Н У Х Т

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти

03 june 2022

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти

Не зважаючи на складу ситуацію у державі, колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки продовжує жити та працювати у звичайному дистанційному режимі.

Відповідно до плану проведення наукових семінарів кафедри 1 червня 2022 року відбувся семінар «IES Virtual Environment, провідний інтегрований пакет для точного моделювання енергетичної ефективності всієї будівлі», до якого долучилися викладачі споріднених кафедр і здобувачі освіти спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування».

Доповідь доцента Романа Грищенка та його співдоповідача, офіційного BREEAM Assessor в Україні Максима Кривошеєва, що яскраво проілюструвала всю відсталість вітчизняної нормативно-правової документації у сфері проєктування інженерних мереж будівель, викликала жвавий інтерес присутніх.

Почуте активно обговорювали та висловлювали свої пропозиції професори Валентин Петренко і Михайло Масліков, доценти Олексій Пилипенко, Володимир Бойко та Максим Масліков.

За результатами доповіді та її обговорення кафедра прийняла рішення:

- імплементувати програмний продукт IES Virtual Environment у навчальний процес підготовки бакалаврів спеціальностей 142 «Енергетичне машинобудування» та 144 «Теплоенергетика»;

- розширити співпрацю з громадськими асоціаціями та органами врядування України у напрямку удосконалення нормативної документації з проєктування інженерних мереж;

- розширити співпрацю з міжнародними асоціаціями, такими як ASHRAE.

Published on: 03-06-2022
Read also:
Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту». Захід проведений для слухачів сертифікат...

READ YOURSELF

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів 12 march 2024

Лабораторна другокурсників-експертів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

12 березня 2024 року для здобувачів збірних груп ХЕ 2-9 і ХЕ 2-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», лабораторне заняття з дисципліни «Експрес-методи аналізу» (лекторка дисципліни – доцентка Оксана Мельник) було проведено в Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ і Центрі ...

READ YOURSELF

Лабораторна другокурсників-експертів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 14 march 2024

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Аудиторні заняття із залученням зовнішніх стейкхолдерів є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, адже дозволяють поєднати теоретичні знання з реальними викликами та практиками сучасного виробництва. Так, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за участі стейкхолдера – керівниці відділу маркування ТОВ «Сільпо-ФУД» А...

READ YOURSELF

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 october 2025

Віримо в Сили оборони, пишаємося бути надійним тилом!

Кафедра гуманітарних дисциплін провела низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Професорка Надія Левицька ознайомила здобувачів з історією вшанування цього свята та його значенням для сьогодення. Історикиня підкреслила,...

READ YOURSELF

Віримо в Сили оборони, пишаємося бути надійним тилом! 04 october 2024