Н У Х Т

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

24 травня 2024

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Здобувачі освіти НУХТ мають можливість користуватися потужностями Проблемної науково-дослідної лабораторії та Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування».

Зокрема заняття з дисципліни «Екологічна модернізація виробництва» для магістрантів освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» було проведено у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ. Її унікальним сучасним обладнанням можуть користуватися як знані, так і молоді науковці, а також здобувачі освіти.

Для магістрантів-екологів провели майстер-клас із дослідження якості води за допомогою мультипараметричного фотометру 7500 Palintest. Цей компактний і надійний прилад призначений для контролю якості як питної, так і технічної води. Фотометр 7500 є ідеальним інструментом для фахівців водного господарства. За допомогою цього приладу можна визначати вміст у воді розчиненого кисню, хлоридів, нітратів, сульфатів, фосфатів тощо, колірність, лужність і жорсткість води. Визначення цих параметрів надзвичайно важливе для досліджень екологічного спрямування.

Також здобувачі освіти мали можливість попрацювати з лазерним дифракційним аналізатором Mastersizer 3000, який забезпечує високу точність визначення розмірів частинок як харчових продуктів (какао, молока, цукру тощо), так і досліджень гранулометричного складу осадів, що дуже важливо для оптимізації виробничих процесів і підбору ефективних природоохоронних технологій. Крім аналітичної платформи Mastersizer 3000, комплект включає обладнання для підготовки зразків, ємності та дозатори для подання необхідного об'єму дисперсанта, зонд для попереднього ультразвукового оброблення (диспергування проб). Особливо вразила здобувачів можливість миттєвого оброблення результатів вимірювань та їх графічного представлення.

Магістранти вкотре переконалися, що науково-дослідна база НУХТ є сучасною, а Проблемна науково-дослідна лабораторія – осередок наукових досліджень.

Викладачі кафедри й здобувачі освіти висловлюють подяку завідувачу Проблемної науково-дослідної лабораторії, к.т.н., старшому науковому співробітнику Андрію Мариніну та молодшій науковій співробітниці Оксані Позняк за надану можливість долучитися до досліджень із використанням сучасного високотехнологічного обладнання.

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Мистецтво комунікації або Заговори, щоб тебе побачили

Як правильно комунікувати з незнайомими людьми? Як знайти спільну мову? Як впоратися з труднощами у спілкуванні?.... Ці та багато інших питань постають перед першокурсниками-біотехнологами, яким довелося у цьому навчальному році починати своє навчання у дистанційному форматі, через інформаційний простір комунікувати з викладачами і своїми одногруп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво комунікації або Заговори, щоб тебе побачили 05 листопада 2020

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшов з друку навчальний посібник із дисципліни «Електронні системи в галузі», співавторами якого є викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доцент Олег Кузьмін та асистент Тетяна Роман. Посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». У навчальному посібнику викладені науково-теорет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 травня 2020

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів

8 та 11 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Головчиня Екзаменаційної комісії, докторка біологічних наук, професорка Інституту садівництва НААН України Тетяна Москалець, член...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів 14 лютого 2022

Статус «Рекомендовано»: алгоритм подальших дій вступників

У електронних кабінетах вступників до бакалаврату з’яввилися рекомендації до зарахування на бюджет. Вступникам, статус заяв яких змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням)», необхідно до 18:00 8 серпня підтвердити вибір місця навчання, виконавши вимоги до зарахування. Зробити це вступники можуть у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Статус «Рекомендовано»: алгоритм подальших дій вступників 05 серпня 2024