Н У Х Т

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

26 березня 2018

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачами кафедри технології консервування відвідали сучасне українське виробництво з перероблення плодово-ягідної продукції – «Аграна Фрут» у м. Вінниці.

«Аграна Фрут» – світовий лідер із оборотом € 1,14 мільярдів, що спеціалізується на переробленні фруктів, ягід, і включає в себе повний цикл робіт: від вирощування і збирання сировини до перероблення і випуску готової продукції. Використана сировина проходить детальний відбір і очистку по всіх показниках.

Для збереження високої якості продукції використовується процес заморожування. Він дозволяє зберегти ягоди смородини, полуниці, малини, журавлини, вишні, чорноплідної горобини тривалий час. Сировина проходить через тунель глибокого заморожування, завдяки чому зберігається не тільки зовнішній вид продукції, але і смак, аромат, корисні властивості, максимально близькі до свіжих ягід.

Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою цієї поїздки було ознайомлення з обладнанням консервних виробництв, особливостями технології перероблення плодів та овочів. Особливе захоплення викликала організація виробництва відповідно до найсучасніших принципів HACCP та SAP. Студенти відвідали стадії першої та другої трансформації плодоовочевої сировини на підприємстві та мали змогу не лише ознайомитися, а й спробувати продукцію підприємства.

Сьогодні на підприємстві в м. Вінниці працює 170 штатних працівників завдяки тому, що всі процеси автоматизовані. Продукція заводу експортується на ринки 21 країни світу, зокрема Грузії, Польщі, Білорусії, Молдови, Абхазії, Греції, Литви, Латвії, Естонії, Португалії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Франції, Великобританії, Німеччини, США, Канади, Кіпру та Австралії.

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій та колектив викладачів висловлюють щиру вдячність керівництву «Аграна Фрут Україна» за надану чудову можливість ознайомитися із виробництвом світових стандартів та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 26-03-2018
Читайте також:
У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику

19 квітня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому герою, випускнику коледжу Вадиму Мирінцю. Пам’ятний знак встановлено на фасаді навчального закладу. Участь у відкритті взяли батьки та друзі Вадима, студентський та педагогічний колективи. Спогадами про Вадима...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику 20 квітня 2018

Час біжить, залишаючи спогади...

Як показують дослідження, для переважної більшості людей не лише улюблені речі створюють сприятливу атмосферу на роботі, а велике значення мають теплі стосунки у колективі. У цьому зайвий раз змогли впевнитися і співробітники кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, коли 16 вересня 2021 року на засідання кафедри із дружнім візитом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час біжить, залишаючи спогади... 22 вересня 2021

Креативні онлайн-лабораторні для першокурсників

Цьогоріч на кафедрі екологічної безпеки та охорони праці вперше лабораторні роботи проходять у режимі онлайн. Нелегко всім, але, напевно, найскладніше першокурсникам. І так все нове, незвідане і незрозуміле, а тут ще й лабораторки «по телевізору». Викладачі намагаються зробити так, щоб заняття мінімально відрізнялися від лабораторних у реалі. Зокр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні онлайн-лабораторні для першокурсників 24 вересня 2020

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах

З 20 січня по 16 лютого 2025 р. другокурсники-бакалаври спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми здобуття освіти приходили виробничу практику у засобах розміщення, а захист звітів з практики відбувся з використанням технологій дистанційного навчання. Здобувачі освіти були направлені до провідних готельних підприємств м. Києва і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах 26 лютого 2025