Н У Х Т

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

26 березня 2018

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачами кафедри технології консервування відвідали сучасне українське виробництво з перероблення плодово-ягідної продукції – «Аграна Фрут» у м. Вінниці.

«Аграна Фрут» – світовий лідер із оборотом € 1,14 мільярдів, що спеціалізується на переробленні фруктів, ягід, і включає в себе повний цикл робіт: від вирощування і збирання сировини до перероблення і випуску готової продукції. Використана сировина проходить детальний відбір і очистку по всіх показниках.

Для збереження високої якості продукції використовується процес заморожування. Він дозволяє зберегти ягоди смородини, полуниці, малини, журавлини, вишні, чорноплідної горобини тривалий час. Сировина проходить через тунель глибокого заморожування, завдяки чому зберігається не тільки зовнішній вид продукції, але і смак, аромат, корисні властивості, максимально близькі до свіжих ягід.

Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою цієї поїздки було ознайомлення з обладнанням консервних виробництв, особливостями технології перероблення плодів та овочів. Особливе захоплення викликала організація виробництва відповідно до найсучасніших принципів HACCP та SAP. Студенти відвідали стадії першої та другої трансформації плодоовочевої сировини на підприємстві та мали змогу не лише ознайомитися, а й спробувати продукцію підприємства.

Сьогодні на підприємстві в м. Вінниці працює 170 штатних працівників завдяки тому, що всі процеси автоматизовані. Продукція заводу експортується на ринки 21 країни світу, зокрема Грузії, Польщі, Білорусії, Молдови, Абхазії, Греції, Литви, Латвії, Естонії, Португалії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Франції, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Кіпру та Австралії.

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій та колектив викладачів висловлюють щиру вдячність керівництву «Аграна Фрут Україна» за надану чудову можливість ознайомитися із виробництвом світових стандартів та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 26-03-2018
Читайте також:
Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови

З 2016 року киянам віком від 14 до 35 років присуджується премія Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Цього року були відзначені 50 найкращих і талановитих кандидатів на присудження премії: 20 – за наукові досягнення, 15 – за творчі досягнення і 15 – за внесок у розвиток молодіжн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови 29 червня 2021

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти

27 березня 2019 року на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко до університету завітала харизматична особистість – піар-фахівець із 20-річним досвідом роботи, засновник і керівник промоушн і продакшин STUDIO RAR, президент Асоціації з розвитку міжнародних відносин «ADRUM»Тетяна Колесніченко. Зустріч відбулася в формі тренінгу «Як пропіа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти 28 березня 2019

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо!

Незважаючи ні на які обставини, науковий гурток на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує працювати. Під керівництвом професорки Вікторії Дорохович молоді науковці ведуть дослідження, впровадження результатів яких стане у пригоді кондитерській галузі. На засіданні гуртка, що відбулося на початку червня, опрацювали мет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо! 01 липня 2022

Визначено терміни подання заяв про акредитацію у цьому навчальному році

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2025/26 навчальному році. У цьому навчальному році акредитуватимуться вісім освітньо-професійних і освітньо-наукових програм нашого університету. Наразі до акредит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено терміни подання заяв про акредитацію у цьому навчальному році 28 серпня 2025