Н У Х Т

Челендж #БТЕК_без_трешу

21 жовтня 2021

Челендж #БТЕК_без_трешу

Останнім часом все частіше лунають заклики сортувати сміття. Так сортувати чи не сортувати? Для відповідального громадянина відповідь однозначна – сортувати!

Варто усвідомити, що вивезення сміття та пошук нових полігонів не є рішенням проблеми: тільки навчившись поводитися зі сміттям і продукувати його в меншій кількості, кожний зробить свій внесок в екологічний розвиток й навчиться розв’язувати це питання по-європейськи!

Звичне для нас сміття опісля перероблення перетворюється на ряд корисних речей. До прикладу: з макулатури виготовляють звичайний і туалетний папір, а також деякі види тканин; пластик перетворюють на спеціальні гранули, що згодом застосовуються у вигляді основної сировини для виробництва нових пляшок та інших речей; гумові покришки слугують матеріалом для виготовлення килимів для підлоги, підошви для взуття, покриття спортивних майданчиків тощо; з батарейок отримують марганець, цинк, нікель і вуглецеві сполуки.

І кому в нашому університеті бути флагманом цього руху, як не факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК)! Тож 15-17 жовтня тут відбувся челендж #БТЕК_без_трешу.

Згідно з умовами учасники мали: викласти в інстаграм фото /відео в сторіз, як вони сортують сміття; поставити хештег #БТЕК_без_трешу; відмітити: @btec_official.

До ініціативи активно долучилися і здобувачі освіти всіх освітніх програм і курсів, і викладачі, і співробітники. Організатори висловлюють подяку кожному учаснику.

Пам’ятаймо: чиста планета починається з кожного! Тож будьмо відповідальними!

Опублікований: 21-10-2021
Читайте також:
ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту

Матеріали для проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування для осіб, які вступатимуть до магістратури і проходитимуть тестування у вишах, будуть надаватися Українським центром оцінювання якості освіти в день проведення тестування. За інформацією УЦОЯО, матеріали єдиного вступного іспиту будуть розміщені 11 липня 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту 06 липня 2018

Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців

У межах 89-ї щорічної Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ відбулося засідання секції «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів». На секцію було представлено понад 60 доповідей, із них 15 озвучено доповідачами. Приємно вразило широке представництво молодих науковців: у роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців 10 квітня 2023

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 листопада 2023

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до дегустаційної комісії від галузі третього Всеукраїнського вибору офіційних вин амбасадорів, яка обирала найкраще вино України для міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Наша викладачка щороку запрош...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша викладачка обрала кращі українські вина для французького музею 05 вересня 2024