Н У Х Т

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня 2018

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня університет знову приймав гостей – делегацію Університету Невади (США) у складі: віце-президента з державних справ Луїса Валери, віце-президента з досліджень та економічного розвитку Мері Кроган і помічника віце-президента з економічного розвитку Захарі Майлза. Університет Невади є державним дослідницьким університетом, він знаходиться у пригороді Лас-Вегаса Рая, штат Невада.

Гості зустрілися з ректором нашого університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході спілкування вони дізналися про славну історію і сьогодення нашого навчального закладу, його структуру й спеціальності, за якими здійснюється підготовка спеціалістів, коло наукових інтересів наших фахівців, позиції, що займає НУХТ у рейтингах незалежних експертів. У свою чергу американські фахівці розповіли про свій університет і мету свого візиту в Україну – вони дуже зацікавлені у співпраці з такими потужними профільними вишами, як наш. З-поміж українських закладів вищої освіти їх зацікавили лише два – Національний університет харчових технологій і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Сторони дійшли згоди щодо започаткування співпраці у наукових дослідженнях, академічній мобільності студентів і викладачів, комерціалізації результатів спільних проектів.

У ході візиту до НУХТ американські колеги побували на кафедрах біотехнології і мікробіології, інтегрованих автоматизованих систем управління, процесів і апаратів харчових виробництв, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони активно цікавилися організацією навчального процесу, задавали багато питань стосовно залучення до наукової роботи студентів, захисту об’єктів інтелектуальної власності, впровадження розробок наших фахівців у виробництво. Також гості багато спілкувалися з нашими студентами, які продемонстрували не лише високий рівень знань зі своїх майбутніх спеціальностей, але й дуже пристойний рівень володіння англійською мовою, вільно і впевнено відповідаючи на численні запитання американських освітян.

Представники Університету Невади висловили своє захоплення матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу й наукових досліджень в нашому університеті, дуже сподобалися їм і наші викладачі, й студенти. Найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю між Університетом Невади і НУХТ, що відкриє нові горизонти для обох навчальних закладів.  

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Представники університету запрошуються на курс щодо грантової діяльності

У межах проєкту «Ініціатива Єднання» Cormack Consultancy Group оголошує набір на курс із отримання грантів для українських університетів. Курс реалізується за підтримки МОН і Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту. Мета навчальної програми – допомогти українським університетам у пошуку та залученні фінансових інструментів, а так...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники університету запрошуються на курс щодо грантової діяльності 28 липня 2022

Четвертокурсниця освітньої програми «Технології харчування» – серед переможців Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»

Ще одна здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка стала призеркою Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» за напрямом «Start-up. Restaurant». За результатами публічного захисту проєкту Дипломом ІІІ ступеня відзначена здобувачка групи ХЧ 4-1 освітньо-професійної програми «Тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця освітньої програми «Технології харчування» – серед переможців Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» 08 квітня 2024

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2021 року в межах дисциплін «Lean-виробництво харчової продукції» та «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів» відбулася гостьова лекція керівника офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта», члена Американської асоціації якості Євгена Ковніра для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах 29 листопада 2021

Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі

15 листопада 2022 р. Національною асоціацією ресторанів США був організований вебінар «Харчова безпека кожного дня» (Food Safety Every Day), присвячений посиленню програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Спікерами заходу виступили віце-президент із безпеки харчових продуктів компанії Steritech Кріс Бойлз і менеджерка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі 16 листопада 2022