Н У Х Т

Дев’ятикласники київської школи № 254 здійснили пізнавальний екскурс навчальними підрозділами університету

23 травня 2019

Дев’ятикласники київської школи № 254 здійснили пізнавальний екскурс навчальними підрозділами університету

22 травня 2019 року університет гостинно відкрив двері для учнів 9 класу середньої школи № 254 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва.

Організувала візит школярів, зустріла і супроводжувала гостей під час екскурсії методист Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Маргарита Панасевич.

Спочатку за безпосередньої участі школярів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів доцент Юлія Камбулова провела майстер-клас по виготовленню льодяникової карамелі. Юнаки та дівчата власноруч варили, розливали по формах і прикрашали свої творіння. А поки карамель остигала, доцент Валерій Махинько розповів про історію кафедри, який виповнюється в цьому році 70 років, фахівців яких галузей вона випускає, чому роботодавці віддають перевагу випускникам саме нашого університету та багато іншого, що треба знати при виборі вищого навчального закладу майбутнім вступникам.

А потім, покуштувавши карамелі, молодь направилася на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, де їх зустріла асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Анна Пастух. Вона провела учнів лабораторіями, показала роботу міні-броварні, розповіла про увесь спектр освітніх пропозицій, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, організацію студентського дозвілля. Екскурсанти подивились, як проходять лабораторні заняття, а студенти з радістю пригостили наших гостей чебуреками, виготовленими щойно. У цілому склалося враження, що факультет живе одною дружною сім’єю.

На кафедрі біотехнології і мікробіології разом із доцентом Вікторією Красінько школярі подивилися жартівливий відеоролик, знятий старшокурсниками-мікробіологами про «нелегке» студентське житті, пройшлися навчально-науковими лабораторіями, побачили в мікроскопах комах, жуків.

Доцент кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Віктор Сідлецький ознайомив молодь із лабораторіями факультету автоматизації і комп’ютерних систем і продемонстрував, як функціонує робот-піаніст.

Асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Ольга Горчакова продемонструвала, як працюють стенди в сучасних лабораторіях «Мехатроніки» та «Пневматики та пневмоприводів» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого, розповіла про спеціальності та освітні програми інституту.

А наприкінці, на кафедрі технології консервування професор Віталій Шутюк разом із доцентом Оксаною Точковою продемонстрували, як працюють ротаційні випарювачі. Віталій Шутюк розповів про наукову роботу кафедри, фахівців для яких галузей готує, з якої сировини, наприклад, готуються соки та багато іншого. Тут молодь могла продегустувати створене фахівцями кафедри і студентами желе.

Дев’ятикласники вразили наших викладачів вихованістю, зацікавленістю, емоційною реакцією на все побачене і завірили, що обов’язково повернуться до НУХТ на День відкритих дверей восени. Наш колектив із нетерпінням чекатиме на нову зустріч, адже саме такі студенти нам і потрібні!

 

Опублікований: 23-05-2019
Читайте також:
Підвищують кваліфікацію викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи успішно пройшли підвищення кваліфікації у Навчальному центрі вітчизняної мережі готелів Optima Hotels&Resorts. Вони ознайомилися з класифікацією готелів і правилами проживання в мережі готельних підприємств Optima Hotels&Resorts, а також зі структурою та специфікою роботи закладів ресторанного г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищують кваліфікацію викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 30 січня 2024

Нерозказана історія найвідомішої лиходійки Disney на черговому movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування

«Малефісента» – це нерозказана історія найвідомішої лиходійки Disney з класичної анімації «Спляча красуня» 1959 року. Саме таку фантастичну історію в казкову київську погоду, було обрано для перегляду студентами групи ГС-2-9 ск та викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлією Ткачук. Малефісента, юна та щира чарівниця з неймовір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нерозказана історія найвідомішої лиходійки Disney на черговому movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування 01 грудня 2023

Корисні інсайти здобувачам освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

6 лютого відбулася гостьова лекція «Цифровізація як умова розвитку сучасного бізнесу», яку для студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління прочитала керівниця проєктів та програм з корпоративних інновацій в Ukrainian Startup Fund Міністерства цифрової трансформації України Валерія Кушнерчук. Фахівчиня зазначила про важливість ци...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні інсайти здобувачам освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 07 березня 2024

Відбулася зустріч кандидатки на посаду ректора Вікторії Романенко зі співробітниками університету

Підготовка до виборів ректора університету виходить на фінішну пряму. Списки виборців уже передані Організаційним комітетом до Головної виборчої комісії і регіональних виборчих комісій. Не раніше, як за 20 і не пізніше, як за 12 годин до початку виборів будуть виготовлені бюлетені для голосування у кількості, що відповідає кількості осіб, які мають...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася зустріч кандидатки на посаду ректора Вікторії Романенко зі співробітниками університету 04 листопада 2020