Н У Х Т

Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

11 жовтня 2022

Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За сприяння керівництва Науково-технічної бібліотеки НУХТ на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбувся науковий семінар, присвячений проблемам харчування дітей та дієтології.

До заходу долучилися провідні науковиці-медики Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (м. Київ): д.м.н., професорка, завідувачка кафедри педіатрії № 1, керівниця центру дитячої гепатології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені О.М. Лук’янової НАМН України» Валентина Березенко, д.м.н., професорка кафедри педіатрії № 1, консультантка Клінічної бази Охматдит Наталія Балацька, к.м.н., доцентка кафедри педіатрії № 1, (клінічна база ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені О.М. Лук’янової НАМН України), консультантка Національного інституту раку Анастасія Горобець, які обговорили з науковцями кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції гострі та нагальні питання харчування дітей із хронічними захворюваннями, проблемами з набором і втратою ваги, харчовою алергією та післяопераційного відновлення.

Окресливши основні причини поганого прийому їжі хворими дітьми і стан сучасного медичного та дієтичного харчування, учасники семінару дійшли згоди, що фахівці з харчових технологій можуть запропонувати значну допомогу у сфері харчування хворих дітей. Це може бути і розроблення нових рецептур і технологій страв та кулінарних виробів, удосконалення структури харчування у їдальнях при медичних закладах, розроблення страв підвищеної енергетичної цінності з натуральних продуктів і розроблення рекомендацій для батьків з харчування хворих дітей, дітей із харчовою алергією та дітей із післяопераційною адаптацією.

Колектив кафедри вдячний професоркам Валентині Березенко і Наталії Балацькій та доцентці Анастасії Горобець за цікавий семінар та окреслення тих проблем у дитячому харчуванні, які науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції можуть допомогти вирішити у подальшій співпраці.

Опублікований: 11-10-2022
Читайте також:
Нанотехнології: лекція від професіонала

Магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», які у весняному семестрі обрали вибіркові дисципліни «Нанобіотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Оксаною Скро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології: лекція від професіонала 18 березня 2024

Рішення для підвищення ефективності водного господарства України в рамках українсько-німецького конгресу шукали наші викладачі

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води Ярослав Баращовець і Наталія Чернова відвідали подію в рамках українсько-німецького конгресу, що була присвячення темі «Рішення для підвищення ефективності водного господарства України». На заході обговорювали актуальну ситуацію в галузі водного господарства України та визначали можливі шляхи ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рішення для підвищення ефективності водного господарства України в рамках українсько-німецького конгресу шукали наші викладачі 29 листопада 2018

Випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – володар титулу «Кращий сомельє України 2025»!

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Ігор Постоянкін – переможець конкурсу «Кращий сомельє України 2025» від Асоціації сомельє України sommelierua.info. Ігор – Шеф-сомельє елітного київського ресторану Catch Seafood Restaurant, топовий професіонал і випускник спеціальності 241 «Готельно-рестор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – володар титулу «Кращий сомельє України 2025»! 26 лютого 2025

Безпека колективу – головний пріоритет!

В університеті стартував новий навчальний рік, готуючись до якого адміністрація і господарські служби зробили все можливе, щоб створити максимально безпечні умови для якісного навчання. Адже сьогоднішнє першочергове завдання – зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу. Але, нагадуємо, кожний здобувач освіти, кожний викладач і спів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпека колективу – головний пріоритет! 05 вересня 2025