Н У Х Т

До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха

05 березня 2019

До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха

5 березня у нашому навчальному закладі побували заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха та генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус. Вони зустрілися з ректором, професором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком.

Під час спілкування йшлося про  розвиток науки в країні, наукові спрямування дослідників НУХТ, розвиток лабораторної бази університету для здійснення наукових досліджень, підтримку з боку держави наукової діяльності у закладах вищої освіти. Крім того, гості дізналися про функціонування Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування», засновником якого став НУХТ і який має працювати за рахунок коштів бюджетної програми «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об’єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень». Перший фінансовий транш на придбання наукового обладнання для Центру був отриманий університетом наприкінці грудня 2018 року, і вже придбані перші новітні прилади. Ремонт у приміщеннях, виділених під Центр, і закупівлю лабораторних меблів наш навчальний заклад здійснив за рахунок власних коштів.

Гості оглянули приміщення Центру й отримали вичерпні роз’яснення щодо придбаного обладнання й принципів його роботи від завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, старшого наукового співробітника Андрія Мариніна.

Також у рамках візиту до нашого вишу Максим Стріха і Дмитро Чеберкус завітали на лабораторне заняття на кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У навчально-науковій лабораторії кафедри, обладнаній партнером університету, фінською компанією «Лейпурін», студенти саме опановували технології виготовлення хлібобулочних виробів.  

Очільники наукової складової діяльності Міністерства освіти і науки високо оцінили рівень оснащення навчального процесу у нашому університеті й схвально відгукнулися про роботи, що вже були виконані для повноцінного функціонування Центру колективного користування науковим обладнанням. Приємно їм було дізнатися, що саме цього дня до Центру прибули перші замовники.

Опублікований: 05-03-2019
Читайте також:
Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Літо-2020 для викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу відзначилося продуктивною роботою над вдосконаленням педагогічної майстерності. Зокрема, доценти Тетяна Мірзодаєва і Юрій Сологуб успішно пройшли онлайн-стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників ЗВО України на тему «Інноваційні освітні технології: європейський ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу 18 вересня 2020

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2023 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко окреслила коло завдань, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій 13 січня 2023

Розпочато серію захистів магістрантів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

З 14 по 16 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбуваються захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Обґрунтованість, змістовність т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочато серію захистів магістрантів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 16 лютого 2024

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Магістрантів із цією знаковою подією привітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів 13 лютого 2019