Н У Х Т

До обговорення новітніх технологій дитячого харчування долучилися науковці НУХТ у рамках Форуму «BABY EXPO 2018»

04 квітня 2018

До обговорення новітніх технологій дитячого харчування долучилися науковці НУХТ у рамках Форуму «BABY EXPO 2018»

3 квітня розпочав роботу найбільший в Україні Форум товарів для дітей «BABY EXPO 2018», організований виставковою компанією «АККО Інтернешнл».

Офіційну церемонію відкриття Форуму традиційно розпочав генеральний директор ТОВ «АККО Інтернешнл» Ігор Мельник. Учасників і гостей заходу привітали в.о. директора Департаменту продовольства Мінагрополітики України Людмила Хомічак, голова громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України Олександр Балдинюк, віце-президент асоціації «Угрлегпром» Юрій Медведєв, генеральний директор Національної асоціації «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева, президент Української асоціації індустрії іграшок Павло Овчинніков.

22 роки поспіль Форум збирає виробників, дистриб’юторів, імпортерів і ритейлерів дитячих товарів. Цього року близько 300 учасників з України, Туреччини, Китаю, Польщі, Італії, Білорусі, Росії, Молдови представляють понад 800 торгових марок різноманітної продукції для дітей, серед яких відомі світові бренди та молоді вітчизняні торгові марки.

Серед іноземних учасників найбільшою цього року стала експозиція китайських виробників. 17 підприємств пропонують дитячий одяг, взуття, аксесуари, товари для немовлят, а також різноманітні іграшки. Друга за чисельністю – турецька експозиція, до якої увійшли переважно виробники дитячого одягу та текстилю. Слід зазначити, що понад 50% експонентів – українські виробники, адже від самого початку своєї діяльності організатори «BABY EXPO» намагаються підтримати вітчизняних виробників.

«BABY EXPO 2018» працюватиме 4 дні і за цей час в його рамках відбудеться безліч різноманітних заходів.

Після урочистої церемонії відкриття Форуму відбулася 6-а галузева спеціалізована науково-практична конференція «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність», постійними учасниками якої є науковці нашого університету.

Відкрив конференцію заступник генерального директора «АККО Інтернешнл» Юрій Кіщак. Він привітав учасників й побажав плідної роботи.

Із доповідями виступили: в.о. директора Департаменту продовольства Мінагрополітики України Людмила Хомічак, генеральний директор Національної асоціації «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева, начальник відділу державної інспекції, заступник начальника управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної  медицини Держпродспоживслужби України Юрій Перегінець, завідувач відділу молочних продуктів та продуктів дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Ірина Романчик, генеральний директор ТОВ «Фірма «Фавор» та інші науковці й виробничники.

Присутні жваво обговорювали стан індустрії дитячого харчування в нашій країні, сегментування ринку, динаміку розвитку галузі, проблеми, з якими стикаються виробники, новітні енергоємні технології тощо.

Опублікований: 04-04-2018
Читайте також:
Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 травня 2019

Гостьова лекція трьома мовами для майбутніх ейчарів від польської фахівчині

Відбулася гостьова лекція для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» від Talent Success Lead польського представництва ІТ-компанії «SoftServе» Агати Піорковської (Agata Piórkowska). Лекція «Welcom to the future. Talent Success Lead» читалася трьома мовами – українською, польською та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція трьома мовами для майбутніх ейчарів від польської фахівчині 13 грудня 2021

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти

Невід’ємною складовою навчального процесу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ є проходження виробничої (технологічної) практики на підприємстві. Нині студенти спеціальності «Харчові технології» проходять технологічну практику на провідних харчових підприємствах України та Сумської області: ТОВ «Булочно-кондитерський комбінат» (м. Київ),...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах удосконалюють практичні навички наші студенти 18 вересня 2019

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів виступила в ролі експерта в програмі телеканалу ictv

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Тамара Носенко взяла участь у зйомках телевізійного проекту телеканалу ictv. Тамара Носенко надала експертний висновок щодо термінів придатності, умов зберігання та показників якості риб’ячого жиру. Для глядачів значний інтерес представляє проблема фальсифікації цінного жиру, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів виступила в ролі експерта в програмі телеканалу ictv 18 квітня 2018