Н У Х Т

Ділова гра як практична складова навчального процесу

19 жовтня 2020

Ділова гра як практична складова навчального процесу

Із метою підготовки висококваліфікованих фахівців, викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ роблять навчальний процес більш насиченім і цікавим, застосовуючи сучасні активні методи навчання: аналіз і моделювання ситуацій, кейси, ділові ігри, залучаючи представників бізнесу та проводячи заняття на підприємствах.

Ось і у рамках вивчення дисципліни «Формування та управління асортиментом» здобувачами 3 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», доцентка кафедри маркетингу Оксана Данкеєва провела практичне заняття «Асортиментна матриця» у формі ділової ігри на прикладі роздрібної торговельної мережі «Watsons».

За правилами гри група здобувачів була поділена на підгрупи, в яких були обрані лідери для обґрунтування відповідей на поставлені завдання: визначити формат магазину, його специфіку та особливості; навести переваги місця розташування; скласти профіль основних цільових сегментів; визначити ціновий діапазон обраних товарних груп;  встановити основний і супутній асортимент мережі; визначити конкурентні переваги мережі, її відмінності від інших мереж, а також її недоліки.

Результати практичного заняття показали, що залучення у навчальний процес сучасних підприємств і застосування активних методів навчання допомагають досягненню навчальних, виховних і розвиваючих цілей колективного характеру, а також дозволяють підготовити здобувачів до реалій майбутньої професійної діяльності.  

Опублікований: 19-10-2020
Читайте також:
Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 квітня 2019

Із напрацюваннями міжнародних і вітчизняних компаній познайомилися викладачі й студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у 26-му Міжнародному туристичному салоні «Україна-UITM’2019», що працював з 2 по 4 жовтня 2019 року у Міжнародному виставковому центрі. Всього у UITM’2019 взяли участь понад 100 туристичних компаній, туроператорів, національних і місцевих туристичних асоціацій та організ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із напрацюваннями міжнародних і вітчизняних компаній познайомилися викладачі й студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу 07 жовтня 2019

У вишиванках до музею!

Протягом минулого тижня викладачі кафедри гуманітарних дисциплін зі студентами різних інститутів і факультетів провели низку виховних заходів, адже він був урожайний на важливі дати. Так, на День вишиванки викладачі та здобувачі освіти рясніли барвистими вишиванками. Сьогодні це свято набуло особливого значення, бо в час воєнного лихоліття, де б не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вишиванках до музею! 22 травня 2023

Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся плановий науковий семінар, на який були запрошені президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів Наталія Курята зі своєю командою, а також студенти 4-го курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Учасники заходу обговорювали актуальну т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів 15 листопада 2018