Н У Х Т

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії

16 вересня 2022

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії

Для вирішення багатьох технологічних завдань у галузі хімічної технології необхідні практичні навички роботи в хімічній лабораторії стосовно техніки безпеки, техніки лабораторних робіт, таймменеджменту, роботи в команді, взаємодії з ментором. Це дає змогу не лише закріпити й поглибити теоретичні знання, а й прокачати власні soft skills.

Тому четвертокурсники-хімтехнологи у захваті від offline-занять і особливо від лабораторних робіт із дисципліни «Хімія та технології харчових добавок», яких за два тижні навчання відбулося вже дві.

Як зазначають самі здобувачі освіти, небагато занять у лабораторії настільки наповнені цікавою роботою. Лабораторна робота стосовно барвників подарувала їм приємні емоції від барвистих сполук і зміни їх кольору. Навіть частина із визначенням розчинності барвників у різних розчинниках, що на перший погляд здається досить банальною та нудною, виявилася цікавим і важливим потрібним досвідом, який точно стане у пригоді не тільки на роботі, а й навіть у побуті.

Та якщо робота про барвники стала цікавинкою, то лабораторна присвячена підсолоджувачам змусила здобувачів задіяти всі їх теоретичні знання. Працювали з фруктозою та глюкозою, особливості яких відкрили для себе з нового боку; вперше працювали в лабораторії з аспартамом, спостерігаючи хімічні реакції з різними реактивами, результатом яких стало забарвлення різноманітних кольорів; також першим став досвід роботи з реактивами Толленса та Селіванова з кінцевим цегляним і вишнево-червоним розчинами. А родзинкою цієї лабораторної роботи стала перша та успішна реакція срібного дзеркала.

Обидві лабораторні роботи були дуже інформативні, цікаві та корисні. За що здобувачі вдячні своїм викладачкам Євгенії Шеманській та Олені Подобій.

Опублікований: 16-09-2022
Читайте також:
Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з виробництвом ковбасних виробів ТМ «Алан». На жаль, воєнний стан у країні змушує підприємства суттєво посилювати безпекові заходи, що обмежує доступ сторонніх осіб, тому формат онлайн-екскурсій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас 03 жовтня 2023

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилося навчання чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У цей непростий для нашої країни час викладачі кафедри з модераторкою, професоркою Тетяною Сильчук організували на високому методичному рівні заняття із залученням компетентних науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 20 грудня 2022

Вентиляція приміщень в «епоху» коронавірусу – експертом для аудиторії доктора Комаровського виступив доцент НУХТ

Викладачі університету продовжують надавати роз'яснення глядачам популярних телевізійних і Інтернет-проєктів. Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, к.т.н. Олексій Пилипенко взяв участь у програмі доктора Комаровського «Вентиляція приміщень в «епоху» коронавірусу. Розбираємося разом із експертом». Говорили про норми температури та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вентиляція приміщень в «епоху» коронавірусу – експертом для аудиторії доктора Комаровського виступив доцент НУХТ 18 грудня 2020

100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018