Н У Х Т

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

16 листопада 2021

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

«Емоції: вороги чи помічники? Емоційний інтелект» – тема чергового майстер-класу для здобувачів-біотехнологів від сертифікованої бізнес-тренерки, керівниці навчальних проєктів «Триглав Інтернешнл»Тетяни Ковтонюк.

Такі щотижневі зустрічі стали традиційним спілкуванням здобувачів освіти з представниками різних компаній.

Фахівчиня розпочала свій виступ із цікавого завдання для студентів – описати, що перше спадає на думку, слова синоніми чи будь-які асоціації зі словами «розумний» та «емоційний». Саме така форма спілкування дозволяє зацікавити здобувачів до активного спілкування, що і вдалося спікерці.

Далі слухачі з’ясовували, що ж таке емоція, і чому вони виникають? Емоції – це реакція організму на будь-які зміни в зовнішньому середовищі. Вони виникають і як відповідь на зміни в нашому внутрішньому просторі – в тілі і в думках.

Протягом конференції обговорювали багато питань, наприклад, для багатьох стало відкриттям, що існує п’ять біологічних емоцій: гнів – адреналін, страх – норадреналін, відраза – кортизон, радість – ендорфін, любов – окситоцин.

Також, максимально корисним для кожного стало зрозуміти та запам’ятати, так званий «Алгоритм управління емоціями», який включає: усвідомлення своєї емоції, розуміння своїх цілей у даній ситуації, чітке визначення, що ефективне при досягненні мети, визначення способу досягнення потрібного емоційного стану, вибір способу досягнення потрібного емоційного стану, досягнення необхідного стану, використовуючи обраний спосіб.

Слухачі дізналися, що нами керує понад 100 емоцій, але ми не вміємо їх аналізувати, розрізняти та керувати ними. Був зроблений висновок, що в більшості випадків людьми керують емоції, як позитивні так і негативні, і залежно від ситуації потрібно вміти їх правильно застосовувати. Це все індивідуально і залежить тільки від людини.

Здобувачі вдячні організаторам конференції за корисні та дієві лайфхаки, як впоратися з емоціями перед відповідальним моментом, адже для студентів – це дуже необхідний навик, особливо напередодні сесії.

Опублікований: 16-11-2021
Читайте також:
Можливості Google Scholar для науковців кафедри готельно-ресторанної справи

6 жовтня 2023 року для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи було проведено методичний семінар «Google Академія для науковців. Робота з реєстром ідентифікації автора ORCID». Завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки НУХТ Інна Путіліна проінформувала науковців кафедри щодо можливостей використання Google Sch...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості Google Scholar для науковців кафедри готельно-ресторанної справи 06 жовтня 2023

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України!

Щиро вітаємо магістрантку другого курсу освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» (спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія») Марію Проценко з присудженням стипендії Президента України за вагомі наукові досягнення! Марія активно поєднує навчання з науково-дослідною роботою. Вона є учасницею студентського нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші талановиті магістранти: вітаємо з присудженням стипендії Президента України! 01 жовтня 2025

Студенти на один день: «Чарівна пліснява»

«Як обрати майбутню спеціальність?» – питання, на яке дуже важко відповісти не лише школярам, але й навіть їх батькам. Інколи буває дуже важко зрозуміти, що насправді представляє майбутня спеціальність і де в майбутньому буде працювати випускник закладу вищої освіти. Телебачення та Internet дають величезну кількість різнопланової інформації, яку ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти на один день: «Чарівна пліснява» 04 листопада 2019

Щира гостинність – наша традиція

25 вересня 2024 р. відбувся День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка. Зустрічала гостей дружна викладацько-студентська родина факультету у складі деканки Віти Цирульнікової, заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щира гостинність – наша традиція 27 вересня 2024