Н У Х Т

Четвертокурсники-хімтехнологи підсумували перший семестр цього навчального року

29 грудня 2022

Четвертокурсники-хімтехнологи підсумували перший семестр цього навчального року

Останні два з половиною роки видалися непростими – коронавірус, повномасштабне вторгнення агресора, обстріли, повітряні тривоги, відключення світла... Навчатися за таких умов нашим здобувачам непросто. Як зазначають здобувачі освітньої програми «Хімічні технології та інженерія», особливо їм не вистачало роботи в лабораторіях. Адже їх спеціальність вимагає практичної роботи з обладнанням та реактивами задля того, щоб теоретичні знання були «зацементовані» в пам’яті. Тому, коли університет на початку семестру перейшов на змішану форму навчання, вони дуже зраділи.

Після довгого часу перебування на дистанційній формі, студентам було приємно знову одягнути білий лабораторний халат, пройтися коридорами корпусу «Ж», сидіти в лабораторії та перечитувати протокол до лабораторної роботи, а далі виконувати її власноруч. Так, є загроза, що лабораторну ідилію зірве несподівана повітряна тривога. Але! Ми живемо у непрості часи, коли твориться історія нашої Батьківщини. Тож, мусимо пристосовуватися до мінливості сьогодення. Період аудиторного навчання пройшов класно! Минув він дуже швидко, проте залишив купу емоцій і приємних спогадів.

Здобувачі групи ХТ-4-14 висловлюють подяку викладачам кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, які в цьому семестрі працювали з ними в такий складний для Батьківщини час. Вони вдячні своїй кураторці та лекторці дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», доцентці Наталії Сабадаш за те, що вона зробила їх зустрічі в цьому навчальному році неймовірно крутими, з приємною дружньою атмосферою та цікавою роботою. Систематично обговорювала з четвертокурсниками план роботи на майбутній навчальний рік, координувала щодо проходження практики, в такий складний для країни час домовилася з новими базами практики парфумерно-косметичного спрямування та допомагала укласти з ними угоди, а також організовувала зустрічі в онлайн-форматі з провідними фахівцями галузі. Дякують студенти і всім викладачам кафедри, що працювали з ними на лабораторних роботах в університеті, зокрема доценту Володимиру Бахмачу, який вів лабораторні роботи з дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів». Ці роботи, де лабораторія була наповнена ароматами кави, жасмину, ванілі, шоколаду, залишать гідний та приємний відбиток в їх пам’яті. А також наші здобувачі вдячні ЗСУ за можливість навчатися й жити у вільній країні! Слава Україні!

Опублікований: 29-12-2022
Читайте також:
Нові цифрові компетенції

Покращення якості дистанційної освіти в сучасних умовах можливе через отримання освітянами нових цифрових компетенцій. Доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко опановує курс «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти», орієнтований на підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові цифрові компетенції 03 січня 2023

Аспіранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів прокачують викладацькі скіли

У межах освітньої складової підготовки докторів філософії, відповідно до програми педагогічної практики, яка розпочалася у другому семестрі 2024-2025 навчального року, аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Рибачук (наукова керівниця – д.т.н., професорка Ірина Шевченко) провів заняття на тему «Вимоги міжнародних стандартів щодо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів прокачують викладацькі скіли 14 квітня 2025

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Розробка технологій уповільнення процесів черствіння хлібобулочних виробів» аспірантки Тетяни Васильченко. Науковий керівник – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик. Уповільнення черствіння хлібоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 березня 2021

Випускниця і викладачка кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила докторську дисертацію

Напередодні новорічних свят сталася надзвичайна подія. Доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Людмила Буценко захистила дисертацію «Біологічні властивості і мікробно-рослинні взаємодії збудника базального бактеріозу агрофітоценозу пшениці» на здобуття наукового ступеня доктора біологічних наук за спеціальністю 03.00.07 «Мікробіологія» в Інс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця і викладачка кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила докторську дисертацію 28 грудня 2020