15 квітня 2021 р. із використанням сучасного інструментарію для організації відеоконференцій відбулося засідання секції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес» підсекції «Готельно-ресторанна справа» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».
До заходу долучилися 100 учасників, були заслухані 8 доповідей та підготовлені 11 постерів для портерної сесії.
Приємно, що неабияку зацікавленість до роботи секції виявили запрошені спікери-стейкхолдери: керуючий ресторанами національної мережі готелів та ресторанів «Reikartz Hotel Group» Андрій Магалецький, керівниця відділу активних продажів мережі готелів «Reikartz Hotel Group» Христина Кагуй та шеф-кухар ресторану готелю «Sport Hotel am Semmering» (Австрія) Юрій Новіков.
У своїх доповідях вони акцентували увагу учасників заходу на основних ознаках маркетингу в закладах ресторанного господарства та «фішках» для підвищення продажів; особливостях відбору персоналу та роботи з командою у вітчизняних і закордонних закладах ресторанного господарства; тенденції розвитку курортних готелів на прикладі «Рейкарц Хотел Груп».
У онлайн-засіданні також взяли участь викладачі та здобувачі освіти Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського та відокремлених структурних підрозділів НУХТ, зокрема Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ.
Магістрантка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського Анастасія Кумцида під керівництвом завідувачки кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорки Марії Паски акцентувала увагу в своїй доповіді на конкурентоспроможності закладу харчування в умовах сьогодення на прикладі ресторану «ФРАЄРКА» м. Львова.
Аспірантка 3-го року навчання Анастасія Різник та здобувачі освітнього рівня магістра та бакалавра спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Тетяна Туз, Вікторія Ганущак, Катерина Лакома разом із керівниками свої наукові дослідження представили за тематиками: доцільність використання вівсяного толокна технології хлібних виробів для закладів ресторанного господарства; роль соціальних мереж у просуванні готельного продукту на ринок; доцільність облаштування зарядних станцій для електромобілів при готельних підприємствах.
Доповіді викликали жваву зацікавленість учасників конференції, які брали активну участь в обговореннях та наукових дискусіяхї.
Оргкомітет вдячний стейкхолдерам, колегам і здобувачам за співпрацю та активну участь і бажає усім творчих успіхів!