Н У Х Т

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії

16 вересня 2022

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії

Для вирішення багатьох технологічних завдань у галузі хімічної технології необхідні практичні навички роботи в хімічній лабораторії стосовно техніки безпеки, техніки лабораторних робіт, таймменеджменту, роботи в команді, взаємодії з ментором. Це дає змогу не лише закріпити й поглибити теоретичні знання, а й прокачати власні soft skills.

Тому четвертокурсники-хімтехнологи у захваті від offline-занять і особливо від лабораторних робіт із дисципліни «Хімія та технології харчових добавок», яких за два тижні навчання відбулося вже дві.

Як зазначають самі здобувачі освіти, небагато занять у лабораторії настільки наповнені цікавою роботою. Лабораторна робота стосовно барвників подарувала їм приємні емоції від барвистих сполук і зміни їх кольору. Навіть частина із визначенням розчинності барвників у різних розчинниках, що на перший погляд здається досить банальною та нудною, виявилася цікавим і важливим потрібним досвідом, який точно стане у пригоді не тільки на роботі, а й навіть у побуті.

Та якщо робота про барвники стала цікавинкою, то лабораторна присвячена підсолоджувачам змусила здобувачів задіяти всі їх теоретичні знання. Працювали з фруктозою та глюкозою, особливості яких відкрили для себе з нового боку; вперше працювали в лабораторії з аспартамом, спостерігаючи хімічні реакції з різними реактивами, результатом яких стало забарвлення різноманітних кольорів; також першим став досвід роботи з реактивами Толленса та Селіванова з кінцевим цегляним і вишнево-червоним розчинами. А родзинкою цієї лабораторної роботи стала перша та успішна реакція срібного дзеркала.

Обидві лабораторні роботи були дуже інформативні, цікаві та корисні. За що здобувачі вдячні своїм викладачкам Євгенії Шеманській та Олені Подобій.

Опублікований: 16-09-2022
Читайте також:
Студенти-філологи серед переможців вікторини до Міжнародного дня рідної мови!

Національна комісія зі стандартів державної мови опрацювала відповіді 2867 учасників вікторини до Міжнародного дня рідної мови. За результатами аналізу, на всі запитання правильно відповіли 215 осіб, які й стали переможцями вікторини. Приємно, що серед них – здобувачі першого курсу освітньої програми «Мовнокомунікативні студії в кіберпросторі» Арт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-філологи серед переможців вікторини до Міжнародного дня рідної мови! 28 лютого 2025

Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв з гостьовим лектором

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування відбулася гостьова лекція з дисципліни «Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв» для студентів групи ОХ-1-2М. Спікером заходу став інженер з продажу компанії «Альфа Лаваль» Віталій Оковита. «Альфа Лаваль» – світовий лідер у сфері теплообмінного, сепара...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв з гостьовим лектором 31 березня 2025

Тенденції світового ринку хлібопекарських і кондитерських виробів і підготовку кадрів для галузі обговорили наші фахівці

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів на чолі з завідувачем кафедри Володимиром Ковбасою взяли участь у конференції «Хлібопекарський бізнес 2021», яка відбулася за сприяння компанії «МаркоПАК», Всеукраїнської асоціації пекарів і Спілки борошномелів України. У рамках сесії «Виробництво та упаковка хліба» керівники про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції світового ринку хлібопекарських і кондитерських виробів і підготовку кадрів для галузі обговорили наші фахівці 25 лютого 2021

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

Студенти та викладачі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ взяли участь у традиційній патріотичній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Мова – душа народу. Допоки народ спілкується рідною мовою, доти живе нація. Чим краще ми володіємо словом, знаємо правила правопису, спілкуємося українською у повсякденному житті, тим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 08 листопада 2019