Н У Х Т

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи

28 січня 2022

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи

27 січня 2022 року відбулася панельна сесія UNICA-Eutopia щодо питань дослідницької етики, в якій взяли участь викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Ірина Корецька, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистентка Ганна Березова та кафедри готельно-ресторанної справи – професорка Тетяна Сильчук, доценти Лариса Шаран, Ольга Пушка, В’ячеслав Губеня, Асьят Абрамова, старша викладачка Юлія Мірошник.

Захід був організований Стокгольмським університетом і Вільним університетом Брюсселя. Провідним спікером заходу виступив керівник сектору етики та доброчесності дослідження Європейської Комісії Доріан Карацас, що представив доповідь «The EU research&innovatio nprogram 2021-2027». Разом із ним до обговорення проблем академічної та дослідницької етики долучилися дослідниця університету Париж III Нова Сорбонна Алійа Моргенштерн, співробітниця Гельсінського університету Аура Ківіляшко, представниця товариства епідеміології та профілактики ім. Джуліо А. Маккакаро Антонелла Фікоріллі та професорка Талліннського університету Кармен Торос.

Учасники заходу обговорили існуючі та нові етичні проблеми в європейських дослідницьких проєктах і отримали відповіді на запитання, серед яких були: чи достатньо вмотивовані дослідники для вирішення проблем етики; які фактори впливають на їх мотивацію; з якими основними практичними проблемами стикаються дослідники під час впровадження етичних вимог; чи достатньо підтримки в роботі з новими науковими сферами та новими сферами етики?

Наші викладачі висловлюють велику вдячність організаторам за можливість долучитися до чудового і перспективного заходу на міжнародному рівні! 

Опублікований: 28-01-2022
Читайте також:
Вперше і перший

Уперше наш університет долучився до програми COIL (Collaborative Online International Learning,), яка адмініструється командою EducationUSA Ukraine, за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. І перший проєкт був реалізований на кафедрі інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки. Спільне міжнародне онлайн-навчання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше і перший 10 квітня 2024

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Привітали здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники дека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит 20 червня 2019

Професіонали зі штучного холоду постійно користуються попитом на ринку праці

Тільки нещодавно на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки приїжджали гості з МХП та «АНТОНОВ» і от 16 жовтня новий гість – директор ТОВ «КЛІМХАУС ТРЕЙД» Олександр Ковшун із пропозицією для здобувачів освіти спеціальностей 144 «Теплоенергетика» та 142 «Енрегетичне машинобудування». Фахівець детально ознайомив присутніх здобувачів із пропон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіонали зі штучного холоду постійно користуються попитом на ринку праці 17 жовтня 2024

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

Завдяки мінеральним джерелам, що розташовані на території району, про Сваляву знають далеко за межами області та, навіть, країни. 8 жовтня студенти груп ДВ-171 і ДВ-161 Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із викладачами побували на ТДВ «Свалявські мінеральні води» та ознайомилися з етапами виробництва мінеральної води. Про основні технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З мінеральними водами свого регіону знайомилися студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ 09 жовтня 2019