Н У Х Т

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

06 листопада 2023

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завдяки співпраці зі Словацьким сільськогосподарським університетом у м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася чергова гостьова лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва, PhD Еви Іванісової.

Тема лекції стосувалася одного з найпопулярніших у світі напоїв – кави. Лекційне заняття було передбачене для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Харчові технології та інженерія» у рамках вивчення дисципліни «Технології харчових концентратів». До лекції також залучили здобувачів вищої освіти 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр». Приєдналися і здобувачі першого курсу освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів», для яких інформація також стане у пригоді під час вивчення дисциплін «Інноваційні технології борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», «Практичні проблеми в технологіях борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів», «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів».

У лекції на тему «Coffee: benefits, nutrition and risks» фахівчиня висвітлила актуальні питання щодо хімічного складу зеленої кави, способів підготовки її до виробництва, особливостей технології обсмаження та змін, які відбуваються в процесі її виробництва. Зважаючи на те, що у світі багато людей вживають кавові напої, лекторка звернула увагу не лише на харчову цінність кави та користь, а й на ризики надмірного її вживання.

Лекція викликала жваву дискусію, багато запитань виникло як у здобувачів вищої освіти, так і у викладачів кафедри, на які лекторка надала вичерпні відповіді.

Колектив кафедри висловлює вдячність Еві Іванісовій за співпрацю, бажає творчого натхнення у науковій та викладацькій діяльності.

Залучення фахівців закладів вищої освіти Європейського Союзу до навчального процесу спонукають здобувачів вищої освіти вивчати іноземні мови, самостійно шукати нову інформацію в галузі харчових технологій, а викладачів – до спільних наукових досліджень та обміну досвідом в європейському освітньому просторі.

Опублікований: 06-11-2023
Читайте також:
Призи знайшли своїх власників

Нещодавно кафедра біотехнології і мікробіології ділилася щасливою подією – перемогою молодих науковців, аспірантів Дар’ї П’ятецької, Лілії Ключки та магістрантки Наталії Клименко у V-му Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні» і зазначала, що зовсім скоро дівчата отримають не тільки Диплом, а й цінні подарунки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Призи знайшли своїх власників 19 червня 2020

Університет – у першій 50-ці рейтингу за результатами вступної кампанії 2019 року

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений і оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2019 року. Такий рейтинг складається втретє, його публікація спрямована на інформування широкої громадськості і, зокрема, майбутніх випускників шкіл і молоді, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у першій 50-ці рейтингу за результатами вступної кампанії 2019 року 01 лютого 2020

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Перед кожним здобувачем освіти стоїть завдання бути відповідальним, успішним та гарно вчитися. І яким би не був складним перший семестр цього навчального року, він добігає кінця, й наразі триває перша в житті наших першокурсників сесія. Своїми враженнями, хвилюваннями та очікуваннями від неї поділилися здобувачі груп ТІ-1-1 і ТІ-1-3 Навчально-наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 19 грудня 2022

Розширюємо горизонти академічної співпраці

Освіта у XXI столітті – це розкриття природних здібностей, вибір здобувача, а також можливість максимально вигідно підготуватися до наступного навчання, вибору професійних компетентностей та конкуренції на ринку праці. Тобто сучасна освіта не для того, щоб усі мали однаковий мінімум знань, а для того, щоб отримати необхідне саме для свого подальшог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо горизонти академічної співпраці 23 травня 2022