Н У Х Т

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня 2018

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня університет знову приймав гостей – делегацію Університету Невади (США) у складі: віце-президента з державних справ Луїса Валери, віце-президента з досліджень та економічного розвитку Мері Кроган і помічника віце-президента з економічного розвитку Захарі Майлза. Університет Невади є державним дослідницьким університетом, він знаходиться у пригороді Лас-Вегаса Рая, штат Невада.

Гості зустрілися з ректором нашого університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході спілкування вони дізналися про славну історію і сьогодення нашого навчального закладу, його структуру й спеціальності, за якими здійснюється підготовка спеціалістів, коло наукових інтересів наших фахівців, позиції, що займає НУХТ у рейтингах незалежних експертів. У свою чергу американські фахівці розповіли про свій університет і мету свого візиту в Україну – вони дуже зацікавлені у співпраці з такими потужними профільними вишами, як наш. З-поміж українських закладів вищої освіти їх зацікавили лише два – Національний університет харчових технологій і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Сторони дійшли згоди щодо започаткування співпраці у наукових дослідженнях, академічній мобільності студентів і викладачів, комерціалізації результатів спільних проектів.

У ході візиту до НУХТ американські колеги побували на кафедрах біотехнології і мікробіології, інтегрованих автоматизованих систем управління, процесів і апаратів харчових виробництв, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони активно цікавилися організацією навчального процесу, задавали багато питань стосовно залучення до наукової роботи студентів, захисту об’єктів інтелектуальної власності, впровадження розробок наших фахівців у виробництво. Також гості багато спілкувалися з нашими студентами, які продемонстрували не лише високий рівень знань зі своїх майбутніх спеціальностей, але й дуже пристойний рівень володіння англійською мовою, вільно і впевнено відповідаючи на численні запитання американських освітян.

Представники Університету Невади висловили своє захоплення матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу й наукових досліджень в нашому університеті, дуже сподобалися їм і наші викладачі, й студенти. Найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю між Університетом Невади і НУХТ, що відкриє нові горизонти для обох навчальних закладів.  

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті

23-24 квітня в університеті працювала ХV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах», організована кафедрою економіки праці та менеджменту. У центрі уваги учасників наукового заходу були управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки, управління...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті 24 квітня 2019

Діджитал-профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

18 листопада 2024 р. відбувся День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. У цифровому просторі факультету гостей зустрічали деканка Віта Цирульнікова, заступниця декана і відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Олена Тищенко, завідувачі кафедр, викладацько-студентський колектив, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діджитал-профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 19 листопада 2024

Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино»

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у відкритті нової сучасної дегустаційної зали у приміщенні Наукового Центру «Український Інститут Вина». Дегустаційна зала облаштована відповідно до сучасних норм і стандартів і, без сумніву, стане одним із основних професій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино» 02 вересня 2021

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

На сьогодні відомо понад 200 захворювань, у лікуванні яких відповідне харчування відіграє провідну роль. Загалом при лікуванні будь-яких хвороб адекватне харчування є обов’язковим компонентом, чинником захисту організму від побічних дій ліків, прискорення одужання. А нестача у харчових раціонах певних нутрієнтів викликає найбільшу кількість захворю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень 07 квітня 2025