Н У Х Т

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня 2018

Делегація Університету Невади (США) відвідала університет

27 вересня університет знову приймав гостей – делегацію Університету Невади (США) у складі: віце-президента з державних справ Луїса Валери, віце-президента з досліджень та економічного розвитку Мері Кроган і помічника віце-президента з економічного розвитку Захарі Майлза. Університет Невади є державним дослідницьким університетом, він знаходиться у пригороді Лас-Вегаса Рая, штат Невада.

Гості зустрілися з ректором нашого університету Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході спілкування вони дізналися про славну історію і сьогодення нашого навчального закладу, його структуру й спеціальності, за якими здійснюється підготовка спеціалістів, коло наукових інтересів наших фахівців, позиції, що займає НУХТ у рейтингах незалежних експертів. У свою чергу американські фахівці розповіли про свій університет і мету свого візиту в Україну – вони дуже зацікавлені у співпраці з такими потужними профільними вишами, як наш. З-поміж українських закладів вищої освіти їх зацікавили лише два – Національний університет харчових технологій і Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Сторони дійшли згоди щодо започаткування співпраці у наукових дослідженнях, академічній мобільності студентів і викладачів, комерціалізації результатів спільних проектів.

У ході візиту до НУХТ американські колеги побували на кафедрах біотехнології і мікробіології, інтегрованих автоматизованих систем управління, процесів і апаратів харчових виробництв, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Вони активно цікавилися організацією навчального процесу, задавали багато питань стосовно залучення до наукової роботи студентів, захисту об’єктів інтелектуальної власності, впровадження розробок наших фахівців у виробництво. Також гості багато спілкувалися з нашими студентами, які продемонстрували не лише високий рівень знань зі своїх майбутніх спеціальностей, але й дуже пристойний рівень володіння англійською мовою, вільно і впевнено відповідаючи на численні запитання американських освітян.

Представники Університету Невади висловили своє захоплення матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу й наукових досліджень в нашому університеті, дуже сподобалися їм і наші викладачі, й студенти. Найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю між Університетом Невади і НУХТ, що відкриє нові горизонти для обох навчальних закладів.  

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Здобувачі-заочники кафедри економіки і права здобули ступінь «Бакалавр»

На кафедрі економіки і права працювала Екзаменаційна комісія, очолювана завідувачем кафедри, професором Анатолієм Заїнчковським, яка заслухала захисти дипломних робіт із метою присвоєння освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 051 «Економіка» здобувачам заочної форми навчання, в т. ч. скороченого терміну навчання. На захисті також були прису...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-заочники кафедри економіки і права здобули ступінь «Бакалавр» 16 лютого 2022

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу пам’яті А.І. Шамшуріна. Розіграш цього кубку є традиційним і проводиться щорічно в день зустрічі випускників коледжу. Захід був відкритий товариською зустріччю збірних команд дівчат «Сміла» (Смілянський коледж харчових технологій) та «Астра» (Черкаський політехніч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу 12 червня 2018

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі

Бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» у межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми Олег Кузьмін) взяли участь у міжнародному вебінарі «Can't Miss Menu Trends for 2025 – Navigati...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі 08 квітня 2025

Експерименти з доповненою реальністю продовжуються

Доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Володимир Полупан продовжує ділитися практичними результатами щодо доповненої реальності. Тепер вже у взаємодії з обладнанням у лабораторіях кафедри. Після знайомства із загальними можливостями окулярів доповненої реальності Microsoft Hololens 2 він перейшов до етапу інтегра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерименти з доповненою реальністю продовжуються 29 грудня 2022