Н У Х Т

Біоенергетика – майбутнє, що настає сьогодні!

12 листопада 2019

Біоенергетика – майбутнє, що настає сьогодні!

Магістранти спеціальності «Промислова біотехнологія» продовжують здобувати нові знання на навички. Разом із доцентом кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вони відвідали XII Міжнародну спеціалізовану виставку «Енергоефективність. Відновлювана енергетика-2019».

Попередньо в межах дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» викладачем із майбутніми екскурсантами було обговорено багато питань, пов'язаних з даною темою, тому похід на виставку був цікавим і актуальним для кожного.

Безперечно, такі заходи є важливими подіями в галузі енергетики України. Магістранти, отримали можливість поспілкуватися з науковцями та спеціалістами міжнародного рівня, які розповіли про особливості та перспективи розвитку енергогалузі в Україні та світі. Надзвичайно цікавими були такі напрямки як відновлювані джерела енергії та актуальність їх використання, новітні технології очищення води, екотранспорт, екологічний моніторинг забруднення навколишнього середовища.

Наших студентів зацікавила очищення стічних вод за допомогою аеробних і анаеробних бактерій. Їм було дуже цікаво побачити наживо великі реактори та апарати, які виконують таку важливу функцію. Ще одним цікавим фактом була запатентована екологічно чиста дорога з каменю, яка пропускає воду і світиться вночі. До того ж, завдяки одній із провідних компаній по переробленню вторинних ресурсів та енергозаощадженню, яка співпрацює з Європейським Союзом у рамках Ініціативи EU4Energy, магістранти залюбки перевірили знання з дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля», пройшовши тест, а також, порівняли ефективність використання різних типів ламп та їх енерговикористання. Крім того, від співробітників компанії вони отримали цінні поради щодо економії «по-європейськи» на опаленні та електроенергії вдома.

Дуже хочеться вірити, що українці, з часом будуть звертати більше уваги на співвідношення витрат і потреб у побуті. З думкою про майбутнє та позитивними оптимістичними думками наші студенти повернулися до навчання!

Опублікований: 12-11-2019
Читайте також:
Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці

Здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Максим Гуковський, Андрій Білас, Вероніка Притула, Христина Головата, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», під керівництвом викладачки циклової комісії харчових технологій та готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці 23 березня 2023

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

Відбулася перша експедиція викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках дослідження крафтового туризму столичного регіону України, започаткованого кафедрою у партнерстві зі Всеукраїнською асоціацією гідів. У поїздку відправилися завідувачка кафедри Ірина Мельник, професорка Ірина Антоненко та доцентка Тетяна Мірзодаєва. Символічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці 20 січня 2023

Практичний досвід розроблення косметичних засобів: хімтехнологи захищають курсові роботи

Цьогорічна літня сесія проходила в складних умовах сьогодення. Захисти курсових робіт хіміків-технологів з дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів» не були виключенням. Проте, жодні складнощі психологічного й технічного характеру не завадили здобувачам представити пристойні роботи, які відповідають вимогам. Захист курсових робіт відбув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід розроблення косметичних засобів: хімтехнологи захищають курсові роботи 19 травня 2023

Творці гастрономії

Літо в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ – час цікавих і корисних заходів для учасників різного віку. Зокрема, крім проєкту для дітей, колектив коледжу підвищує кваліфікацію працівників підприємств. Наразі у коледжі на курсах кухарів навчаються чотири групи слухачів, що здобувають третій, четвертий, п’ятий і ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творці гастрономії 11 липня 2025