Н У Х Т

День журналіста з користю: Студенти-рекламісти відвідали гостьову лекцію радника Норвезької Пресасоціації

07 червня 2023

День журналіста з користю: Студенти-рекламісти відвідали гостьову лекцію радника Норвезької Пресасоціації

6 червня, у День журналіста України, студенти усіх курсів бакалаврату і магістратури спеціальності «Журналістика», освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» та викладачі кафедри маркетингу відвідали гостьову лекцію радника Норвезької Пресасоціації (Norsk Presseforbund) Матіаса Веделера (Mathias Vedeler).

Питання журналістської етики, особливо у воєнний час, набуває неабиякої популярності. Тому досвід іноземних організацій щодо стандартів роботи журналістів є необхідним компонентом навчання на освітній програмі.

Спікер познайомив здобувачів освіти з кейсами Пресасоціації, наголосив, що організація розробляє питання етичних і професійних стандартів у журналістиці й стежить за дотриманням положень кодексу журналістської етики. Демонстровані кейси неабияк зацікавили слухачів, бо кожне питання мало неоднозначне рішення. Зокрема привернула увагу реакція організації на публікацію норвезькою пресою неперевіреної інформації російських пропагандистських матеріалів перед початком повномасштабного вторгнення.

У студентів була можливість не лише ознайомитися з норвезькими кейсами, а й поставити спікеру запитання щодо оцінки поширення інформації про актуальні події в Україні європейськими засобами масової інформації. Відповіді Матіаса Веделера стануть предметом дискусії на практичних заняттях із профільних дисциплін.

Опублікований: 07-06-2023
Читайте також:
Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Заняття для учасників сертифікатної програми відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на кафедрі технології молока і молочних продуктів під керівництвом доцента Тетяни Осьмак. Слухачі ознайомилися з технологічними етапами виробництва морозива і особливостями роботи фризера періодичної дії. Вони розрахували рецептуру і виготовили легк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 29 жовтня 2018

Традиції волонтерства – невід’ємна складова нашого життя

Смілянський коледж харчових технологій нашого університету займає активну позицію у волонтерській діяльності. Щомісячні волонтерські передачі стали вже невід’ємною традицією у виховному процесі навчального закладу. Цього разу до обов'язкових волонтерських  справ приєдналось і плетіння захисних сіток. Сітки для плетіння привезли смілянські волонтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції волонтерства – невід’ємна складова нашого життя 30 січня 2017

Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій

Навчання на кафедрі маркетингу нашого університету – не лише цікаве, але й сповнене яскравих подій, справжніх вражень і незабутніх моментів. Наші студенти завжди  тримають руку на пульсі сучасного життя у неймовірному світі маркетингу та реклами. Відвідування івентів, пов’язаних із професійною діяльністю, вже давно стало традицією серед студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій 28 вересня 2018

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи

Теоретичні знання – невід’ємна складова практичних навичок майбутнього спеціаліста. Особливо важливими для інженерів усіх напрямів підготовки є основи хімічних процесів, що відбуваються під час виробництва харчової продукції. Такі вкрай необхідні знання отримали здобувачі другого курсу спеціальності 101 «Екологія і екоменеджмент» на відкритій лекці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи 14 квітня 2021