Н У Х Т

Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників

07 лютого 2025

Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників

6 лютого викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова і доцентка Ірина Корецька в рамках кваліфікаційної програми «Сенсорне оцінювання якості хлібопекарських виробів, підготовка експертів дегустаторів» Інституту післядипломної освіти НУХТ, провели лекційно-практичні заняття, на яких познайомили співробітників технологічного відділу ДП «Zeelandia» з нюансами проведення сенсорного аналізу готової продукції.

Науковиці розповіли про складання структури математичної моделі сенсорного аналізу та вибір дескрипторів, складання профілограм і обрахунок отриманих значень, способи визначення пріоритетності дослідних зразків.

Лекція була наповнена реальними прикладами, актуальними тенденціями та практичними порадами, що викликало жвавий інтерес і активне обговорення серед учасників.

Слухачі курсу, виконавши практичну розрахункову роботу, отримали корисну інформацію про використання визначених органолептичних показників, особливості проведення технологічних розрахунків та важливість вибору дескрипторів при сенсорному оцінюванні окремих зразків.

Захід пройшов у дружній атмосфері, а слухачі отримали не лише нові знання, а й практичний досвід по дослідженню нових продуктів.

Опублікований: 07-02-2025
Читайте також:
Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У рамках святкування ювілею Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ провів наукову конференцію «Мікробіологія і вірусологія – сучасний стан та перспективи», до участі в якій були запрошені представники наукових установ, академічних інститутів та університетів, з якими співпрацює славетний ювіляр. Кафедру біотехнології і мікро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ 01 жовтня 2018

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи

23 травня студенти кафедри біотехнології і мікробіології, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», разом із викладачами Оксаною Скроцькою та Тетяною Нечипор відвідали єдиний в Україні завод із повним технологічним циклом виробництва генно-інженерних інсулінів (від субстанції до готових лікарських форм) – ПрАТ «Індар». С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи 24 травня 2018

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ!

Наш хоробрий колега і друг, професор Берлінського університету Стефан Юнге приїхав до Києва зустрітися з друзями та обговорити майбутні шляхи співпраці. Нас поєднують п’ять років насиченої співпраці. За ініціативи професора студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого постійно стажуються у наукових центрах, уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримка не словом, а ділом: професор Берлінського університету приїхав до НУХТ! 26 вересня 2023

Свалявський технічний коледж НУХТ – ювіляр!

25 жовтня весь трудовий та студентський колектив Свалявського технічного коледжу НУХТ відзначив 55-річний ювілей із дня заснування навчального закладу. Урочистості розпочалися із вшанування пам’яті колишніх директорів Василя Лізанця та Василя Стегури біля встановлених барельєфів на фасаді будівлі міської ради. Свято продовжилося в актовій залі ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свалявський технічний коледж НУХТ – ювіляр! 29 жовтня 2019