Н У Х Т

До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха

05 березня 2019

До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха

5 березня у нашому навчальному закладі побували заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха та генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус. Вони зустрілися з ректором, професором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком.

Під час спілкування йшлося про  розвиток науки в країні, наукові спрямування дослідників НУХТ, розвиток лабораторної бази університету для здійснення наукових досліджень, підтримку з боку держави наукової діяльності у закладах вищої освіти. Крім того, гості дізналися про функціонування Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування», засновником якого став НУХТ і який має працювати за рахунок коштів бюджетної програми «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об’єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень». Перший фінансовий транш на придбання наукового обладнання для Центру був отриманий університетом наприкінці грудня 2018 року, і вже придбані перші новітні прилади. Ремонт у приміщеннях, виділених під Центр, і закупівлю лабораторних меблів наш навчальний заклад здійснив за рахунок власних коштів.

Гості оглянули приміщення Центру й отримали вичерпні роз’яснення щодо придбаного обладнання й принципів його роботи від завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, старшого наукового співробітника Андрія Мариніна.

Також у рамках візиту до нашого вишу Максим Стріха і Дмитро Чеберкус завітали на лабораторне заняття на кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У навчально-науковій лабораторії кафедри, обладнаній партнером університету, фінською компанією «Лейпурін», студенти саме опановували технології виготовлення хлібобулочних виробів.  

Очільники наукової складової діяльності Міністерства освіти і науки високо оцінили рівень оснащення навчального процесу у нашому університеті й схвально відгукнулися про роботи, що вже були виконані для повноцінного функціонування Центру колективного користування науковим обладнанням. Приємно їм було дізнатися, що саме цього дня до Центру прибули перші замовники.

Опублікований: 05-03-2019
Читайте також:
Бути в тренді з FoReCH 2021

З 29 вересня по 1 жовтня працював Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2021. Здобувачі вищої освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу не могли пропустити цю подію, тому разом із викладачами відвідали наймасштабнішу виставку осені сфери HoReCa у Міжнародному Виставковому Центрі. Кожного рок...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути в тренді з FoReCH 2021 04 жовтня 2021

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

24 березня в Європі святкують День Gelato. І так співпало, що саме 24 березня 2021 року для бакалаврів і магістрів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», кафедрою технології молока і молочних продуктів була організована гостьова лекція «Моя професія – джелатер’є». Гість кафедри – Массімо Джеларті (Максим Голубєв), відомий  в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є 25 березня 2021

Старт великої студентської історії першокурсників факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Першокурсники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка офіційно розпочали свій шлях здобуття бакалаврського рівня вищої освіти. Організаційні збори в актовій залі університету стали теплим прийомом у дружну родину факультету – викладачів, студентів та адміністрації. Щирі теплі вітальні слова прозвучали для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт великої студентської історії першокурсників факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 10 вересня 2025

Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry»

22 лютого 2022 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. В.Ф. Доценка проведений Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» («Розумне споживання в ресторанній індустрії»). До організації та проведення заходу долучилися Лянкаранськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» 24 лютого 2022