Н У Х Т

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

24 травня 2024

Дослідження магістрантів-екологів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Здобувачі освіти НУХТ мають можливість користуватися потужностями Проблемної науково-дослідної лабораторії та Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування».

Зокрема заняття з дисципліни «Екологічна модернізація виробництва» для магістрантів освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» було проведено у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ. Її унікальним сучасним обладнанням можуть користуватися як знані, так і молоді науковці, а також здобувачі освіти.

Для магістрантів-екологів провели майстер-клас із дослідження якості води за допомогою мультипараметричного фотометру 7500 Palintest. Цей компактний і надійний прилад призначений для контролю якості як питної, так і технічної води. Фотометр 7500 є ідеальним інструментом для фахівців водного господарства. За допомогою цього приладу можна визначати вміст у воді розчиненого кисню, хлоридів, нітратів, сульфатів, фосфатів тощо, колірність, лужність і жорсткість води. Визначення цих параметрів надзвичайно важливе для досліджень екологічного спрямування.

Також здобувачі освіти мали можливість попрацювати з лазерним дифракційним аналізатором Mastersizer 3000, який забезпечує високу точність визначення розмірів частинок як харчових продуктів (какао, молока, цукру тощо), так і досліджень гранулометричного складу осадів, що дуже важливо для оптимізації виробничих процесів і підбору ефективних природоохоронних технологій. Крім аналітичної платформи Mastersizer 3000, комплект включає обладнання для підготовки зразків, ємності та дозатори для подання необхідного об'єму дисперсанта, зонд для попереднього ультразвукового оброблення (диспергування проб). Особливо вразила здобувачів можливість миттєвого оброблення результатів вимірювань та їх графічного представлення.

Магістранти вкотре переконалися, що науково-дослідна база НУХТ є сучасною, а Проблемна науково-дослідна лабораторія – осередок наукових досліджень.

Викладачі кафедри й здобувачі освіти висловлюють подяку завідувачу Проблемної науково-дослідної лабораторії, к.т.н., старшому науковому співробітнику Андрію Мариніну та молодшій науковій співробітниці Оксані Позняк за надану можливість долучитися до досліджень із використанням сучасного високотехнологічного обладнання.

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Час із користю проводять студенти-маркетологи: що таке бренд і з чим його їдять?

Під час карантину багато хто сумує вдома, проте, це ніяк не про студентів кафедри маркетингу. За час карантину студенти-маркетологи відвідали велику кількість вебінарів, зокрема «Шо робити?» від «Бітрікс24», «Антикризовий інтернет-маркетинг. Як пережити спад попиту?» від засновника Академії інтернет-маркетингу WebPromoExperts та багато інших. Одни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час із користю проводять студенти-маркетологи: що таке бренд і з чим його їдять? 04 червня 2020

Актуальні дослідження наших науковців презентовано на черговій міжнародній конференції

Науковий прогрес і розвиток суспільства в цілому неможливий без активного обміну інформацією та знаннями. Для науки і виробництва таким зручним і ефективним майданчиком комунікації є різноманітні конференції, де представники промисловості можуть поділитися своїми проблемами і практичними спостереженнями, а науковці — розповісти про актуальні здобут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні дослідження наших науковців презентовано на черговій міжнародній конференції 25 вересня 2024

Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking  від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою успішно представила спільний стартап-проєкт на Demo Day навчального курсу з Design Thinking і виборола можливість проведення акселерації про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед переможців міжнародного навчального курсу з Design Thinking від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 20 листопада 2023

Семінар для здобувачів освіти і викладачів від фахівця хлібопекарської галузі

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар, який провів генеральний директор, голова Об'єднання підприємств хлібопекарської галузі «Укрхлібпром», заслужений працівник промисловості Олександр Васильченко. Тема семінару – «Виклики до хлібопекарської галузі під час воєнного стану в країні». До семінару дол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар для здобувачів освіти і викладачів від фахівця хлібопекарської галузі 28 березня 2024