Н У Х Т

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

26 квітня 2021

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва в номінації «Цукрові квіти» Лариса Рибчук.

Фахівчиня детально розповіла здобувачам і присутнім викладачам кафедри про свій довгий шлях від початківиці до переможниці найбільш вагомого Всесвітнього чемпіонату з кулінарного мистецтва. Слухачі дізналися про існування Українського кулінарного союзу, учасники якого беруть участь у кулінарній олімпіаді, що відбувається кожні 4 роки в Німеччині, де збірні команди країн-учасниць олімпіади демонструють свій професіоналізм і командний дух у різних номінаціях. Цікавою була інформація щодо участі фахівчині в Кубку світу з кулінарної майстерності, де вона в лютому 2020 року виборола перемогу в номінації «Цукрові квіти». Здобувачі дізналися про основні напрямки цього заходу: кулінарний, кондитерський, арт-клас.

У лекції також йшлося про основні кондитерські маси, які використовують для створення арт-об’єктів: карамель, шоколад, пастилаж, айсінг, цукрову пасту тощо. Лекторка представила фотографії власних робіт кондитерських композицій, які вразили всіх присутніх схожістю з живими квітами.

Частина зустрічі була присвячена майстер-класу по виготовленню квітів із цукрової маси. Здобувачі дізналися, що такі солодкі квіти можна виготовляти з шоколаду, цукрової, бобової та рисової пасти. У режимі реального часу фахівчиня продемонструвала процес виготовлення цукрових квітів (нарцису та лісової фіалки), розповіла про необхідний інструмент і техніку виготовлення.

Лекція викликала жваве зацікавлення серед слухачів, адже гостя з радістю ділилася своїм досвідом і відповідала на всі питання (про рецептури цукрової пасти, правила підбору барвників для неї тощо).

Колектив кафедри щиро вдячний пані Ларисі Рибчук за проведення заходу і сподівається, що ця зустріч буде прикладом втілення мрії, поштовхом для саморозвитку наших здобувачів освіти, досягнення вершин у фаховій майстерності.

Опублікований: 26-04-2021
Читайте також:
До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 вересня до нашого університету завітала делегація Соціалістичної Республіки В'єтнам у складі пана Май Ха, пана Дінь Ван Ньа, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам, пана Лє Мань Луана. Вони мають значні досягнення у різних галузях – серед них і представники науки, й владних структур, і бізнесу, але всіх їх об’єднує те, що свого часу вони навчалися у закладах в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам 10 вересня 2019

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти

Вивчення гастрономічного туризму – це не тільки лекції та вебінари. Це ще й участь у важливих акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя. Здобувачі 1 курсу спеціальності «Туризм» під час вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» долучилися до голосування за найкращий логотип до нової гастрономічної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти 25 березня 2021

Про особливості організації крафтового консервного виробництва на гостьовій лекції

На кафедрі технології консервування відбулася цікава й актуальна гостьова лекція. Здобувачі освіти та викладачі познайомилися з власником ТМ «Тарпан» В’ячеславом Жигуном, який розповів про організацію крафтового консервного виробництва на прикладі свого підприємства. «Тарпан» розпочинали з виробництва сиродавлених олій і шротів, постійно навчаючис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості організації крафтового консервного виробництва на гостьовій лекції 22 листопада 2024

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 29 грудня 2021