Н У Х Т

Челендж #БТЕК_без_трешу

21 october 2021

Челендж #БТЕК_без_трешу

Останнім часом все частіше лунають заклики сортувати сміття. Так сортувати чи не сортувати? Для відповідального громадянина відповідь однозначна – сортувати!

Варто усвідомити, що вивезення сміття та пошук нових полігонів не є рішенням проблеми: тільки навчившись поводитися зі сміттям і продукувати його в меншій кількості, кожний зробить свій внесок в екологічний розвиток й навчиться розв’язувати це питання по-європейськи!

Звичне для нас сміття опісля перероблення перетворюється на ряд корисних речей. До прикладу: з макулатури виготовляють звичайний і туалетний папір, а також деякі види тканин; пластик перетворюють на спеціальні гранули, що згодом застосовуються у вигляді основної сировини для виробництва нових пляшок та інших речей; гумові покришки слугують матеріалом для виготовлення килимів для підлоги, підошви для взуття, покриття спортивних майданчиків тощо; з батарейок отримують марганець, цинк, нікель і вуглецеві сполуки.

І кому в нашому університеті бути флагманом цього руху, як не факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК)! Тож 15-17 жовтня тут відбувся челендж #БТЕК_без_трешу.

Згідно з умовами учасники мали: викласти в інстаграм фото /відео в сторіз, як вони сортують сміття; поставити хештег #БТЕК_без_трешу; відмітити: @btec_official.

До ініціативи активно долучилися і здобувачі освіти всіх освітніх програм і курсів, і викладачі, і співробітники. Організатори висловлюють подяку кожному учаснику.

Пам’ятаймо: чиста планета починається з кожного! Тож будьмо відповідальними!

Published on: 21-10-2021
Read also:
Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування

На кафедрі технології  консервування стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної та заочної форм навчання освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією з...

READ YOURSELF

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування 20 february 2019

На дві позиції вище – НУХТ покращив свої результати у консолідованому рейтингу вишів і у ТОП кращих ЗВО Києва

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України, відповідно до якого наш університет займає 32 позицію з 241 закладу вищої освіти України, що увійшли до рейтингу, і 7-й серед 60 вишів Києва, які посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2020 року. У...

READ YOURSELF

На дві позиції вище – НУХТ покращив свої результати у консолідованому рейтингу вишів і у ТОП кращих ЗВО Києва 11 august 2020

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання

Сучасний споживач вимагає якісної безпечної харчової продукції, яка крім гарних смакових властивостей має привабливий зовнішній вигляд. Забезпечення цих властивостей харчових продуктів у більшості випадків гарантує упаковка. Враховуючи потребу виробників у фахівцях, які вміють спроектувати упаковку, створити цікавий привабливий дизайн, організуват...

READ YOURSELF

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання 21 june 2019