Н У Х Т

Челендж #БТЕК_без_трешу

21 жовтня 2021

Челендж #БТЕК_без_трешу

Останнім часом все частіше лунають заклики сортувати сміття. Так сортувати чи не сортувати? Для відповідального громадянина відповідь однозначна – сортувати!

Варто усвідомити, що вивезення сміття та пошук нових полігонів не є рішенням проблеми: тільки навчившись поводитися зі сміттям і продукувати його в меншій кількості, кожний зробить свій внесок в екологічний розвиток й навчиться розв’язувати це питання по-європейськи!

Звичне для нас сміття опісля перероблення перетворюється на ряд корисних речей. До прикладу: з макулатури виготовляють звичайний і туалетний папір, а також деякі види тканин; пластик перетворюють на спеціальні гранули, що згодом застосовуються у вигляді основної сировини для виробництва нових пляшок та інших речей; гумові покришки слугують матеріалом для виготовлення килимів для підлоги, підошви для взуття, покриття спортивних майданчиків тощо; з батарейок отримують марганець, цинк, нікель і вуглецеві сполуки.

І кому в нашому університеті бути флагманом цього руху, як не факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК)! Тож 15-17 жовтня тут відбувся челендж #БТЕК_без_трешу.

Згідно з умовами учасники мали: викласти в інстаграм фото /відео в сторіз, як вони сортують сміття; поставити хештег #БТЕК_без_трешу; відмітити: @btec_official.

До ініціативи активно долучилися і здобувачі освіти всіх освітніх програм і курсів, і викладачі, і співробітники. Організатори висловлюють подяку кожному учаснику.

Пам’ятаймо: чиста планета починається з кожного! Тож будьмо відповідальними!

Опублікований: 21-10-2021
Читайте також:
Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу

Здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах вивчення дисциплін «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» і «Харчова та санітарна токсикологія» взяли участь у сертифікатному курсі «ISO 22000:2018. Система управління безпечністю харчових продуктів», організованому через платформу Udemy за пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стандарти управління безпечністю опанували здобувачі у рамках сертифікатного курсу 22 вересня 2023

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

У період локального моніторингу освітніх програм в університеті відбулося засідання робочої групи освітньо-наукової програми «Харчові технології» третього («Доктор філософії») рівня вищої освіти. Основним питанням, яке розглядалось на засіданні, було обговорення пропозицій щодо удосконалення освітньо-наукової програми. Гарант програми, професор Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти 12 лютого 2024

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося відкрите практичне заняття

19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела відкрите практичне заняття «Describing dishes» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-1-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. У процесі заняття, яке проводилося з використанням кому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося відкрите практичне заняття 20 жовтня 2021