Н У Х Т

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

16 листопада 2021

Черговий майстер-клас для здобувачів-біотехнологів

«Емоції: вороги чи помічники? Емоційний інтелект» – тема чергового майстер-класу для здобувачів-біотехнологів від сертифікованої бізнес-тренерки, керівниці навчальних проєктів «Триглав Інтернешнл»Тетяни Ковтонюк.

Такі щотижневі зустрічі стали традиційним спілкуванням здобувачів освіти з представниками різних компаній.

Фахівчиня розпочала свій виступ із цікавого завдання для студентів – описати, що перше спадає на думку, слова синоніми чи будь-які асоціації зі словами «розумний» та «емоційний». Саме така форма спілкування дозволяє зацікавити здобувачів до активного спілкування, що і вдалося спікерці.

Далі слухачі з’ясовували, що ж таке емоція, і чому вони виникають? Емоції – це реакція організму на будь-які зміни в зовнішньому середовищі. Вони виникають і як відповідь на зміни в нашому внутрішньому просторі – в тілі і в думках.

Протягом конференції обговорювали багато питань, наприклад, для багатьох стало відкриттям, що існує п’ять біологічних емоцій: гнів – адреналін, страх – норадреналін, відраза – кортизон, радість – ендорфін, любов – окситоцин.

Також, максимально корисним для кожного стало зрозуміти та запам’ятати, так званий «Алгоритм управління емоціями», який включає: усвідомлення своєї емоції, розуміння своїх цілей у даній ситуації, чітке визначення, що ефективне при досягненні мети, визначення способу досягнення потрібного емоційного стану, вибір способу досягнення потрібного емоційного стану, досягнення необхідного стану, використовуючи обраний спосіб.

Слухачі дізналися, що нами керує понад 100 емоцій, але ми не вміємо їх аналізувати, розрізняти та керувати ними. Був зроблений висновок, що в більшості випадків людьми керують емоції, як позитивні так і негативні, і залежно від ситуації потрібно вміти їх правильно застосовувати. Це все індивідуально і залежить тільки від людини.

Здобувачі вдячні організаторам конференції за корисні та дієві лайфхаки, як впоратися з емоціями перед відповідальним моментом, адже для студентів – це дуже необхідний навик, особливо напередодні сесії.

Опублікований: 16-11-2021
Читайте також:
Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

Впродовж десятиліть у нашому університеті функціонує підготовче відділення, де майбутніх вступників фахово готують до здачі ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів. Та спеціалісти підготовчого відділення НУХТ ніколи не обмежувалися лише суто викладацькою діяльністю, свою діяльність вони вбачають набагато ширшою, і далеко не останнє місце в ній з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів 10 квітня 2018

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти

Завершився прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. Такими вступниками було подано 922 тисячі заяв. Інформаційний ресурс Osvita.ua оприлюднив ТОП-100 найпопулярніших...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти 25 липня 2019

Онлайн-захист здобувачів: вітаємо новоспечених магістрів!

15-16 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулись онлайн-захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу Екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-захист здобувачів: вітаємо новоспечених магістрів! 18 лютого 2021

Відкрита лекція з «Дієтології»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Ірини Корецької з дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу, збірної групи ХЧ-4ск. Лекція «Особливості використання харчових продуктів для приготування дієтичних страв» була присвячена вивченню продуктів для розроблення рецептур дієтичних страв. Лек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція з «Дієтології» 22 листопада 2023