захоплення викликала організація виробництва відповідно до найсучасніших принципів HACCP та SAP. Студенти відвідали стадії першої та другої трансформації плодоовочевої сировини на підприємстві та мали змогу не лише ознайомитися, а й спробувати продукцію підприємства.

Сьогодні на підприємстві в м. Вінниці працює 170 штатних працівників завдяки тому, що всі процеси автоматизовані. Продукція заводу експортується на ринки 21 країни світу, зокрема Грузії, Польщі, Білорусії, Молдови, Абхазії, Греції, Литви, Латвії, Естонії, Португалії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Франції, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Кіпру та Австралії.

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій та колектив викладачів висловлюють щиру вдячність керівництву «Аграна Фрут Україна» за надану чудову можливість ознайомитися із виробництвом світових стандартів та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 26-03-2018
Читайте також:
Вчена рада-2020: перші рішення

6 лютого відбулося перше у 2020 році засідання вченої ради університету. Позапланово вченій раді довелося зібратися, щоб розглянути питання про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора університету. Та спершу, традиційно, присутні привітали колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Щодо першого питання порядку денного доповіли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада-2020: перші рішення 06 лютого 2020

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність завжди була одним із пріоритетів для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах. Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності 25 липня 2018

Студенти нашого навчального комплексу знайомлять з традиціями української кухні

16 лютого 2017 року студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ познайомили з традиціями української кухні колектив ДНЗ №20 «Дзвіночок». Для вихователів закладу Ілля Гетьман і Валентин Крижанівський (032 група) із викладачем Ганною Нефедовою провели майстер-клас по оформленню та подаванню страв української кухні. Студенти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти нашого навчального комплексу знайомлять з традиціями української кухні 17 лютого 2017

Профком співробітників НУХТ вітає з новорічними святами

Шановні члени профспілки НУХТ та колеги! Профком НУХТ щиро вітає з Новим роком і Різдвом Христовим! Нехай Новий рік та світла Різдвяна зоря подарують вам і вашим рідним міцне здоров’я, мир, успіх, родинне щастя, достаток та благополуччя. Хай принесуть новорічні свята радісний настрій на весь рік і краще майбутнє, додадуть сил і наснаги та впевне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників НУХТ вітає з новорічними святами 24 грудня 2021