Н У Х Т

Цікавий досвід вивчення англійської мови

05 квітня 2024

Цікавий досвід вивчення англійської мови

Кафедра іноземних мов професійного спрямування постійно знаходиться в пошуку нових форм і методів викладання іноземних мов. Цьому сприяють різноманітні заходи іноземними мовами – конкурси, розмовні клуби, зустрічі, тематичні презентації.

У вивченні англійської мови особлива увага має приділятися говорінню, оскільки в Україні на законодавчому рівні закріплюється статус англійської, як мови міжнародного спілкування.

Цікавим досвідом свого навчання можуть поділитися здобувачі освіти 4 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, групи ХЕ-4- 12 ( викладачка – Любов Сапон-Аблязова). На студентському форумі, де вони представляли свої презентації за професійною тематикою, новизною, актуальністю і складністю теми увагу привернула доповідь Аліни Коваленко «Їжа майбутнього» («Food in the future»).

Презентація з використанням PowerPoint є звичною формою ведення ділового спілкування, бізнес-конференцій і зустрічей. Студенти НУХТ досконало володіють комп’ютерними технологіями, а представленню презентацій англійською мовою, прийомам роботи з аудиторією, подоланню психологічних бар’єрів вони навчались, обираючи на кожне заняття тему розмови і готуючи її представлення в обмежений, короткий час. Обов’язковою умовою для представлення теми, якою б простою вона не здавалась («Моє рідне місто», «Українська їжа», «Відпочинок моєї мрії» та ін.), була оригінальність підбору і подання матеріалу, вміння тримати увагу слухачів.

Викладачі кафедри сподіваються, що здобутий на практичних заняттях з англійської мови досвід допоможе випускникам освітнього ступеня «бакалавр» у їхній подальшій професійній діяльності.

Опублікований: 05-04-2024
Читайте також:
Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулися захисти звітів з виробничої практики здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» ІV курсу (групи ХЧ-4-1; Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 жовтня 2022

Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ

12 березня 2024 року представник Приймальної комісії НУХТ, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський і відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ 13 березня 2024

Олімпіада з біотехнології: розумні, сміливі, найкращі!

11 березня 2025 року кафедра біотехнології і мікробіології знову стала ареною для змагання найкращих студентів у сфері біотехнологій – відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Біотехнології та біоінженерія», який зібрав талановитих здобувачів вищої освіти, готових продемонструвати свої знання та інтелектуальну витривалість. В інтелек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Олімпіада з біотехнології: розумні, сміливі, найкращі! 13 березня 2025

Підсумки року підвела вчена рада університету на останньому у 2018-му засіданні

27 грудня відбулося останнє у 2018 році засідання вченої ради університету. Питань у порядку денному було багато, але розпочали традиційно з урочистостей – привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, а також голова ради, ректор університету Анатолій Українець вручив Почесну грамоту Міністерства оборони України керівнику ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки року підвела вчена рада університету на останньому у 2018-му засіданні 27 грудня 2018