Н У Х Т

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня 2018

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня університет знову приймав гостей – делегацію Університету Невади (США) у складі: віце-президента з державних справ Луїса Валери, віце-президента з досліджень та економічного розвитку Мері Кроган і помічника віце-президента з економічного розвитку Захарі Майлза. Університет Невади є державним дослідницьким університетом, він знаходиться у пригороді Лас-Вегаса Рая, штат Невада.

Гості зустрілися з ректором нашого університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході спілкування вони дізналися про славну історію і сьогодення нашого навчального закладу, його структуру й спеціальності, за якими здійснюється підготовка спеціалістів, коло наукових інтересів наших фахівців, позиції, що займає НУХТ у рейтингах незалежних експертів. У свою чергу американські фахівці розповіли про свій університет і мету свого візиту в Україну – вони дуже зацікавлені у співпраці з такими потужними профільними вишами, як наш. З-поміж українських закладів вищої освіти їх зацікавили лише два – Національний університет харчових технологій і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Сторони дійшли згоди щодо започаткування співпраці у наукових дослідженнях, академічній мобільності студентів і викладачів, комерціалізації результатів спільних проектів.

У ході візиту до НУХТ американські колеги побували на кафедрах біотехнології і мікробіології, інтегрованих автоматизованих систем управління, процесів і апаратів харчових виробництв, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони активно цікавилися організацією навчального процесу, задавали багато питань стосовно залучення до наукової роботи студентів, захисту об’єктів інтелектуальної власності, впровадження розробок наших фахівців у виробництво. Також гості багато спілкувалися з нашими студентами, які продемонстрували не лише високий рівень знань зі своїх майбутніх спеціальностей, але й дуже пристойний рівень володіння англійською мовою, вільно і впевнено відповідаючи на численні запитання американських освітян.

Представники Університету Невади висловили своє захоплення матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу й наукових досліджень в нашому університеті, дуже сподобалися їм і наші викладачі, й студенти. Найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю між Університетом Невади і НУХТ, що відкриє нові горизонти для обох навчальних закладів.  

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
МОН планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники на бюджетне навчання

Міністерство освіти наступного року планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання. Зокрема, кількість бюджетних заяв буде скорочена з 7-ми до 5-ти, але не буде обмеження за спеціальностями, розшириться практика проведення ЗНО в магістратуру та очікується перехід від широких конкурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН планує скоротити кількість заяв, що можуть подавати вступники на бюджетне навчання 07 серпня 2019

Вступники до магістратури отримали рекомендації до зарахування на бюджет

За результатами конкурсного відбору оприлюднено рейтингові списки вступників, рекомендованих для зарахування до магістратури на бюджетну форму навчання. У електронних кабінетах вступників, які отримали рекомендацію на бюджетне місце, навпроти однієї із заяв статус змінився з «Допущено» на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури отримали рекомендації до зарахування на бюджет 25 серпня 2023

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу обмінялися креативними ідеями з колегами з України та Польщі

15-16 травня 2025 року викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у роботі IV міжнародної науково-практичної конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика» Львів – Варшава. 15 травня панельні дискусії об’єднали у Львівському торговельно-економічному університеті науковців провідних унів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу обмінялися креативними ідеями з колегами з України та Польщі 20 травня 2025

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

Здобувачі освіти групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва сиру «Пармезан» і блакитного сиру «Стілтон». Обрані технології є нетрадиційними для української харчової промисловості. Проте, необхідно готувати здобувачів на перспективу, адже не за г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії 14 березня 2023