Н У Х Т

До вирішення хімічних проблем сьогодення долучаються викладачі й студенти кафедри харчової хімії

31 березня 2018

До вирішення хімічних проблем сьогодення долучаються викладачі й студенти кафедри харчової хімії

27-29 березня на базі хімічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця) відбулася І Міжнародна (ХІ українська) наукова конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Хімічні проблеми сьогодення», на якій зібрались хіміки з усієї України та з-за кордону.

У рамках конференції працювали секції: біохімії, аналітичної хімії, неорганічної хімії, органічної хімії, фізичної хімії, хімії високомолекулярних сполук, медичної та фармацевтичної хімії, хімічної інженерії.

Традиційно для участі в роботі конференції організатори запросили й провідних фахівців, і серед них в. о. завідувача кафедри харчової хімії НУХТ, д.х.н. Світлану Бондаренко. Досвідчені хіміки мали змогу не лише оцінити наукові досягнення молодих вчених і взяти участь в їх обговоренні, як члени журі, а й в неформальній обстановці кава-брейків та постерної сесії поділитися зі студентами та аспірантами своїм досвідом і дати цінні поради.

Всі представлені доповіді молодих хіміків були актуальними, високого наукового рівня, викликали зацікавлене обговорення учасників конференції.

Під час роботи секції органічної хімії були презентовані результати дослідження амінометилювання природного кумарину умбеліферону за участю аміноспиртів, проведеного Владиславом Данильченком (студентом групи ХТ-4-6) під керівництвом д. х. н. Світлани Бондаренко.

Обговорення в рамках конференції успіхів і проблем сучасної хімічної науки та освіти сприяло обміну досвідом та розвитку наукових зв’язків.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
У бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії

14 березня у науковому читальному залі бібліотеки університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії «Пошук науково-технічної інформації на прикладі ресурсної бази Chemical Abstracts Service», який провела регіональний менеджер Chemical Abstracts Service (CAS) в Україні, Молдові та Грузії Тетяна Хрістова. Доступ до бази д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії 15 березня 2018

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка. Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі». Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів 08 червня 2023

Підтверджена висока майстерність лектора кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцента кафедри Оксани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» для студентів групи ТТ-2-14. Матеріал лекції представлений із використанням останніх досягнень науки і техніки у кондитерській галузі й був викладений у логічній послідовності, доступно д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтверджена висока майстерність лектора кафедри експертизи харчових продуктів 25 березня 2019

Зустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі здобувачами Свалявського технічного коледжу НУХТ

30 січня 2024 р. у рамках проведення профорієнтаційної роботи у Свалявському технічному фаховому коледжі НУХТ асистент кафедри електропостачання та енергоменеджменту Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Петро Зінькевич зустрівся зі здобувачами випускної групи спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч викладача кафедри електропостачання і енергоменеджменту зі здобувачами Свалявського технічного коледжу НУХТ 30 січня 2024