Н У Х Т

Дев’ятикласники київської школи № 254 здійснили пізнавальний екскурс навчальними підрозділами університету

23 травня 2019

Дев’ятикласники київської школи № 254 здійснили пізнавальний екскурс навчальними підрозділами університету

22 травня 2019 року університет гостинно відкрив двері для учнів 9 класу середньої школи № 254 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва.

Організувала візит школярів, зустріла і супроводжувала гостей під час екскурсії методист Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Маргарита Панасевич.

Спочатку за безпосередньої участі школярів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів доцент Юлія Камбулова провела майстер-клас по виготовленню льодяникової карамелі. Юнаки та дівчата власноруч варили, розливали по формах і прикрашали свої творіння. А поки карамель остигала, доцент Валерій Махинько розповів про історію кафедри, який виповнюється в цьому році 70 років, фахівців яких галузей вона випускає, чому роботодавці віддають перевагу випускникам саме нашого університету та багато іншого, що треба знати при виборі вищого навчального закладу майбутнім вступникам.

А потім, покуштувавши карамелі, молодь направилася на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, де їх зустріла асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Анна Пастух. Вона провела учнів лабораторіями, показала роботу міні-броварні, розповіла про увесь спектр освітніх пропозицій, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, організацію студентського дозвілля. Екскурсанти подивились, як проходять лабораторні заняття, а студенти з радістю пригостили наших гостей чебуреками, виготовленими щойно. У цілому склалося враження, що факультет живе одною дружною сім’єю.

На кафедрі біотехнології і мікробіології разом із доцентом Вікторією Красінько школярі подивилися жартівливий відеоролик, знятий старшокурсниками-мікробіологами про «нелегке» студентське житті, пройшлися навчально-науковими лабораторіями, побачили в мікроскопах комах, жуків.

Доцент кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Віктор Сідлецький ознайомив молодь із лабораторіями факультету автоматизації і комп’ютерних систем і продемонстрував, як функціонує робот-піаніст.

Асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Ольга Горчакова продемонструвала, як працюють стенди в сучасних лабораторіях «Мехатроніки» та «Пневматики та пневмоприводів» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого, розповіла про спеціальності та освітні програми інституту.

А наприкінці, на кафедрі технології консервування професор Віталій Шутюк разом із доцентом Оксаною Точковою продемонстрували, як працюють ротаційні випарювачі. Віталій Шутюк розповів про наукову роботу кафедри, фахівців для яких галузей готує, з якої сировини, наприклад, готуються соки та багато іншого. Тут молодь могла продегустувати створене фахівцями кафедри і студентами желе.

Дев’ятикласники вразили наших викладачів вихованістю, зацікавленістю, емоційною реакцією на все побачене і завірили, що обов’язково повернуться до НУХТ на День відкритих дверей восени. Наш колектив із нетерпінням чекатиме на нову зустріч, адже саме такі студенти нам і потрібні!

 

Опублікований: 23-05-2019
Читайте також:
Вийшла друком монографія «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Незважаючи на складність сучасного періоду функціонування для будь-яких закладів освіти, професорсько-викладацький склад кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ власні пріоритети перспективного розвитку вбачає в активному гармонійному поєднанні педагогічної і наукової діяльності. Яскравим підтвердженням цього ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшла друком монографія «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 27 листопада 2020

Відбулася зустріч колективу НУХТ із кандидаткою на посаду ректора Людмилою Пешук

Уже зовсім скоро, 11 листопада відбудуться вибори ректора університету. А поки що кандидати на зайняття цієї посади презентують свої програми виборцям. 5 листопада відбулася зустріч кандидатки на посаду ректора університету, докторки сільськогосподарських наук, професорки Людмили Пешук із викладачами і співробітниками. Спілкувалися в актовій залі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася зустріч колективу НУХТ із кандидаткою на посаду ректора Людмилою Пешук 05 листопада 2020

Відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної форми навчання. Очолила роботу екзаменаційної комісії директор Центральної виробничо-технологічної лабораторії Об’єднання підприємств хлібопекарської про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» 24 лютого 2017

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Перед кожним здобувачем освіти стоїть завдання бути відповідальним, успішним та гарно вчитися. І яким би не був складним перший семестр цього навчального року, він добігає кінця, й наразі триває перша в житті наших першокурсників сесія. Своїми враженнями, хвилюваннями та очікуваннями від неї поділилися здобувачі груп ТІ-1-1 і ТІ-1-3 Навчально-наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 19 грудня 2022