Н У Х Т

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти

03 june 2022

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти

Не зважаючи на складу ситуацію у державі, колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки продовжує жити та працювати у звичайному дистанційному режимі.

Відповідно до плану проведення наукових семінарів кафедри 1 червня 2022 року відбувся семінар «IES Virtual Environment, провідний інтегрований пакет для точного моделювання енергетичної ефективності всієї будівлі», до якого долучилися викладачі споріднених кафедр і здобувачі освіти спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування».

Доповідь доцента Романа Грищенка та його співдоповідача, офіційного BREEAM Assessor в Україні Максима Кривошеєва, що яскраво проілюструвала всю відсталість вітчизняної нормативно-правової документації у сфері проєктування інженерних мереж будівель, викликала жвавий інтерес присутніх.

Почуте активно обговорювали та висловлювали свої пропозиції професори Валентин Петренко і Михайло Масліков, доценти Олексій Пилипенко, Володимир Бойко та Максим Масліков.

За результатами доповіді та її обговорення кафедра прийняла рішення:

- імплементувати програмний продукт IES Virtual Environment у навчальний процес підготовки бакалаврів спеціальностей 142 «Енергетичне машинобудування» та 144 «Теплоенергетика»;

- розширити співпрацю з громадськими асоціаціями та органами врядування України у напрямку удосконалення нормативної документації з проєктування інженерних мереж;

- розширити співпрацю з міжнародними асоціаціями, такими як ASHRAE.

Published on: 03-06-2022
Read also:
До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили...

Сьогодні, 5 грудня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, очолювана Поліною Ляхович, і активні першокурсниці спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з початку навчального року неодноразово долучалася до волонтерської діяльності. Серед волонтерських проєктів, уч...

READ YOURSELF

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили... 05 december 2024

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…». Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Ко...

READ YOURSELF

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях 27 february 2019

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія)

За результатами конкурсу українсько-австрійських науково-дослідних проєктів, оголошеного Міністерством освіти і науки України у 2020 році, до переліку переможців увійшов проєкт «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», представлений кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних за...

READ YOURSELF

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія) 07 september 2021

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся успішний захист звітів за результатами проходження професійної практики в Природничому університеті у Любліні (Польща) здобувачами першого курсу освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» в рамках освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервуванн...

READ YOURSELF

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі 19 february 2024