Н У Х Т

День єднання у НУХТ

16 лютого 2022

День єднання у НУХТ

16 лютого, у День єднання, колектив нашого університету зустрівся біля Державного прапора України, встановленого перед головним корпусом НУХТ. Продемонструвати свою силу духу, єдність, згуртованість і висловити підтримку нашому народу й українським військовим прийшли ректорат, керівники і працівники навчальних і наукових підрозділів, співробітники адміністративних і господарчих служб, здобувачі вищої освіти.

О 10:00 разом із усією країною учасники нашого флеш-мобу заспівали Державний гімн України.

Далі слово взяв ректор Олександр Шевченко. Він зазначив, що в історії кожного народу є дати, що визначають долю нації на майбутнє, і сьогоднішній День єднання став ще однією.

«Український народ протягом своєї історії добре засвоїв її головний урок – тільки в єдності сила і перемога. Тільки коли ми єдині в своїх намірах, цілях і зусиллях, тільки коли нас об’єднують спільний національний дух та ідея, ми зможемо побудувати вільну, демократичну, заможну і процвітаючу Україну. Останні роки стали випробовуванням для всіх нас – тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність. Наша країна – велика, різна за віросповіданням і ментальністю, але ми довели всьому світові, що українська нація – єдина, велика сім’я, і ми будемо захищати нашу державу завжди.

Сьогодні ми відчуваємо шалений тиск з боку сусідньої держави. У хід пішло все – від неправдиво-пропагандистських матеріалів, що заполонили інформаційний простір, до демонстрування військової міці. Ворог бряцає зброєю на наших кордонах і роздуває істерію в медіа. Ми не повинні піддаватися панічним настроям. Ми маємо чітко усвідомлювати, що Україна – суверенна держава, визнана світовим співтовариством, і жодні «сусіди» не мають права вказувати нам, як жити, який шлях розвитку для себе обирати. Ніхто не має права втручатися в наші справи, диктувати нам своє бачення нашого майбутнього. І тим більше, ніхто не має право нам погрожувати. Ми вже не раз відстоювали свою незалежність, що зросла й загартувалася у віковій визвольній боротьбі українського народу, й сьогодні, коли на вагах долі знову територіальна цілісність і суверенітет нашої країни, ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею – вберегти Україну, мусимо підтримати наших військових, які щодня доводять свою безмежну любов до Батьківщини, готовність самовіддано захищати її.

Пам’ятаймо, у нашій єдності й згуртованості – наша сила. Правда на нашому боці, а значить і перемога теж буде наша! Слава Україні!» – проголосив очільник університету.

Після виступу ректора учасники заходу влаштували фото- і відеосесії біля Державного прапора, студенти співали українських пісень. Настрій був урочистий і піднесений.

Усі, хто через дистанційний формат навчання й роботи не зміг бути цього дня в університеті, приєдналися до відзначення Дня єдності онлайн і продовжили його флеш-мобами у своїх структурних підрозділах. Зокрема, цього дня промови щодо єднання українців звучать на всіх заняттях і зустрічах зі студентами. Протягом 16-18 лютого відбудуться кураторські години з відзначення Дня єдності та обговорення питань медіаграмотності. І вже завтра на платформі дистанційного навчання з’явиться посилання на безкоштовний курс на платформі Prometheus щодо практичних навичок із медіаграмотності. Студентська рада готує відеоролики щодо сьогоднішнього заходу, які найближчим часом будуть розміщені на сайті університету та у соцмережах.

Нагадаємо, сьогодні Україна вперше відзначає День єднання. 16 лютого 2022 року оголошений Днем єднання відповідно до Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/2022 із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Опублікований: 16-02-2022
Читайте також:
Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами

Магістранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв стажуються і працюють у HLR – потужній компанії із продажу і технічного сервісу обладнання для лабораторій та підприємств фармацевтичної, харчової, пакувальної та поліграфічної галузей. Викладачі спостерігають за професійним ростом магістрантів, набутими компетенціями, їх мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами 22 грудня 2023

Продовжуємо навчання!

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки продовжує цикл відкритих вебінарів-лекцій у рамках освітнього процесу. Для здобувачів освіти другого курсу Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого відбулася відкрита лекція з дисципліни «Основи міцності матеріалів» за темою «Опір матеріалів дії повторно-змінних навантажен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуємо навчання! 04 травня 2022

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських

30 листопада відбувся гостьовий лекторій для здобувачів 2 курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» від менеджменту закладу ресторанного господарства при сімейному клубі для відпочинку на березі Дніпра «Яхта Київ» – управляючого Олексія Кіосева та адміністратора Дарини Креуш. Гостьові спікери познайомили здобувачів освіти з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських 01 грудня 2021

Шевченкова річниця на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Разом із усією країною щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 10 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля!», присвячений 207-річниці з дня народження славетного поета. Хоча свято ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шевченкова річниця на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 11 березня 2021