Н У Х Т

Черговий фініш – по суті старт: захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів-біотехнологів

11 червня 2021

Черговий фініш – по суті старт: захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів-біотехнологів

Друга декада червня – непростий час для здобувачів 4-го року навчання. Адже саме на цей період припадає хвилюючий момент захистів кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «бакалавр». Для когось із новоспечених бакалаврів одержання диплому буде відправною точкою для одержання кваліфікації магістра, а для когось стартом професійної кар’єри, але однозначно цей фініш стане для наших здобувачів черговим стартом!

Не зважаючи на те, що три останні навчальні семестри весь світ переживає в умовах пандемії, дистанційне навчання, на щастя, жодним чином не вплинуло на якість дипломного проєктування. І яскравим підтвердженням цьому стали захисти кваліфікаційних робіт за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «бакалавр», які стартували 10 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Традиційно засідання екзаменаційної комісії розпочалося зі вступного слова завідувачки кафедри та голови екзаменаційної комісії, д.б.н., професорки Тетяни Пирог, яка пригадала, як чотири роки тому під час вступної компанії знайомилась із абітурієнтами, які прийшли вступати на кафедру, маючи на руках сертифікати з результатами ЗНО в 200 балів. «Оце будуть студенти!» – подумали тоді в Приймальній комісії. І не помилилися! У цьому члени екзаменаційної комісії, к.т.н., доценти Вікторія Красінько, Юрій Карлаш та Юрій Резніченко мали можливість пересвідчились ще раз.

Естафету привітань майбутніх бакалаврів прийняла деканка факультету, доцентка кафедри Наталія Грегірчак, яка по-материнськи ласкаво, але впевнено налаштувала студентів на успішні захисти.

Приємно відзначити, що підтримати доповідачів прийшли студенти-біотехнологи інших курсів (молодших і старших). Та ще більш приємною несподіванкою стала присутність на захистах представників фармацевтичного виробництва «Фармекс-груп» і нещодавніх випускників магістратури, зокрема Валентина Моцара, який наразі працює інженером-технологом відділу технологічної розробки АТ «Фармак».

У перший день захистів комісії були представлені 11 кваліфікаційних робіт, дві з яких, виконані під керівництвом завідувачки кафедри, професорки Тетяни Пирог, є науково-дослідними кваліфікаційними роботами, виконання експериментальної частини яких не припинялося навіть в умовах локдаунів!

Кращі з кращих, найсміливіші зі сміливих вийшли на захисти в перший день. І результат не змусив себе чекати: 8 оцінок «відмінно» та 3 – «добре». 

Яскравий, результативний, впевнений початок покладено!

З нетерпінням чекаємо наступних днів захистів і сподіваємося, що і члени екзаменаційної комісії, і доповідачі, і всі присутні на Zoom-конференціях отримають чимало позитивних вражень та емоцій від спілкування.

Опублікований: 11-06-2021
Читайте також:
У цифровому освітньому просторі – засновниця та керівниця дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий онлайн-лекторій, спікером якого виступила Олена Сініціна, канд. екон. наук, засновниця та керівниця професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks. Освітній захід проведено в рамках вивчення вибіркової освітньої компоненти «Інтелектуальна власність та методи дослідження в гал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У цифровому освітньому просторі – засновниця та керівниця дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks 13 лютого 2025

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Це нова спеціальність у нашому університеті, тому велика увага приділяється її першим випускникам, які власними здобутками та наполегливою працею довели ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» 23 лютого 2017

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

Останнім часом в Україні, як і всьому світі зростає популярність крафтових виробництв. Крафтовий продукт – це про відповідальність перед споживачем, клієнтом, про повагу та прагнення направити загальну культуру споживання до показника якості і значимості. Таке виробництво може пожвавити місцевий бізнес і стати своєрідним магнітом для розвитку туриз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» 26 жовтня 2023

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2020 року денної форми навчання. Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» , освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» 12 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт. Екзаменаційну комісію приємно вразив високий рівень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій 12 червня 2020