Н У Х Т

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

16 листопада 2021

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

«Емоції: вороги чи помічники? Емоційний інтелект» – тема чергового майстер-класу для здобувачів-біотехнологів від сертифікованої бізнес-тренерки, керівниці навчальних проєктів «Триглав Інтернешнл»Тетяни Ковтонюк.

Такі щотижневі зустрічі стали традиційним спілкуванням здобувачів освіти з представниками різних компаній.

Фахівчиня розпочала свій виступ із цікавого завдання для студентів – описати, що перше спадає на думку, слова синоніми чи будь-які асоціації зі словами «розумний» та «емоційний». Саме така форма спілкування дозволяє зацікавити здобувачів до активного спілкування, що і вдалося спікерці.

Далі слухачі з’ясовували, що ж таке емоція, і чому вони виникають? Емоції – це реакція організму на будь-які зміни в зовнішньому середовищі. Вони виникають і як відповідь на зміни в нашому внутрішньому просторі – в тілі і в думках.

Протягом конференції обговорювали багато питань, наприклад, для багатьох стало відкриттям, що існує п’ять біологічних емоцій: гнів – адреналін, страх – норадреналін, відраза – кортизон, радість – ендорфін, любов – окситоцин.

Також, максимально корисним для кожного стало зрозуміти та запам’ятати, так званий «Алгоритм управління емоціями», який включає: усвідомлення своєї емоції, розуміння своїх цілей у даній ситуації, чітке визначення, що ефективне при досягненні мети, визначення способу досягнення потрібного емоційного стану, вибір способу досягнення потрібного емоційного стану, досягнення необхідного стану, використовуючи обраний спосіб.

Слухачі дізналися, що нами керує понад 100 емоцій, але ми не вміємо їх аналізувати, розрізняти та керувати ними. Був зроблений висновок, що в більшості випадків людьми керують емоції, як позитивні так і негативні, і залежно від ситуації потрібно вміти їх правильно застосовувати. Це все індивідуально і залежить тільки від людини.

Здобувачі вдячні організаторам конференції за корисні та дієві лайфхаки, як впоратися з емоціями перед відповідальним моментом, адже для студентів – це дуже необхідний навик, особливо напередодні сесії.

Опублікований: 16-11-2021
Читайте також:
В університеті відкрито Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

18 листопада в університеті стартував Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його метою є піднесення престижу української мови з-поміж молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу. У першому загальноуніверситетському турі взяли участь усі охочі. Їм було запропоновано комплексне завдання, де здобувачі освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відкрито Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика 19 листопада 2021

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з  дисципліни «Регіональна економіка»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці вже традиційно щороку проводяться олімпіади з різних навчальних дисциплін, в яких беруть участь наші студенти та демонструють чудові результати. У період з лютого по квітень 2019 року відбулися І та ІІ тури Всеукраїнс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Регіональна економіка» 20 квітня 2019

Біотехнологічні студії: пригодницький квест коридорами знань

Другий день Біотехнологічних студій був не менш насиченим, ніж перший. Спочатку учасники проєкту завітали до Корпорації «Артеріум». А у другій половині дня повернулись до університету, де у навчальній лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології досліджували ферментативну активність пресованих дріжджів із використанням мікрогазометру, а також ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії: пригодницький квест коридорами знань 28 березня 2024

Крафт, гастротуризм і сервіс

20 жовтня 2025 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася тепла й натхненна зустріч здобувачів вищої освіти з Євгеном Синельниковим, амбасадором крафту в Україні, мандрівником і популяризатором української гастрономічної культури. До події, яка проходила в комбінованому форматі, окрім здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафт, гастротуризм і сервіс 22 жовтня 2025